Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Hmm, pa mogu, jer glavne misije sam svega uradio par, uglavnom se zezam po gradu i levelujem.
Cak da krenem ponovo iz pocetka, nije problem. Najverovatnije cu da te poslusam.

Nece biti overhaul kompletne igre. Popravili su police-system i uz njega malo AI. Par stvari koje su sredili jos uz ovo ne zele da spominju. Sigurno i dalje rade na njima. Govoril isu da su dirali i grafiku. Ali isto tako taj update ne mora biti onog dana kada izadje DLC. Planiraju krptiti igru i nakon Phantom Liberty.

Treba sacekati ekspanziju pa ako ne bude day 1 i update igre, odigrati. Ko ce njih cekati.

Ipak je malo vise od toga.
All the core, main systems of the game have been redone or updated in a major way,” he told VGC. “The biggest ones are the perks and skill trees, which have been rebuilt completely, and the next one is we’ve added vehicle combat which enables new car chases.

“We’ve also greatly expanded AI and completely redone the police system, which is rebuilt from the ground up and now has multiple levels with multiple archetypes of enemies who will chase you – it’s also different in Dog Town compared to Night City.

“We’ve also redone the loop and whole progression of the game; the difficulty curve is different, the tiers and drops of loot is different, the archetypes of enemies has been redone for more variety. Those are the core things that we’ve changed, and if you look into it there are very few systems that we didn’t change or update. Even the UI and UX have been greatly updated.

Pa, mislim da je ovo odgovor na moju dilemu... :)

I opet od svega što su obećali ovo je samo deo toga :)
Dobrodošla promena jeste skill tree reorganizacija jer je ono što smo dosad imali bilo smeće. Nema goreg drveta od onog čiji plodovi ti kažu - od biranja mene postaćeš samo 2% jači u ovoj oblasti :D
Ali svet će i dalje biti mrtav, teško da će to rešiti. Svakako, ako može da se pazari preko VPNa jeftinije preko GOGa, uzeću, ako ne, pa... ima načina i za to :D
Preko Rusije sam uzeo tako OG CP 2077 za trećinu cene, i toliko možda vredi sada.

Nisam bas razumeo sta je Dog Town. Da li ce izmedju Night City-a i Dog Town-a postojati loading screen?

Lol, pa ovi imaju obraza da traze jos para i to za dlc. Nisam u zivotu odigrao dosadniju i prazniju igru od ove. Bugfest necu ni da pominjem.
Mada hvala im sto su me naucili da nikada vise ne radim pre-order koji god naslov bio.

Lol, pa ovi imaju obraza da traze jos para i to za dlc. Nisam u zivotu odigrao dosadniju i prazniju igru od ove. Bugfest necu ni da pominjem.
Mada hvala im sto su me naucili da nikada vise ne radim pre-order koji god naslov bio.
Ajde molim te "i to za dlc", nema potrebe za tolikim spustanjem jer ovo nije najobicniji DLC vec EKSPANZIJA, a razlika je u tome sto ekspanzija nikako ne moze da bude samo skin, dok DLC to moze. Ekspanzija je nesto sto postojecu igru prosiruje skoro na svim poljima, od mehanika, rpg sistema, skinova, novih protivnika, nova prica, nova oruzja, nova vozila, nova muzika, nove lokacije... Tako da ono ajde malo da spustimo i hajp ali i hejt, nije bas fora da se toliko igra ocrnjuje. Daleko je od lose, cak sta vise i u ovakvom stanju kakvom je sad ja sam prilicno uzivao - atmosfera, muzika, dizajn, fluidan gameplay, socno napucavanje, odlicni dijalozi, dobra prica.

Treba jos dosta rada da se to sve upegla, da se prosiri i ozivi svijet sa doradjenim Aiem - to najvise ocekujem, da vidim te nove evente, jurnjave kroz grad i generalno dogadjaje koje igrac ne trigeruje nego se sami od sebe odvijaju prirodno, organski.

Poslednja izmena:
ima potrebe jer su me bukvalno odzeparili za 60e kad su objavili ovaj buckuris. nemam nameru niti vremena da cekam 2-3 godine da neko zavrsi svoj proizvod koji je odavno naplacen po punoj ceni. ne zanima me nikakvo poboljsanje niti novi sadrzaj posle nekoliko godina za koji traze dodatan novac. iskreno ga ni za dzabe ne bih igrao jer "igru" pamtim kakva je bila objavljena.

Osnovna greška pristupa CDPR kod CP2077 overpromise- underdeliver umesto underpromise u startu i da izadje igra kakva i jeste niko se ne bi bunio.

Doduse jeste bilo bagova ali meni to kad je izaslo dok sam je igrao na kompu nije smetalo. Ti bugovi se desavaju i u drugim igrama. Npr meni je u Mafiji DE kod one misije u sefu/trezoru upao auto iz saobracaja odjednom u trezor (scena cirkus, panduri se kriju iza kola dok se napucavamo).

ima potrebe jer su me bukvalno odzeparili za 60e kad su objavili ovaj buckuris. nemam nameru niti vremena da cekam 2-3 godine da neko zavrsi svoj proizvod koji je odavno naplacen po punoj ceni. ne zanima me nikakvo poboljsanje niti novi sadrzaj posle nekoliko godina za koji traze dodatan novac. iskreno ga ni za dzabe ne bih igrao jer "igru" pamtim kakva je bila objavljena.
Jos nosis traume, razumljivo. 😅 ( a sta da kazes za likove koji su dali lovu za Star Citizen)

Osnovna greška pristupa CDPR kod CP2077 overpromise- underdeliver umesto underpromise u startu i da izadje igra kakva i jeste niko se ne bi bunio.

Doduse jeste bilo bagova ali meni to kad je izaslo dok sam je igrao na kompu nije smetalo. Ti bugovi se desavaju i u drugim igrama. Npr meni je u Mafiji DE kod one misije u sefu/trezoru upao auto iz saobracaja odjednom u trezor (scena cirkus, panduri se kriju iza kola dok se napucavamo).
Nisu problem bagovi, preko toga se lako predje, nego to sto si pomenuo overpromise - oni ne samo da su njavljivali nego su i PRIKAZALI kakva ce igra biti, sta ce sve moci da se radi i slicno u onom gameplay trejleru od 50min. Seti se samo onih momenata gde hodas po zidu, kacis se onim sjecivima iz ruku... Bas taj trejler je lansirao sva nasa ocekivanja u stratosferu, jer nakon onako dobrih ekspanzija za W3 nismo mogli ni da posumnjamo na bilo kakav fail. Onda dolazi jebeni Neo na scenu i napavi najveci hajp u istoriji gejminga. Sta se onda desava, pa desava se to da igraci ali narocito investitori postaju jako nestrpljivi, pa im i godinu dana cekanja djeluje kao vjecnost ( svi su u fazonu ovo se radi od 2012. god).

Desilo se sto se desilo, jako kratak razvojni vremenski period za ono sto su zamislili, prakticno su poceli da full rade na igri od 2016 -2017. Ja sam poceo da sumnjam u sve prvo kada su najavili da nece biti katscena iz treceg lica (kao sto su bile u onom gameplay treleru), tu sam vec bio prilicno sumnjicav, ali glavni crv sumnje mi je bila informacija da ce igra izaci i za konzole stare generacije. Tu sam vec bio u fazonu ma ovo nema sanse da uspiju da urade.

Poslednja izmena:
Bome lepa zahtevnost 😀

Prilozi

• IMG_0144.jpeg
    IMG_0144.jpeg
    120.6 KB · Pregleda: 59
Opet mirise na neoptimizovan produkt...
idu na 1080 low zatim 1080p high i onda na 4k high... Gde 1440p?

Pritom je
7900xtx >3080 kao i 5700xt>2060s

Bitno je da su ugurali RT...

Lepo je da su uradili nešto po pitanju igre ali i da su konačno ubacili deo grada koji je vidno falio u vanili - rekoh već da je utisak bio da jedan deo Pacifike nedostaje, kao i onaj deo iznad Kerry-jeve kuxe.
Ali ovo se uzima tek kada bude bilo na sniženju ili sa čisto da se obrne jer tražiti 30e za ekspanziju upola kraću nego što je TW3 dobio i to posle svega je čist bezobrazluk... Toliko sam celu igru platio prošle godine ako se ne varam...

Trebaju da ih kupci tretiraju kao što su i oni nas, možda bi im došlo iz pozadine u glavu ...

^ radiće to i na 4070ti bez problema u 1440p

@Labello
Jok, dolazim samo do saznanja da će igra biti neoptimizovano dj*bre...

Na kraju krajeva živi bili pa videli ali ovo je samo da se još dodatno iscedi lova od "viška" koji im je preostao iz base igre...

Uostalom i onaj trejler sa Elbom je kao deja-vu sa Keanu Reevesom - biće solidno iskustvo na kraju ali ni približno ono što nam je obećano...A najbolje misije su uglavnom one koje smo tada i videli u trejlerima uz još koji quest line... Žali Bože utraćenog potencijala i resursa...

Sve je to moglo i da manje poznatim glumcima uz daleko bolji gameplay i bolje odradjen svet...
Ja čak verujem da nije zbog toga što neće nego ne mogu - CDPR nakon odliva glavnih ljudi više nije ista kompanija.

Ispadne da je cyberpunk sinonim za sto jaču grafičku karticu, da li će biti odmah optimizovan je druga priča.

CP2077 preuzima ulogu koju je Crysis imao :D
Kad se pogleda unapred nema next-gen igara na vidiku. Moraju na nečemu da "treniraju"

Ja ću im vala rado dati pare, a CP77 sam kupio i na PC i na PS5. Jednostavno obožavam da se izgubim u Night Cityju

Ja ću im vala rado dati pare, a CP77 sam kupio i na PC i na PS5. Jednostavno obožavam da se izgubim u Night Cityju
To je onda win-win, jer i CDPR voli tvoje pare. :) ;)

EDIT: A ruku na srce, ja kao jedan od umerenih poštovalaca ove igre (nisam je nikad popljuvao kako objektivno zaslužuje), stvarno ne vidim gde se čovek može "izgubiti" u onoj praznjikavoj polu-linearnosti od grada...

Nazad
Vrh Dno