Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Ta poredjenja nemaju smisla, jer prije svega izvori svjetla su drugaciji, colorit i intenzitet reklama. PT je previse mracan gdje ne bi trebao biti, a RT nije full.
Razlog jos gorih performansi je jer PT opcija je full.

Sta cemo kad izadje GTA VI, onda 6090 od 10K evra ce biti slaba za HD RT PT DLSS5... :D

Ta poredjenja nemaju smisla, jer prije svega izvori svjetla su drugaciji, colorit i intenzitet reklama. PT je previse mracan gdje ne bi trebao biti, a RT nije full.
Razlog jos gorih performansi je jer PT opcija je full.
Pa upravo je to poredjenje. PT nije samo tehnika svjetla vec su promjenili scenu. Kako sam vec rekao, uklonili su fake osvjetla i zati je PT mracniji a ostavili da je sve full RT, i zato su performanse slabije.

"bolje da su se fokusirali da unaprijede teksture, modele, fiziku i ostalo sto je MNOGO lakse za primjetiti" Nece ti Nvidia to raditi. To je do developera. Ovi su samo odabrali 2077 kao tech demo.

Nekada je za to sluzio Crysis.
Tačno tako, ovu PT verziju je platila nVidia i njih ne zanima sadržaj nego da se grafičke preznojavaju i da se koristi njihova tehnologija.
Siguran sam da plate gotovo svima koji implementiraju RT, postoji budžet za ovaj vid reklame i CP2077 u svojoj poslednjoj verziji je reklama.

Jel ima neko problem da mu igra stalno zakucava u glavnom meniju, pri odabiru ‘zivotnog puta, nekada i pri samom startovanju igre? Desi se da samo zakuca i tu ne pomaze nista sem force shutdown PC-a. Ne mogu nikako da dodjem do samog gameplay-a.

Instalirani najnoviji drajveri za grafiku, 1.62v GOG verzija igre. Probao sam svasta, 2 puta reinstalirao igru, gasio firewall i AV kompletno, cekirao instalacione fajlove igre… Nista ne pomaze.

Prosto ne mogu da verujem da jos nisu uspeli da ispeglaju igru, poslednji put kada sam je probao na samom izlasku barem je mogla da se igra, sada ne mogu ni da je pokrenem maltene.

Gledam na redditu, gomila njih se zale na ovaj problem, i to uglavnom krece od 1.6 verzije igre. Nekima je pomoglo vracanje na starije verzije, mada mi se to ne radi, zeleo bih da probam novi path ray tracing.

Ako neko ima neki predlog kako resiti ovo, molim da napise.

Jel ima neko problem da mu igra stalno zakucava u glavnom meniju, pri odabiru ‘zivotnog puta, nekada i pri samom startovanju igre? Desi se da samo zakuca i tu ne pomaze nista sem force shutdown PC-a. Ne mogu nikako da dodjem do samog gameplay-a.

Instalirani najnoviji drajveri za grafiku, 1.62v GOG verzija igre. Probao sam svasta, 2 puta reinstalirao igru, gasio firewall i AV kompletno, cekirao instalacione fajlove igre… Nista ne pomaze.

Prosto ne mogu da verujem da jos nisu uspeli da ispeglaju igru, poslednji put kada sam je probao na samom izlasku barem je mogla da se igra, sada ne mogu ni da je pokrenem maltene.

Gledam na redditu, gomila njih se zale na ovaj problem, i to uglavnom krece od 1.6 verzije igre. Nekima je pomoglo vracanje na starije verzije, mada mi se to ne radi, zeleo bih da probam novi path ray tracing.

Ako neko ima neki predlog kako resiti ovo, molim da napise.

Nisam nikada imao taj problem niti sam cuo da se iko zali na random pucanje, bas cudno, meni je recimo igra utegnuta od prvog dana.
Jesi probao s novim windows profilom? Pogledaj isto koliko imas virtuelne memorije.

Sajberpank igram praktično od kad se pojavio. U početku je bilo povremenog pucanja igre, ali retko, i nikada pri kreiranju glavnog lika.
Kako su krpili igru, broj pucanja se sveo praktično na nulu, a i drugih problema sa igrom ima veoma malo.

Ovo se i meni desava:

Blago vama kada vam sve radi kako treba, meni nece ni na svezoj Win 11-ici.

Resio sam problem. Negde u komentarima na redditu sam video da je ljudima pomoglo iskljucivanje XMP profila u BIOS-u. Uradio sam to tako sto sam resetovao sve na fabricka podesavanja u BIOS-u, i gle cuda, proradilo je. Medjutim, hteo sam da vidim u cemu je tacno problem, pa sam onda samo upalio XMP profil, a ostala podesavanja sam ostavio na default. Upalio ponovo igru, radi sve normalno.

Nakon toga sam ogranicio cpu napon na 1.35v rucno i podesio sve ostalo u BIOS-u kao i ranije, upalio igru, kresovala je odmah nakon pokretanja. Na kraju svega, jedino sto sam promenio od podesavanja BIOS-a je cpu napon, na Auto igra radi normalno, rucno na 1.35v igra kresuje. Tako sam i ustanovio da je problem do napona.

Neverovatno, jer ni u jednoj drugoj igri nisam imao problema zbog nestabilnosti procesora, dok u ovoj igri kresuje dok je u glavnom meniju. Izgleda da je preosetljiva na stabilnost celog sistema.

Inace, vredelo je iscimati se, izgleda brutalno u 4K sve na ultra i sa ukljucenim path ray tracingom. Definitivno za klasu bolje od svih igara koje su do sada izasli.

EwFnLY.jpg

Phantom Liberty ?

Vrlo je moguće, pre par dana je bio leak rekao da u junu navodno izlazi dlc

Do kada planiraju da izbacuju ove rej trejsinge? Svaki mesec brate, što je mnogo - mnogo je.

mislis ubacuju :D

Što je baš ironično po meni.
Igra koja je trebalo da postavi neke nove standarde što se tiče gameplaya oni su pola stvar uradili jedva prosečno a vizuelnu prezentaciju digli do nebesa.
Da je življi svet i ima bar tu i tamo nekih posledica između questova sve bi im oprostio.
Ovako pored dobre atmosfere i main storija ostaje samo kao jedna jako zahtevna igra.

Dosadiše i bogu i narodu sa RT. Igra stara 3 godine. Move on. Šteta sto nema kakva kompanija da im AI i gameplay gura kao Nvidia RT.

Mada je ovo vise odlika koliko se zaista prodaje 4000 serija.

399 na Turskom storu

Nazad
Vrh Dno