Sg kamikaza
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 05.11.2017
- Poena
- 135
Vec na 45° ce da vidi ozbiljnu potrosnju na satu.
Na sve preko toga bih preporucio neki drugi vid grejanja.
Na sve preko toga bih preporucio neki drugi vid grejanja.
Radijatori odaju snagu na 70c polaza 130w po rebru. Mislim da je 229 rebara za grejanje 150m2 dovoljno sa polazom od 45c imali bi snagu od cca 13kwAko je 50c na ozbiljnom minusu super, ako je 50c na prosecnih zimskih 2-3c onda si negde na granici ekonomicnog grejanja sa TP, ja bih povecao broj rebara da jos malo spustis temp polaza. Ovo je opste mesto, nevezano za tip i snagu pumpe.
Ja imam 2 stvari pod obavezno pred zimu.. Da produžim malo (1,5m) krov na tom delu iznad TP jer jednostavno sneg navejava na tu stranu i pumpa ga uvlači u sebe konstantno.. Radila je i tako ali sto da je maltretiram. Nije to nesto veliki posao pa mogu uz pomoć burazera.You may find this link useful here: https://www.shenlingglobal.com/blog/why-is-my-heat-pump-not-heating-in-the-cold-ultimate-guide/
Pozdravi majstora i prenesi mu da je ok, a ovi što ti predlažu jaču da pazariš na tu kvadraturu i izolaciju neka je prvo postave kod sebe pa neka onda napišu utiske, a da ne govorimo o grejanju vode čuj do 65. Ako ti misliš da će ti TP morati grijati vodu sve preko 45 stepeni onda to nije grijanje za tebe, grij se na nešto drugo. Kolika li je snaga tog LG na -7 da mi je znati i koliko povuče iz utičnice PI u tom trenutku. Tuđim novcem ja se ne bih trzao.Dobar dan svima,
Potrebna mi je pomoć, možda više savet nekog od iskusnijih: da li da uzmem Fujitsu split 10 kw WOYA100KLT/ WSYA100ML3 ili LG R32 monobloc S Therma V HM123MR.U34? Kuća je P+PK, greje se max 130 m2 (možda koji kvadrat manje), izolovana, Rehau stolarija (7 komora, 2x staklo sa nekim klima čudom, ne greje se, ne hladi se...). Potkrovlje je sa puno kosina, služi više kao spavaonica i neki radni deo
P.S. Majstor je savetovao 10 kw, a mene zaista zanima šta kaže praksa. Dvoumim se između ova dva modela i nadam se da imate iskustva po tom pitanju.
Hvala unapred na savetu.
Jedno je popularno, drugo da li se neko žali, treće su subvencije pa ide roba samo tako, a ne mogu ni znati za bolje ako nije probao od nekog drugog proizvođača, ali ne bih dalje da širim temu.LG je kod nas poprilično popularan, a ne znam nikoga da se žali na njihove tp.
Mogu da se nađu podaci o TP Fujitsu treba potražiti za LG pa se uporedi.Fujitsu ima 6kw grejače 3x2 idu na odvojene osigurače od TP.Može TP da radi i bez njih naravno a mogu da se podese kada da se uključe (Bivalent Point) -7/-10/-15.
Kakve veze ima koliko povuce iz uticnice?Pozdravi majstora i prenesi mu da je ok, a ovi što ti predlažu jaču da pazariš na tu kvadraturu i izolaciju neka je prvo postave kod sebe pa neka onda napišu utiske, a da ne govorimo o grejanju vode čuj do 65. Ako ti misliš da će ti TP morati grijati vodu sve preko 45 stepeni onda to nije grijanje za tebe, grij se na nešto drugo. Kolika li je snaga tog LG na -7 da mi je znati i koliko povuče iz utičnice PI u tom trenutku. Tuđim novcem ja se ne bih trzao.
Nema potrebe za ovakvim postom koji nema veze sa temom.Ali opet to je neki tvoj nivo komunikacije.Proleter (promoter) pored svih fujitsu klima ima i sve fujitsu toplotne pumpe. Verujte coveku (info iz prve ruke zagarantovan), nemojte da ste naivni.
Mislim da su mi pricali kod moje ugradnje da moze da utice na protok vode i pumpa izbaci grešku ako je direktno vezano ...da li ti je klasicno grejanje radilo ok?Dobro vece forumasi,potrebna mi je pomoc.Planiram da konkurisem za TP.U kuci vec imam radijatorsko grejanje,ali sam negde procitao podatak da bi cevi trebale da budu 20mm-22mm.Moje cevi su tanje(1,5cm).da li to moze predstavljati problem kod instalacaije Tp,ima li neko iskustva sa ovim ili neki savet? Hvala unapred
Baci oko ovdePotrebna mi je pomoc oko izbora toplotne pumpe
Kuca je u pitanju, novogradnja, uradjeno podno grejanje, oko 215m2 grejne povrsine, Prizemlje + sprat. Zidano je Zorkinim Klima blokom 25cm, stolarija ALU sa najjacim troslojnim paketom stakala
Izolacija i fasada se rade na jesen(10-12cm), posle toga i planiramo da se uselimo, pa mi treba grejanje za zimu. Hladjenje je reseno inverter klimama, a sto se tice TP, imam preporuku od majstora koji su mi radili podno grejanje za Daikin altherma 3, 16kw (oko milion dinara)
Druga preporuka mi je Mitsubishi Zubadan 14kw (oko 900 000)
Nude mi i Mideu 16kw (oko 550 000), druge brendove nisam ni gledao...
Osnovna dilema mi je, citajuci sve ovde je da li je 14KW (Zubadan) ili 16KW Daikin prava jacina pumpe, posto mi je jasno da nije dobro ni da je prejaka. Imajuci u vidu da ce kuca biti dobro izolovana, sta je optimalna jacina?
Imam dodatno brojilo. Nije samo za toplotnu pumpu, ali je vrlo mali deo kuce na njemu, to sam i planirao da sa 2 izbegavam crvenu zonu... alternativni nacin grejanja necu, tih par dana godisnje kad je bas hladno nek trosi koliko god, nije mi vredno cimanja i ulaganja u dodatni kotao...Baci oko ovde
Ja sam uzeo 16kw vivax (midea ali druga klasa uredjaja najverovatnije , to su uredjaji koji ne zadovolje tolarenciju za Mideu pa idu u Vivax)
Ova zima je bila ok.. kucaj u pretrazi Vivax 16kw pisao sam dosta u ovoj temi i potrosnju detaljno. Meni je radijatorsko grejanje oko 65%, 35% podno. U kuci 23-24c konstantno.
Moj savet ti je da uzmes dodatno brojilo (1000e) ako je moguce da imas samo TP na njmeu, neki mali kotao na pelet (ako imas gde) za ne daj boze da nema struje ili ako je bas hladno, bolja iskoriscenost je preko crvstog goriva na vecim minusima.
Poziciju TP ako mozes da nadkrijes jer kada pada vlazan sneg lepi se za sace od TP (ili da je pozicioniras gde ne navejava sneg).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari