Dobar je Kijanu i ta prica oko njega, samo sto to nije za open world igru vec za neku linearnu, narativnu pucacinu. Toliko taj svijet ima potencijala ali oni nisu uspjeli da to na pravi nacin iskoriste, kao da su promasili poentu cijele price i fokusirali se na neke cudne, nebitne i klise stvari. Serija je dokaz da to moze mnogo bolje.
Ja se i dalje nadam da ce sa ekspanziom da poprave mnoge stvari sto se tice gameplaya, ubacice policiju i jurnjave kroz grad kolima to jsigruno, ali ako ostane ista "fizika" automobila onda to nece biti bas dobro iskustvo. Da li ce otvoriti pojedine zgrade po gradu da mozmo ulaziti u njih, to ne znam ali bi bilo bas dobro - poosto sada sve djeluje kao jedna bezlicna scenograija sa kojom nemas nikakvu interakciju. Prosto mi je zao kada vidm one mega buildings koji ne sluze nicemu, a samo u njima moze da se odradi vise chain kvetova - zamislite kvest kao neki mini omaz Jude Dredd filmu.
Moraju taj grad da ucine zivljim i uvjerljivijim, jer to je jedan od najvecim problema - sta god igrac da radi nikakvog uticaja nema. Ne postoji progresije koja bi ucinila da se grad postepeno otkljucava ili mijenja u skladu sa napredovanjem glavnog lika. Recimo da se do nekih kvestova samo moze doci ako je karakter modiikovao neke sposobnosti, da li je to hakovanje, skok, dash, slow mo, dijalog sistem ili konverzacija, intelignecija za neke puzle. Sve to kao postoji, ali nikakvog uticaja nema na okruzenje i pricu, jer ti ako imas double jump ti na tu neku lokaciju koja je vezana za bilo koji kvest mozes doci i standardnim putem, to vazi i za sve ostale upgrade. I da ne ulozis ni jedan skill poen mozes skoro sve kvestove da "pokrenes" i lokacije da obidjes.
Bas bi taj Nightcity trebao da bude kao neki glavni lik, kao glavni karakter u igri, ali ne - to je prosto jedno genericno mjesto sa jako ogranicenim interakcijama. Takodje smatram da je povrsinski jako mali grad, a upravo ta nemogucnost da ulazimo u skoro svaku zgradu cini da djeluje jos manji.