Šta je novo?

iPhone 14

Nema aplikacija. To sto imas nije aplikacije Bench-a.

Upravo tako, ubačen link ka temi, ali dobro 😃

Ja samo pitao dal ima za ios jerbo je imam na Sljamsungu.
A ovo za dynamic...?
Uzeh pre par dana na ugovornu obavezu ip 14 pro max ali nesto se Island ne pomera kad su notifikacije u pitanju 🤔

Jedno noob pitanjce...
Malopre mi se tel.ispraznio do kraja.
Stavio sam na Samsung punjac od note 20 ultra i napunio se do 15% ali se nije upalio.
Sada sam upalio telefon i nastavio je punjenje kad sam opet stavio kablic.
Zasto se to desava ?

Pa nemoj ga prazniti do kraja. Nikada.

Jedno noob pitanjce...
Malopre mi se tel.ispraznio do kraja.
Stavio sam na Samsung punjac od note 20 ultra i napunio se do 15% ali se nije upalio.
Sada sam upalio telefon i nastavio je punjenje kad sam opet stavio kablic.
Zasto se to desava ?
Kako znas da se bas do 15% napunio ako se nije upalio 🧐

Pa kad sam iskacio kabli. I upalio telefon...bio je na 15%
I onda sam nastavio punjenje.
Nadam se da necu ostetiti bateriju sa tim oem sansung punjacem od note 20 ultra..?

Ja samo pitao dal ima za ios jerbo je imam na Sljamsungu.
A ovo za dynamic...?
Uzeh pre par dana na ugovornu obavezu ip 14 pro max ali nesto se Island ne pomera kad su notifikacije u pitanju 🤔
Pa ostrvo se i ne pomera za notifikacije, već za određene aktivnosti na telefonu. Na primer kad se prikače slušalice, minimizuje Youtube ili navigacija, timer, sluša muzika i dosta drugih stvari

To je PWA (Progressive web app), nije klasicna aplikacija. Dovoljno je napraviti shortcut za stranu na homepage-u i to je to. Nema potrebe za aplikacijom pored ovoga
Jeste ali svaki put otvara novi browser tab na iOS dok se na Andorid ponaša kao i svaka druga app iako je isto browser

Juče pred spavanje ostavio telefon sa 33%, jutros se budim baterija mrtva, definitivno ima neki problem sad ću da ga vratim na fabrička. Vidio sam da Chrome jede bateriju dosta ali kako na poslu a i kući koristim isto Chrome, zbog sinhronizacije me mrzi Safari da koristim.

Ma nema veze.
Nego niko da napise da li punjac od note 20 ultra steti da koristim za ip14 ?
A drugo pitanje...koliko su dobre apple earpods 2 pro ?
Mislim na bass...

Juče pred spavanje ostavio telefon sa 33%, jutros se budim baterija mrtva, definitivno ima neki problem sad ću da ga vratim na fabrička. Vidio sam da Chrome jede bateriju dosta ali kako na poslu a i kući koristim isto Chrome, zbog sinhronizacije me mrzi Safari da koristim.
Citam sad tvoj post, a ja hteo da napisem ostavio na 66% i probudio se sa 66%, ne secam se kad mi se to desilo, vecinom 1-2% mi skine. :D

Odradih factory restore jutros, tendencija opadanja baterije mi se cini mnoooogo sporija tako da je to to. Taman cu veceras ostaviti na 20-30% da vidim kako ce biti stanje ujutru :)

Jel to moderatori mogu da pišu o bateriji? 😁 Meni se isto desilo pre neko veče, ostavio sa 32-33 ujutru bilo 5-6% i baš me začudilo jer se nikad nije desilo pre. Pratim za dalje

Danas sam kupio sinu 14 PRO, zaslužio je. :)

Setovao sam mu telefon na US store, kao što imam i ja. Pitanje koje imam je: Da li postoji mogućnost povezivanja naših naloga? Tj. da li postoji neki benefit povezivanjem naloga?

Ne treba mi roditeljska kontrola tako da to nije motiv.

Znam da ima tema o maskicama ali pošto je ovo povezano, dajte neku preporuku da se dobra maska i zaštitno staklo (ili folija) kupi u KG-u (da ne "bijem" put BG-a samo zbog toga :)).

Apple Care+ ću da mu uplatim, bez obzira na zaštite koje bude stavio

Prednost je Family sharing za iCloud ako ga doplaćuješ, kao što najverovatnije radiš da bi omogućio backup i ako uzmeš onaj veći od 2 TB, takođe bi to podrazumevalo i aplikacije koje si kupio, ali kod nas još uvek to ne radi bez povezivanja kartice, a to nije moguće na amaeričkom nalogu.
Kako god okreneš, ništa ne košta povezivanje naloga.
Vidi temu za maske i sve je napisano u najsvežije dve strane, (Spigen, Nillkin preko KP ovde ili Ali stakla koja se pominju ako te ne mrzi da čekaš). Maske su, koliko vidim, vrlo individualna stvar, ko šta voli.

Njemu plaćam 100 GB (Google One) zato što je bio na Androidu, moguće je da ću ga prebaciti iCloud, moram da se preračunam prvo. :D S obzirom na novi format fotografija sigurno će morati nek TB da padne.

Pratim temu o maskicama od kako se "rodila" ideja da će mu to biti nagrada. Moram nešto da mu stavim, neka izabere sam (meni se nijedna baš nešto ne sviđa). Proveriću da li to ima u KG-u, ako ne kupiću na KP (ne mogu da čekam Ali) nisam tražio do sada.

Nas 6 “trošimo” 200gb family iCloud, stigli smo do 108gb sa sve bekapima. 😅 svakako nije loša opcija, 5gb free ne može da okrpi ni osobu koja slika 20 slika mesečno i ima 10 aplikacija iz prodavnice.

To je tačno, kome odgovaraju Google servisi.

Pošto sam prešao sa Androida imam Google Photos, tu čuvam sve slike (ranije je bila promocija sve slike u 12,5mp su se skladištile bez kompresije i zauzimanja prostora u disku). Dodatno mi vuče i iCloud slike fotkane ajfonom, lakše će mi biti sutra za bekap kad radim restore ili promenim telefon.

Ja sam počeo svake nedelje da brišem po 100-ak fotki sa telefona. Toliko gluposti i svega fotkam tokom nedelje da moram bar jedno pola sata da izdvojim da obrišem. Trenutno sam na 9.700 :)

Skromnih 16k od 2016. recimo. Ali mora da se radi ovo što Đilkoš kaže.

Ista situacija,a možete da zamislite tek kod maloletnika kakva je. Užas :D

Nazad
Vrh Dno