Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Zanima me, jutros ugledam u mojoj ulici tacnije na banderi telekomovoj za telefon do moje kuce belo sanduce mts u prilogu na slici, pa me zanima, da li je ovo za mts optiku, da li ovo znaci da ce konacno da uvedu optiku i u moju ulicu i koliko vremena otrilike se ceka od postavke ovog "sanduceta" kucista ili kako ga vec krste ????IMG_20230531_135359.jpg

Jeste. Tu se nalaze konektori za sve priključke za tih 100 metara ulice
Vreme sve zavisi od njihovog planiranja jer ih rade u bačvama, ne posebno po ulicama

Sutra mi istice ugovor, Box 3.
Apsolutno niko me nije kontaktirao za produzenje ugovora.

Otisao danas u poslovnicu da zatrazim IDP, popunila mi zahtev, nije se ni trudila da me “zadrzi” ili bilo sta kaze.
Jos me niko nije kontaktirao. Zvao svoje veze po MTS-u i nista.

ostavio si mob kontakt na zahtevu za raskid i dobijanje IDP broja ?

Da da

Prilozi

• IMG_2669.png
    IMG_2669.png
    204.4 KB · Pregleda: 121
  • IMG_2670.png
    IMG_2670.png
    188.5 KB · Pregleda: 191
I meni se to desilo, ali greškom radnika u poslovnici. Čekali 15-20 dana. Slučaj zatvoren poziva bez.

Nije lepo tamo ukucao šta hoću, pa sam morao opet u poslovnicu.

Popunio zahtev ovog puta i ujutru odmah zvali i ponudili 50% na 24 m. Prvi odlazak u poslovnicu nisam ni popunjavao ništa...

Pozz svima.
Dugo koristim SBB net, MTS uveo nedavno optiku u zgradu, nude 18 meseci po 1 dinar, 400/200 internet paket.
SBB internet u mojoj zgradi je jako los, kako se pokazao MTS na optici, kakva su vam iskustva?

Evo da vidite da ne postoji “pravilo” zvanja korisnika koji su trazili IDP i nudjenja boljih uslova.

Niko me kontaktirao nije, nedelja 20h, stize mail od mts-a sa dokumentom o izdavanja IDP broja.

Prilozi

• IMG_2696.jpeg
    IMG_2696.jpeg
    91.9 KB · Pregleda: 138
Predpostavljam da si boks 3, kako mi deluje boks 4 korisnici su u nesto boljoj poziciji za dobijanje povlastica.

U svakom slucaju trazenje idp-a je jedna vrsta kocke, nema garancija ni za sta.

nema veze, vidim ovde na forumu da se javljaju ljudi sa box 3 paketima gde isto daju 50 % radi zadrzavanja.

Predpostavljam da si boks 3, kako mi deluje boks 4 korisnici su u nesto boljoj poziciji za dobijanje povlastica.

U svakom slucaju trazenje idp-a je jedna vrsta kocke, nema garancija ni za sta.
Ja sam bio box3 i nakon zahteva za idp dobio ponudu za 24x50%.

Upravo dobio i ja potvrdu za IDP kod. BOX3 plus paket je bio u pitanju.
Sada ostaje pitanje da li se vraćati na SBB koax (nema optike kod mene) ili Yettel.
Ako se odlučim za SBB kakva je procedura dalje obzirom da sam dobio ovu potvrdu. Sada bi morao da idem u poslovnicu da tražim raskid ugovora?

ako ćeš u SBB bitno je samo da im napomeneš da ti oslobode fiksni broj za prenos u SBB ( ako ti je bitno da zadržiš svoj fiksni broj ).
Ako ti fiksni broj nije bitan onda ništa ne moraš da radiš jer mts smatra da je IDP zahtev ujedno i zahtev za raskid svih fisknih usluga kod njih.
Sad i SBB svakako ima promo preko agenata prvih 14 meseci po 1 din ( ako preneseš fiksni broj iz telekoma ) pa ostatak 10 meseci po ceni izabranog paketa.
Ukupna ugovorna obaveza je na 24 meseca.

Evo da ja i dam svoj epilog.
Sinoc dobio IDP (pisao sam ovde), jutros cimam drugaricu iz mts, kaze: “ma zvace te danas sigurno neko”.
Niko danas nije ni zvao kao ni predhodnih nekoliko dana.

Zakljuca, zovnem Yettel, dogovorim da mi ugovor stave na drugara koji je korisnik, dupliram brzinu i dobijem 700din popusta. 12 meseci za dinar, a moglo je i 14 ali svakako 12 meseci posle.
Urade sve online, zakazu mi momke za sat vremena.
Momci dosli, raskacili mts ruter i box, zakacili Yettel i to je to.
Speed test 495/235.

Sutra idem u Telekom da im vratim opremu.

Ps. Od pre mesec i po dana, SBB im je zakljucao njihove programe tako da Sportklub definitivno ne radi (sto meni ne smeta jer na Asus ruteru imam VPN konfiguraciju).

Koliko se otprilike ceka da odrade optiku u ulici tj. Da je puste u rad od kada postave one sanucice za konektorepo banderama postojecim ona crna cuda jos nisu stavili... Znam da zavisi od 300 cuda, ali optimalno????

Od par nedelja, do najčešće par meseci...

Da li prilikom novog prikljucka optike mora da se ima prikljucak u zidu za telefonsku liniju kao za bakar pre, da li to sad sve ide na tu istu zicu ( posto je ostao stari fiksni prikljucak) ili sve ide iznova, i kada dovode optiku od bandere do stana, je li koriste stari kabal od bandere do stana ( kao za staru bakarnu telefonsku liniju) ili iznova dovode sve...???
Da li gigabitne mrezne kartice mogu da izguraju upload od 300 mb/s ?

Da li prilikom novog prikljucka optike mora da se ima prikljucak u zidu za telefonsku liniju kao za bakar pre, da li to sad sve ide na tu istu zicu ( posto je ostao stari fiksni prikljucak) ili sve ide iznova, i kada dovode optiku od bandere do stana, je li koriste stari kabal od bandere do stana ( kao za staru bakarnu telefonsku liniju) ili iznova dovode sve...???
Iznova dovode sve, buse se zidovi i provodi opticki kabel.
Da li gigabitne mrezne kartice mogu da izguraju upload od 300 mb/s ?
Da, samo ime im kaze.

Sprovode ti novi kabel, opticki. Vise nista nema veze sa bakarnim prikljuckom. Opticki kabel spolja od bandere do stana je sa plastom, unutra izgleda kao deblji najlon za pecanje pa ga nekad na zidove lepe sa pistoljem za plastiku, skoro da se ne primecuje.

da javim, podnet zahtev za idp broj juče, danas zvali, 50% na 24 meseca, box3.
ne kapiram zašto neke nisu zvali.
Možda se i razlikuje u načinu podnošenja zahteva za idp. Znam da je ovde na forumu pre par meseci, kad sam ja podnosio, bilo rečeno da se zahtev za idp mora podneti lično u poslovnici. Ako se podnese online ili preko telefona ne zovu za popust. Ne znam da li je ovo i tada bilo tačno ali ja nisam hteo da rizikujem nego sam prošetao do poslovnice koja mi je na 5 minuta

moguće da je i do toga, zato ja obično svima kažem lično da odu da traže IDP broj i da ostave mob kontakt radi zvanja i dogovora popusta

Poslednja izmena:
Poceli su kako price za malu decu i Mts(to vec znamo od 2016 ima svoju optiku, a evo i A1 koji ce takodje nuditi zar to nije dobro, tada ce se svi boriti za kupce, imaces vise ucenjivackih mogucnosti, a u drugoj fazi ulaze i Sbb, Sattrakt itd.
Za ne vidim nista lose da bude sto veca konkurencija onda je nama bolje.

Nazad
Vrh Dno