Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Prognoze koje možeš da očekuješ su na nivou baci pasulj ... :)
Pa nahvataj te podizvođače koji postavljaju pa ih pitaj.
Meni su rekli da se ne nadam nekoliko meseci prema planovima za naselje koje su imali. I trajalo je oko 6 meseci, ako se ne varam, od kada su postavili instalaciju u zgradi.
Pošto sam morao da im otvaram podrum, pričam od mometna kada je sve zasvetlelo u ormanu. Ne znam sad da li je to neki probni signal od strane podizvođača ili šta već je bilo u pitanju. Ali čekalo se još oko pola godine. Sada ti ide i sezona godišnjih, tako da... samo opušteno i veselo :)

Meni su rekli da se ne nadam nekoliko meseci prema planovima za naselje koje su imali. I trajalo je oko 6 meseci, ako se ne varam, od kada su postavili instalaciju u zgradi.
Pošto sam morao da im otvaram podrum, pričam od mometna kada je sve zasvetlelo u ormanu. Ne znam sad da li je to neki probni signal od strane podizvođača ili šta već je bilo u pitanju. Ali čekalo se još oko pola godine. Sada ti ide i sezona godišnjih, tako da... samo opušteno i veselo :)
Bas me obradova, nadam se da bas nece toliko oduziti.... Bar mesec , dva al sest je vec mnogo :D

Evo da podelim ja svoje iskustvo. Imam vikendicu i kako zimi ne idem, čujem od komšija da je prošla mts optika. Odem na sajt mts-a, ukucam adresu i stoji da je dostupna optika. Obradujem se baš, podnesem zahtev za uvođenje kod promotera i računam samo da me zovnu da dogovorimo vreme.
Kad, ne lezi vraže, promoter proveri i kaže pa ne može, prošla optika glavnom ulicom, a vi ste sporedna i to 100 metara od glavne. Računam 100 metara nije puno, a ima nas još tu koji bi uveli optiku, isplati im se produžiti još tih 100 metara preko bandera.
Nakon još jedne provere promotera, kaže ne može, mreža je slaba, potrebna je rekonstrukcija cele mreže u toj glavnoj ulici da bi mogli proširiti na vas. Kakva rekonstrukcija, postavili je pre par meseci, a već treba rekonstrukcija. Kasnije čujem i od ljudi u toj glavnoj ulici da su ih odbili za priključak jer nema kapaciteta. Smejurija!
Tako da ne bih da vas razočaram ali to što je prošla optika ulicom ne znači i da ćete moći da je uvedete.
Takođe i to što piše na sajtu mts-a da je dostupna optika, okačite mačku o rep

Dajte nesto optimisticnije na leto jupiii ( al koje godine) ??? Ima li bar iko da napise da ce biti od kad razvuku liniju za mesec dva :D
Kako ko pise sve optimisticnije hahaha, pa meni proslo celom ulicom i pre toga, a ulica je nazovi glavna nije sporedna e sad....... Sve uradjeno sem onih crnih casa (optickih spojnica ).... Istice ugovor sa sbb za 2 meseca a nece da daju nista posebno pa zato pitam.....

Kako ko pise sve optimisticnije hahaha, pa meni proslo celom ulicom i pre toga, a ulica je nazovi glavna nije sporedna e sad....... Sve uradjeno sem onih crnih casa (optickih spojnica ).... Istice ugovor sa sbb za 2 meseca a nece da daju nista posebno pa zato pitam.....
Moj savet ti je da sačekaš još par meseci kod sbb-a bez UO, dok ne bude funcionalna optika.
Samo onda se odmah prijavi za nju.
Ovo iskustvo koje sam ja naveo ne mora biti da važi i kod tebe ali ipak, 0za svaki slučaj.
Inače samo da dopunim ovo vezano za moj slučaj na vikendici. U toj glavnoj ulici je određeni broj ljudi dobio optiku i koristi je, što kod yetela, što kod mts-a. Znači da je mreža krenula sa radom. Samo što očigledno nije dovoljmog kapaciteta.
Možda zato što je pretežno vikenfaško naselje, ko zna

Poslednja izmena:
Danas mi bio promoter, ponudili 20 meseci po dinar + 4 po punoj za Box 3 na optici. SBB ima u ulazu ali ja sam na ADSL-u kod drugog provajdera. Rekao mi je da je su tu akciju dobili samo danas, pa ako imate broj od nekog promotera pozovite ih ili mi pišite u inboks.

EDIT: Inače je, kolko sam razumeo, 18 meseci po din + 6 po punoj.

Poslednja izmena:
20 meseci za dinar... Rekord 😁

I ovde u okolini Nisa nude 18 meseci gratis, 6 po punoj za bilo koji box, ali 20 meseci po dinar bi im bio rekord.

I ovde u okolini Nisa nude 18 meseci gratis, 6 po punoj za bilo koji box, ali 20 meseci po dinar bi im bio rekord.
Za bilo koji, čak i Box 2?

DODATAK: Čuo sam se sa promoterom, samo za BOX 3 važi akcija 20 + 4, za BOX 2 važi ona standardna sa sajta 12 po 50%, što ispadne skuplje. Inače, paket BOX 3 200/100 mi se računa kao da košta 3999, iako na sajtu piše 3599. Ako sam ga dobro shvatio, cena je ta zato što sam novi korisnik, a ono na sajtu bi bila cena kada bi produžavao ugovor. Tako da na linku se gleda Osnovna cena

DODATAK 2: I nemojte posle da kukate kako vam kod produženja ugovora ne daju popust :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Danas se vracam sa posla i gle cuda uradili i " ona crna cuda" opticku spojnicu ili kako god.... To je bas na mojoj banderi posto je tu i onaj ormaric.... E sad dal mora to na svakoj banderi da bi pustili ili, vidim da je povezano iz opricke spojnice ( crne solje) sa dovodnim optickim kablom vazdusnim koji ide dalje, u svakom slucaju se nadam da ce stici brze nego sto mislim ( zovui me juce iz mts iz beograda posto sam proveracao da li ima u ulici optike, oni nemaju pojma ni da je u planu ni da se radi a kamoli da ima uslova za prikljucak optike.... ) Kakav sad pasulj ( kuglu Roskinu ) da ocekujem ??? :D

Како најлакше да одлепим оптички кабл, кабл иде из ивицу плафона и зида и онда се спушта низ ивицу зида5и прозора.
Е, сад те прозоре треба да мењам да да не оштетим кабл.
Залепљен је силиконом и бојим се да ће се покидати.

Treba da je onaj vruć lepak a ne silikon
Vruć lepak se veoma lako odlepi ako se natopi sa alkoholom, tako da ga isprskaj, sačekaj da udje između zida i lepka, i trebalo bi da može da se lako onda odlepi

sta postoji od ponuda da se motivisu stanari da potpisu instalaciju optike u zgradi?

Pp aparati ili krečenje zajedničkih prostorija. Ovo drugo je poprilično skupo ako je u pitanju višespratnica pa se više isplati.

sta su pp aparati?
krecenje zidova u hodniku i sl?
pp su vec u zgradi. nije lose okreceno mada bi moglo opet. da li to moze da ugovori i stanar ili samo upravnik?

upravnik nije zainteresovan. samo je SBB u zgradi trenutno a nisu ni svi stanari zainteresovani mada bi verovatno bilo vise od pola ako bi ih pronasao ili sa nekom motivacijom.

Mene su zvali juče 29.06. da mi nude 20 meseci po 1 dinar posle redovna cena za ugovor na 24 meseci, optika - promoter tvrdi da je signal pušten, dok ja imam e-mail od pre dva meseca da će signal biti aktivan tek u trećem kvartalu ove godine, odbio sam ponudu najviše zbog toga, više verujem dopisu nego promoterima usput njihova tehnička podrška po iskustvu drugih nije baš ažurna, dok mi SBB rešavao probleme u roku od 24h a nisam imao problema za 12 godina više od 5-6x, usput nije bio uslov da raskidam usluge sa sbb kada sam prvi put razgovarao o ponudi 18m po din.

... brate, info od pre 2 meseca ti je relevantniji od jučerašnjeg... trebo si da prihvatiš, oni bi te pozvali da se dogovorite oko datuma ugradnje, i tek kad bi došli i završili poso bi nešto potpisao. Ako bi u međuvremenu otkrili da nema signala, nikom ništa.

pp su vec u zgradi. nije lose okreceno mada bi moglo opet. da li to moze da ugovori i stanar ili samo upravnik?

upravnik nije zainteresovan. samo je SBB u zgradi trenutno a nisu ni svi stanari zainteresovani mada bi verovatno bilo vise od pola ako bi ih pronasao ili sa nekom motivacijom.
Upravnik i potpisi više od 50% svih stanara.
Sakupite potpise sami, i sazovite sednicu stanara, upravnik je tu da sprovodi odluke stanara a ne da bude ili ne bude nezainteresovan.
PP aparati su protiv požarani aparati na svakom spratu a krečenje je krečenje hodnika. Mi smo uzeli krečenje i ko je želeo tada 12 meseci po 1 dinar.

Upravnik i potpisi više od 50% svih stanara.
Sakupite potpise sami, i sazovite sednicu stanara, upravnik je tu da sprovodi odluke stanara a ne da bude ili ne bude nezainteresovan.
PP aparati su protiv požarani aparati na svakom spratu a krečenje je krečenje hodnika. Mi smo uzeli krečenje i ko je želeo tada 12 meseci po 1 dinar.
Kod mene u zgradu su upali za nas nekoliko (prsti jedne ruke) od 40 stanova tako da argument o 50% potpisa ne stoji.

To što su oni postupili nezakonito, ne znači da zakon ne postoji.
Za radove u zgradi, uključujući i izgradnju telekom mreže, potreban je pristanak više od pola zgrade.
Pozdrav

Treba da je onaj vruć lepak a ne silikon
Vruć lepak se veoma lako odlepi ako se natopi sa alkoholom, tako da ga isprskaj, sačekaj da udje između zida i lepka, i trebalo bi da može da se lako onda odlepi
Ради ово са алкохолом.

To što su oni postupili nezakonito, ne znači da zakon ne postoji.
Za radove u zgradi, uključujući i izgradnju telekom mreže, potreban je pristanak više od pola zgrade.
Pozdrav
Za ove koji postuju red, rad i disciplinu uvek mora dodatno pojasniti.
U zgradi postoji Telekom infrastruktura koja je unapredjena optikom, sto je ipak unapredjenje postojece usluge a ne uvodjenje nove.
Ja bih bio najsrecniji da postoji drzavni monopol za interkonekciju izmedju pruzaoca usluga i korisnika.
Na taj nacin bi svako od nas na paricu koja ulazi u njegovu nekretninu mogao da koristi usluge pruzaoca usluga po sopstvenom nahodjenju.
U mom slucaju to je trenutno MTS i to ne znaci da za godinu dve to nece biti neko drugi.
Novac je moj sto znaci da je i izbor moj.

Ja sam u petak zatražio ispitivanje mogućnosti za uvođenje optike u kuću, Imam kuću jedno 100 metara od avalskog druma gde prolazi glavni vod. Razgovarao sa nekom ženskom (valjda agent) koja reče da verovatno može ali će ispitati pa da mi javi. Složio sam se za paket sa 150Mbps +2x TV, dobra cena. Tražio sam da mi pošalje ponudu koju još nisam dobio ali su mi poslali poruku o nekom navodnom utuženom dugu od 2400din. ostalom od pre jedno 13-14 godina kada sam imao MTS 3G modem, Ugovor je bio istekao kada sam prešao u tada Telenor. Gde ga iskopaše bre, nisam ni znao da postoji a tek ne da je "utužen"??? Verovatno da će da me ucenjuju time za uvođenje optike mada ne verujem da imaju zakonsku mogućnost.

Ja sam u petak zatražio ispitivanje mogućnosti za uvođenje optike u kuću, Imam kuću jedno 100 metara od avalskog druma gde prolazi glavni vod. Razgovarao sa nekom ženskom (valjda agent) koja reče da verovatno može ali će ispitati pa da mi javi.
Nema ništa od toga, a pogotovo ako je u pitanju "glavni vod", jer niko neće da se zeza i da odvaja samo jedno vlakno za tebe... možda da si biznis korisnik pa i da se nadaš, ali ovako kao privatnom korisniku - nema šanse!
Možda samo u daljoj budućnosti ako mts planira optičku infrastrukturu u tvom naselju

Poslednja izmena:
Jer verovatno imaju kvotu za odredjene regione koje moraju da zadrze. Ostali im nisu bitni jer to ne rade iz svoje dobrote.
Mene Yettel smara non stop za optiku, bar 1x mesečno pozovu, iako sam im milion puta rekao da sam pod ugovornom obavezom do jula naredne godine. Verovatno im je region gde sam ja u piku.

Nazad
Vrh Dno