Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

To što su oni postupili nezakonito, ne znači da zakon ne postoji.
Za radove u zgradi, uključujući i izgradnju telekom mreže, potreban je pristanak više od pola zgrade.
Pozdrav
Upravo tako. Za bilo kakve radove potrebna je saglasnost većine stanara.
Za ove koji postuju red, rad i disciplinu uvek mora dodatno pojasniti.
U zgradi postoji Telekom infrastruktura koja je unapredjena optikom, sto je ipak unapredjenje postojece usluge a ne uvodjenje nove.
I kod nas su imali infrastrukturu od pre adsl/vdsl i podzemno su dovukli optički kabl ali je ipak bila potrebna saglasnost upravnika, a on ništa ne može sam bez saglasnosti stanara (Telekom je to tražio, da se razumemo). Zamisli dođe neko sutra i ofarba vam fasadu u ljubičasto pod izgovorom da to nije nova fasada već samo unapređena postojeća.
Da, nova je usluga, da nije ne bi moralo da se potpisuje nov ugovor.

Nema ništa od toga, a pogotovo ako je u pitanju "glavni vod", jer niko neće da se zeza i da odvaja samo jedno vlakno za tebe... možda da si biznis korisnik pa i da se nadaš, ali ovako kao privatnom korisniku - nema šanse!
Možda samo u daljoj budućnosti ako mts planira optičku infrastrukturu u tvom naselju
Pa ima korisnika tamo oko puta i u Belom potoku. Ispod mene ima još 5 kuća niz ulicu a ima i bandera za telefon i žice. Čak i ako ti dole nemaju ako uvedu meni za tih stotinak metara mogu i one dole da snabdevaju, isplatilo bi im se. Tako mi je i struja dovedena. Ja platio za 3 bandere i 100m žice a oni posle samo nastavili na dole. Gornji deo (50m) bezimene ulice je u stvari deo mog placa (Pravo prolaza) pa kada su zidali kuće dole ispod mene opština je proširila, produžila i asfaltirala tu "ulicu" . Taj deo od 50m je u katastru na moje ime., meni su samo tražili dozvolu za postavljanje bandera na samoj ivici placa. Kao dobar komšija nisam ništa naplatio. Svašta može ako se hoće.

Upravo tako. Za bilo kakve radove potrebna je saglasnost većine stanara.

I kod nas su imali infrastrukturu od pre adsl/vdsl i podzemno su dovukli optički kabl ali je ipak bila potrebna saglasnost upravnika, a on ništa ne može sam bez saglasnosti stanara (Telekom je to tražio, da se razumemo). Zamisli dođe neko sutra i ofarba vam fasadu u ljubičasto pod izgovorom da to nije nova fasada već samo unapređena postojeća.
Da, nova je usluga, da nije ne bi moralo da se potpisuje nov ugovor.
Obozavam ljude koji iz nekog razloga imaju neodoljivu potrebu da teraju mak na konac.
Pa ima korisnika tamo oko puta i u Belom potoku. Ispod mene ima još 5 kuća niz ulicu a ima i bandera za telefon i žice. Čak i ako ti dole nemaju ako uvedu meni za tih stotinak metara mogu i one dole da snabdevaju, isplatilo bi im se. Tako mi je i struja dovedena. Ja platio za 3 bandere i 100m žice a oni posle samo nastavili na dole. Gornji deo (50m) bezimene ulice je u stvari deo mog placa (Pravo prolaza) pa kada su zidali kuće dole ispod mene opština je proširila, produžila i asfaltirala tu "ulicu" . Taj deo od 50m je u katastru na moje ime., meni su samo tražili dozvolu za postavljanje bandera na samoj ivici placa. Kao dobar komšija nisam ništa naplatio. Svašta može ako se hoće.
Ovaj piut bi bilo red da se oni gore otvore za uvodjenje a ti da se nakacis kasnije...
I mi u zgradi smo imali ciketane (mislim na ove gore) koji nisu hteli da plate uvodjenje interfona 70DM nego su uveli kasnije i platili samo aparat i povezivanje 20DM.

Poslednja izmena:
Kod mene su sve privatne kuće jedino što između mog i glavnog puta ima fabrika nameštaja kroz čiji plac prolaze kablovi za struju i 3 bandere, Dobro stojim sa valsnikom, nema tu problema. Tamo gore oko puta mora da ima MTS pacijenata jer kada me je ta ženska iz MTS-a nagovarala za TV rekla da ima komšija sa takvom kombinacijom. U ostalom nije me načisto odbila kao ovi iz lokalne kablovske. Videćmo za koji dan. Ovi iz A1 su mi načisto dosadili sa 2-5 Mbps skoro stalno.

Kod mene su sve privatne kuće jedino što između mog i glavnog puta ima fabrika nameštaja kroz čiji plac prolaze kablovi za struju i 3 bandere, Dobro stojim sa valsnikom, nema tu problema. Tamo gore oko puta mora da ima MTS pacijenata jer kada me je ta ženska iz MTS-a nagovarala za TV rekla da ima komšija sa takvom kombinacijom. U ostalom nije me načisto odbila kao ovi iz lokalne kablovske. Videćmo za koji dan. Ovi iz A1 su mi načisto dosadili sa 2-5 Mbps skoro stalno.
;) Ne ide to baš tako...
Optička mreža kada se planira ona se planira za više stotina pa i nekoliko hiljada korisnika, gledaju samo isplativost, e sada ima tu malo i politike pa možda ti se i posreći!:)
Tamo gore oko puta mora da ima MTS pacijenata jer kada me je ta ženska iz MTS-a nagovarala za TV rekla da ima komšija sa takvom kombinacijom.
Da li si siguran da je "komšija sa takvom kombinacijom" baš na optici ili je u pitanju ADSL/VDSL2 ili nešto treće...?

Pa ona reče to dok mi je govorila o paketu 150Mbps + TV , ja sam se interesovao samo za internet 100Mbps a toga nema na ADSL/VDSL2 u ovoj centrali. Samo bazni ADSL i to na manje od pola brojeva. I to smo jedva dobili posle manjih demonstracija :)

Ali odakle joj 150mbps kada je sada minimalni internet protok na optici 200/100 ?
Ili je to bilo odavno kada je i dalje bilo 150 ?

Da nije videla onaj paket na SN? Oni imaju 150Mbps i na kablu i na optici.

Pa ima korisnika tamo oko puta i u Belom potoku.
Tu oko motela 1000 ruža je dugo bila baza za Kopernikusove montere i za Kopernikusovu kablovsku televiziju, tako da je vrlo verovatno da sada sva ta mesta imaju Supernovinu kablovsku (Coax).
Proveri još jednom po komšiluku...

Hvala, nisam znao za Supernovu. Kopernikus je (bio) baš šit a poslednji put kada sam im tražio, bilo je "Nemamo tako digačak kabl"

Od 2018 kad je telekom kupio Kopernikus, je to deo mreže telekoma pod brendom supernova.

Možda imaš uslove za supernova net i tv.

Ako si uslugu naručivao van poslovnice (telefonski ili online) imaš pravo na odustanak od ugovora 14 dana od instalacije. Ako si uslugu dogovorio u poslovnici, nemaš pravo na ovo.

Da, da. i nameravam online ako može ali kako se računa kada se potpisije ugovor pre/posle instaliranja na mestu instalacije ?
Još jedno pitanje ako neko zna. Ako je Supernova TV deo MTS-a, da li su isti kanali ?

Kanali su skoro identični na Supernova i mts televiziji. Razlike su minorne uglavnom možda kod lokalnih kanala i nekih baš specifičnih, ali u principu 98% je to to.

Pored one sa MTS-a koja se nije opet javila, dobio sam još 3 ponude od agenata. Pre par sati su došli dvoje. kažu iz Supernova, pitali jel sam ja tražio pa odoše negde. Pojma nemam šta se događa dok ne vidim ugovor. Valjda došli da izvide stanje na licinom mestu. Izvđaći

Poslednja izmena od urednika:
Ugovor ce ti doneti kada dodju da odrade instalaciju - ako onlajn naručiš .
Ne potpisuj nista dok ne odrade sve kako ti želoš . Nemoj da te zeznu sutra ćemo doneti , sutra može da bude i malo sutra .
Ako onlajn naručiš imaš pravo do 14 dana od uvođenja da raskineš ugovor , a da li onda šta naplaćuju nznm . Raspitaj se od agenata .

Online sam i naručio mada sumnjam da ću da odustajem, nisam to nikada radio jer se obično dobro pripremim. Ne kupujem ništa dok nisam siguran.

Pored one sa MTS-a koja se nije opet javila, dobio sam još 3 ponude od agenata. Pre par sati su došli dvoje. kažu iz Supernova, pitali jel sam ja tražio pa odoše negde. Pojma nemam šta se događa dok ne vidim ugovor. Valjda došli da izvide stanje na licinom mestu. Izvđaći
I dalje nam nisi rekao šta ti svi oni nude i preko koje infrastrukture:
1. Optički kablovi i optički paketi
2. Kablovsku Televiziju i internet preko koaksijalnog kabla

Pretpostavljam da je u pitanju koaksijalni kabl...?

Da, potvrđeno da ne može optika. eventualno internet+TV samo preko žičanog koaksa. Poslednje što sam čuo je 100 ili 150Mbps + jedan od paketa TV.
Kažem "eventualno" zato što još nisam dobio 100% potvredu, Verovatno se čeka izveštaj sa terena koji su juče (nadam se) uradili. 21i vek u Srbiji eh ?

Da, potvrđeno da ne može optika. eventualno internet+TV samo preko žičanog koaksa. Poslednje što sam čuo je 100 ili 150Mbps + jedan od paketa TV.
Najbolje ti je da se raspitaš po komšiluku (ko ima baš tu kablovsku) kako radi internet i da li ima prekida a posebno pitaj u večernjim satima da li je i tada brzina OK?

Има ли неко контакт од аквизитера који покрива НБГ, конкретно део око студењака? Да пробам да уведем оптику јер јер је Супернова у распаду.

Sutra ću ti uslikati plakat, ima i broj telefona, samo da odem do starog kraja

Јавио се колега са форума, нажалост не може да направи понуду јер већ постоји активан уговор на адреси.

Da se osvrnem da moje pisanje i odbijanje ponude 20. meseci po 1. din. (agenti tvrde da je pušten signal (svetlo) na optici).
Nemam poveranja u MTS i njihov kvalitet usluga još od doba kada sam koristio ADSL + IPTV, više puta se desilo se da u petak uveče oko 20:00 naprasno ostanem bez "signala" i usluga do ponedeljka ujutru, nisam imao kome da prijavim kvar/smetnju. Kao i svima je bitna mi je stabilnost usluge, meni lično internet, mojima tv pa internet, ako bih i uzimao to bi bilo box3 max paket...

Za koje vreme sada rešavaju ili izlaze kada se prijavi kvar / smetnja u NS?

Izvinjenje, razumeo sam da ste negde van grada ili ruralnom podrucju.

Da li akviziter može da odobri popust kao novom korisniku na lokaciji gde trenutno radi Supernova (bakar, otkazan ugovor), a ugovor za BOX 3 sa MTS-om (optika) bi se vodio na drugo ime?

Verovatno zavisi i od trenutnih "akcija" koje daju. Imao sam već optiku (istekla UO) i odobrili opet optiku na drugo ime. Nakon instalacije vratio opremu za koju je istekla UO i raskinuo ugovor.

supernova i mts su 2 razlicita provajdera i ugovor kod jednog nema veze sa drugim

Nazad
Vrh Dno