Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Kako dobiti živu osobu, a ne samo automate, za potrebe usmenog pojašnjenja nejasnoća i nedoumica? Na 0800 radi samo automat i ne čuh opciju da dobijem nekog operatera, a mobilni broj sa kojeg je predstavnik pozvao posle uvodjenja usluge i koji je rekao da ga "slobodno pozovem na ovaj broj ako ima nekih poblema", je ili non-stop zauzet ili odbije poziv na prvo zvono.

ja kad zovem 0800100100 i odaberem neku od opciju koje automat nudi, mene odmah baci na operatera.
takođe možeš i na mts.rs chatu da pričas sa osobom tako što kucaš "operater"

Ako si na MTS mobilnoj mreži (ili imaš nekog pri ruci), zovi 064 733. Traži da te prebace, u zavisnisti šta ti treba.

ja kad zovem 0800100100 i odaberem neku od opciju koje automat nudi, mene odmah baci na operatera.
takođe možeš i na mts.rs chatu da pričas sa osobom tako što kucaš "operater"
Ja idem samo a jedinicu sve vreme i dobijem automat za stanje računa. Ostale opcije ne spadaju u sferu onoga što mi treba.

Evo, upravo probah i bejah u pravu: Fora je da moram da sačekam da istekne trenutna opcija, onda preusmerava na red čekanja za operatere
Ako si na MTS mobilnoj mreži (ili imaš nekog pri ruci), zovi 064 733. Traži da te prebace, u zavisnisti šta ti treba.
Alas, nisam....

Koliko daju akviziteri trenutno za box 3 fix,internet, iris na optici. Novi je priključak u pitanju.

Može li par odgovora, trenutno sam na sbb, dobio ponudu 20 mes po dinar, pa me interesuje par stvari:
1. Koliko stb se dobije i da li su još uvek sa zaključanim android opcijama?
2. Da li koristim i dalje koaksijalce do ostalih televizora i lan kablove ili kako to ide?
3. Da li na njihov ruter mogu da povežem moj dodatni ruter kao do sada?
4. Na koliko uređaja može Iris aplikacija i koliko može istovremeno da se gleda?

Može li par odgovora, trenutno sam na sbb, dobio ponudu 20 mes po dinar, pa me interesuje par stvari:
1. Koliko stb se dobije i da li su još uvek sa zaključanim android opcijama?
Iris STB uopšte nije na internetu, za sve se koristi interna mreža telekoma koja nema veze sa internetom osim što koristi internet protokol i lokalne telekomove IP adrese. Za sada nikako nije moguće na HPH2024 koristiti internet ili nešto drugo od Android operativnog sistema.
2. Da li koristim i dalje koaksijalce do ostalih televizora i lan kablove ili kako to ide?
mts na svojoj optici uopšte ne koristi DVB-C, sve je bazirano na IP protokolima, do svakog STB-a je idealno da ide mrežni kabl samo za njega. Ima zaobilaznih rešenja, ali neka nisu baš jeftina, dok su druga malo komplikovana. Ako ćeš sve po PS-u, do svakog Iris Box-a ide lan kabl samo za njega.
3. Da li na njihov ruter mogu da povežem moj dodatni ruter kao do sada?
Možeš, a postoje i uputstva kako mts ruter (ako je Huawei) prebaciti u bridge mode i kako izvući PPPoE podatke iz istog. mts koristi PPPoE za autentifikaciju korisnika na mrežu.
4. Na koliko uređaja može Iris aplikacija i koliko može istovremeno da se gleda?
Ovo nek neko potvrdi, ali mislim da je odgovor 3/3.

tri uređaja, i max i istovremeno

Имам Бокс 4 црвени, брзина на лаптопу преко wi-fi у другој соби кроз носећи зид и укљученим торентом је 195/91. Нешто ми много. 😀

Кевин телефон Motorola не види 5G wi-fi?

Pa ako telefon ima samo n standard u wifi-u nece ga videti, mora da ima ac.

Možeš da eksperimentišes sa izabranim wifi 5ghz kanalom, standardom, 40/80mhz dok ga ne vidi

Могуће. За кевин телефон није ни битно.

Покушавам да повежем климу са Wi-fi.
Ради по упутству, појави се у мрежама назив климе и она се повеже али нема приступ интернету, и даље не могу.
Да ли има неке везе модем и рутер са тим?

Uglavnom IoT uređaji podržavaju samo 2.4GHz mrežu.

Ја на рутеру има обе мреже.

Dok pokušavaš da povežeš klimu, zakači se na 2.4GHz. Ako su spojene u jedan SSID moraš ih razdvojiti da bi bio siguran da će se telefon nakačiti na 2.4GHz.

Покушавам, не знам како.

Како са видим лозинке за Wi-fi, zaključana mi je ta opcija? А не могу ни да видим лозинке.

Poslednja izmena:
Kopaju u selu za optiku, koliko posle zavrsenih radova im treba da dodju da prikljuce kuce? Da ne cekamo godinu dve koliko su azurni.

Evo recimo kod mene su počeli da kopaju u novembru, stavljanje kutija na bandera itd. završili početkom februara. Sutra bi trebali da puste signal.

Jel se moze raskine ugovor jer trenutno imam box 2 adsl
Jel stize u selo opticki internet da bi potpisao novi ugovor za box2 200/100mbs
Evo recimo kod mene su počeli da kopaju u novembru, stavljanje kutija na bandera itd. završili početkom februara. Sutra bi trebali da puste signal.
Kod mene juce poceli da kopaju gde zivim nema ni 1.5km od sela koji vec pusten otpicki internet

Kod mene juce poceli da kopaju gde zivim nema ni 1.5km od sela koji vec pusten otpicki
Živim u gradu, kompletni radovi u celom naselju su bili gotovi februara meseca sa sve obeležavanjem ormarića. Kopali su i druga naselja, samo moje naselje sutra dobija signal, ostala će da pričekaju. Od početka oktobra su jurili potpis prvo 14 pa 18 meseci za 1rsd normalno na paricu pa kao biće do nove godine optika. Sva sreća pa sam ostao na SBB jer bi do sada na bakru ... Danas me zvao akviziter pošto sam krajem novembra potpisao zahtev isključivo za optiku i dobio dodatna 2 meseca (20) s tim da će me tek zvati za uvođenje.

Živim u gradu, kompletni radovi u celom naselju su bili gotovi februara meseca sa sve obeležavanjem ormarića. Kopali su i druga naselja, samo moje naselje sutra dobija signal, ostala će da pričekaju. Od početka oktobra su jurili potpis prvo 14 pa 18 meseci za 1rsd normalno na paricu pa kao biće do nove godine optika. Sva sreća pa sam ostao na SBB jer bi do sada na bakru ... Danas me zvao akviziter pošto sam krajem novembra potpisao zahtev isključivo za optiku i dobio dodatna 2 meseca (20) s tim da će me tek zvati za uvođenje.
Gde zivim ima vec opticki internet
Ja cekam da dodje super nova,al sad sve sjabali poceli da kopaju i ostetili fiksni kabl sad mi prekida internet i ne radi fiksni i zuji
valjda ce stici do kraja meseca optkicki internet

Kakvo je stanje sa optikom u Novom Sadu? Uskoro treba da se preselim tamo i kada na mtsovom sajtu gledam tehnice mogucnosti za Telep, Liman, Sajmiste, Grbavicu odgovor je da je potrebna dodatna provera. Je l moguce da ni jednom od tih delova grada nema optike?

Kako provlače optiku kroz stan, samo struna, providni ili crni bužir, po plafonu ili podu ili zavisi od situacije i koliko pedantno buše zidove?
I bitnija stvar, meni sada iz SBB rutera lan kabl ide u switch i dalje lanom u sve sobe i do svih tv-a.
Pretpostavljam da će moći isto to sa njihovim ruterom iz ona 2 porta za IPTV u switch i dalje mojom postojećom lan instalacijom do 2 stb-a. Recite mi da ne grešim, da se ne besim😃

Poslednja izmena:
Kako provlače optiku kroz stan, samo struna, providni ili crni bužir, po plafonu ili podu ili zavisi od situacije i koliko pedantno buše zidove?
I bitnija stvar, meni sada iz SBB rutera lan kabl ide u switch i dalje lanom u sve sobe i do svih tv-a.
Pretpostavljam da će moći isto to sa njihovim ruterom iz ona 2 porta za IPTV u switch i dalje mojom postojećom lan instalacijom do 2 stb-a. Recite mi da ne grešim, da se ne besim😃
IPTV mora na posebnom switchu ne može na istom na kojem ide internet, osim ako nije managed/Smart switch
U stanovima se kabl pretvara u samo 1mm providnu strunu čim udje u stan, koju lepe sa hot glue pištoljima po ivicama gde im kažeš dok ne dodju do mesta gde hoćeš ruter (ako mora da ide kroz zid negde onda buše nekoliko milimetara i stave je u zaštitnu gumicu dok je u toj rupi)

Mozes te kablove da iskoristis za Iris IPTV preko tog jednog switcha, ali time trajno gubiš internet vezu preko tih kablova.

Ako hoćeš i Iris i internet imaš nekoliko varijanti:
  • Napraviš split da ti kroz jedan kabl ide i Iris i internet (4 žice za Iris, 4 za internet) - i moraš 2 switcha na tom mestu gde sad imaš jedan. Dodatan problem je 100Mbps max kroz 4 žice, ali možda ti je i dovoljno, ako te zanima tačno kako ovo uraditi, mogu da dam predloge.
  • Koristiš nekoliko pametnih switcheva (nisu baš jeftini) - jedan gde ti je ruter, i još po jedan kod svakog tv-a. Pa lepo pustiš recimo Iris kroz jedan VLAN tag, a internet kroz drugi. U tom slučaju zadržavaš gigabitnu brzinu.
  • Nabaviš MOcA adaptere i povežeš Iris preko njih kroz koaksijalce (pretpostavljam da njih već imaš).

@poglavicas
Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru, ali smislio sam način da premestim ruter na drugu poziciju, a da lan iz rutera dovedem na taj switch, pa od njega sve kao do sada po kući, bitno je da sa te nove pozicije već imam razvučen lan kabl koji bi iz iptv portova na ruteru išao direktno do 2 stb-a. To je ok konfiguracija?

Kakvo je stanje sa optikom u Novom Sadu? Uskoro treba da se preselim tamo i kada na mtsovom sajtu gledam tehnice mogucnosti za Telep, Liman, Sajmiste, Grbavicu odgovor je da je potrebna dodatna provera. Je l moguce da ni jednom od tih delova grada nema optike?
Detelinara i Nova Detelinara pokriveni odavno mts optikom, negde i sbb i orion takodje. Ne znam kako je u ostalim ali trebalo bi da ima

@poglavicas
Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru, ali smislio sam način da premestim ruter na drugu poziciju, a da lan iz rutera dovedem na taj switch, pa od njega sve kao do sada po kući, bitno je da sa te nove pozicije već imam razvučen lan kabl koji bi iz iptv portova na ruteru išao direktno do 2 stb-a. To je ok konfiguracija?
Nisam te najbolje razumeo? Možeš li brzinski da skiciraš šta si isplanirao?

Iz mts rutera, iz 2 IPTV porta idu lan kablovi direktno do 2 stb-a. Iz lan porta mts rutera, lan kabl do mog switcha i iz switcha dalje po kući kako je bilo i kod sbb-a. Nadam se da sam bio jasniji😃

Nazad
Vrh Dno