Šta je novo?

Diablo IV

Pa s je za super sexy super strong naravno a takav je samo jedan jedinstveni i neponovljivi mag lol

Kopka me ovaj Diablo IV, pogotovo kad vidim hype po internetu.

Uzeti ili ne, pitanje je sad? :D

Fora je što do sada nisam igrao ni jedan Diablo naslov, niti sam igrao neki drugi ARPG, pa me brine da se neću snaći sa mehanikama igre... Nadam se da postoji neki dobar intro u igri za početnike
Intro ti je pređeš D2R na Nomal bar :). Može sa class leveling guideom da ti bude lakše.

A iskreno ovaj D4 na Adventure težini je maksimalno početnički lagan.
Neki stariji uvod u ARPG bi bio Titan Quest ili Grim Dawn koji je malo komplikovaniji, ali zato i bolji.

@Alex Izlazi Buldur's Gate 3 par nedelja ranije od Starfield. Mada možda BG3 probam a Starfield čekam review da li će uopšte vredeti igrati to.

A plaše se da druid će biti najači da će morati ranking iznad S da uvedu :D a isto tako Necro.
Jeste sve to skontali iz open beti.

Ma sada su svi pametni, svi daju neke savete, tipove za brze grindanje, savete za bildove, jedan za levelovanje drugi za end game, gde naci koji aspect, sta je reko ovaj developer, sta je reko fergunson, sta je reko joe, sta je reko adam. Ma smorise vise.

Samo da igra vise izadje i da svi krenu da igraju da se malo smiri hajp. Razumem 10 godina je proslo od zadnjeg Diabla i ovaj je odlican ali kada smo toliko cekali mozemo jos malo.

Pogotovo volim one klipove gde prenose sta je ko reko i novosti sa twitera a klip traje 20+ min, koliko god da je dobro zaobici u sirokom luku.

Evo ocit primer gluposti:

Po ovom liku ispada da samo treba da se skuplja Lucky Hit a sve ostal oda se zanemari i kako ce na kraju da taj prezivi na WT3 tezini, dzaba njemu dps ako nema sanse za prezivljavanje ili ako ce igra glass build u prevodu da ga pogodi najobicniji mob on je mrtav.

Ma sada su svi pametni, svi daju neke savete, tipove za brze grindanje, savete za bildove, jedan za levelovanje drugi za end game, gde naci koji aspect, sta je reko ovaj developer, sta je reko fergunson, sta je reko joe, sta je reko adam. Ma smorise vise.

Samo da igra vise izadje i da svi krenu da igraju da se malo smiri hajp. Razumem 10 godina je proslo od zadnjeg Diabla i ovaj je odlican ali kada smo toliko cekali mozemo jos malo.

Pogotovo volim one klipove gde prenose sta je ko reko i novosti sa twitera a klip traje 20+ min, koliko god da je dobro zaobici u sirokom luku.

Evo ocit primer gluposti:

Po ovom liku ispada da samo treba da se skuplja Lucky Hit a sve ostal oda se zanemari i kako ce na kraju da taj prezivi na WT3 tezini, dzaba njemu dps ako nema sanse za prezivljavanje ili ako ce igra glass build u prevodu da ga pogodi najobicniji mob on je mrtav.

ne gledam više ništa vezano za d4, samo čekam :D
elem vide li neko fizičku kopiju D4 negde u radnji ili ne daj Bože collector edition D4 ? :p

Ovi "content creator-i" cede suvu drenovinu iz bete i prvih 25 nivoa tj. praktično tutorial. Valjda ste toliko matori da vidite da su većinom prazne informacije.

Al su operisani od muzike pa to je nerealno. Ne znam koga ciljaju kad im je prosek godišta igrača 30+

ostavio sam i comment na videu :)

ne gledam više ništa vezano za d4, samo čekam :D
elem vide li neko fizičku kopiju D4 negde u radnji ili ne daj Bože collector edition D4 ? :p
Fizička kopija mislim da ima samo za konzole, za PC nisam video.
A Collectors Edition (jeste da nema igru u sebi) i ja tražim. Pitao sam pre par meseci u Games prodavnici i rekao mi radnik da će verovatno biti, a sad pitanje kad i koliko primeraka. Nije mi to sigurno.
Baš mi čudno da nemaju već neki preorder za D4 CE box a imaju tamo preorder za neke glupe figurice iz franšiza za koje skoro nisam ni čuo.

Razmišljao sam čak i online da poručim, ali odraće me za dostavu plus na carini ima to da otvaraju pa će mi još za carinjene nabiti harač a na kraju kad mi stigne faliće pola iz kutije.

@KovacTibor prvi put vidim ovog lika, a sad imamo vremena da gledamo ove razne content creatore kako mlate praznu slamu.
Ja do izlaska gledam povremeno @wudijo jer ima korisne klipove, nije izhajpovan ko mladi slinavi gamer i ne pametuje kao da je godinu dana igrao celu igru. I tu i tamo nekog od stare garde koja održava sadržaj na maxroll.gg mada i wudijo održava ali D3 sekciju a ja pratim ove koji D2R.
A ovi ostali kvazi theorycrafteri nek oni prvo pošteno pređu D4 na Torment težini pa posle mogu da pričaju i prave klipove i da dobiju moj pregled/like.

I kad budu neki free twitch dropovi ima da upalim stream na laptopu okrenem ga na drugu stranu da slučajno ne vidim neki deo priče i igram na svom kompu. Od 02.06. mogu samo Blizzardove klipove na YT da pogledam ostalo me ne interesuje. Kasnije ću gledati teoretisanja i ko šta misli da je dobar build.

@ikoalosaurus sad su za razliku ubacili i malo neke epske muzike a inače im je mega glup izbor muzike, kao za malu dečicu da je igra. Kapiram da hoće ove mlade generacije da privuku, ali malo ozbiljnosti. Mada u ovom Story traileru ima malo više pokazanog, ali i dalje ne znam šta će se desiti.

Poslednja izmena:
ma kakvi online...

ko želi da ide na D4 univerzitet ima ovde sve lepo od donthecrown-a, čovek se pomučio svaka čast
D4 university DONTHECROWN

Sta mislite kolika ce biti "dugotrajnost" D4?Ja tipujem jedno 2 godine,a onda ce krenuti znatno da pada broj igraca.

Sta mislite kolika ce biti "dugotrajnost" D4?Ja tipujem jedno 2 godine,a onda ce krenuti znatno da pada broj igraca.
sumnjam da će tako brzo da pada, s'obzirom da je D3 izašao još daleke 2012.godine a i dan danas ima pozamašnu bazu igrača, za D4 prognoziram bolju budućnost, moguće je da padne broj igrača što bi i bilo normalno ali mislim da će ih biti više nego D3

Dali ima negde da se pogleda broj igraca Blizzardovih igara kao na steamu?Bas me zanima koliko je bilo sada za vreme ovih test vikenda.
Ja takodje mislim da ce imati vise nego D3

Malo sale, malo istine :)

Dali ima negde da se pogleda broj igraca Blizzardovih igara kao na steamu?Bas me zanima koliko je bilo sada za vreme ovih test vikenda.
Ja takodje mislim da ce imati vise nego D3

za prvu open betu znam da su se pohvalili da su udomili preko 2 miliona wolf cub-a , što znači preko 2 miliona accounta je napravljeno i bar jedan lik sa accounta je došao do 25 lvl-a i ispunio traženo, vrlo verovatno oko 2,5 mil, ispravka 2,6 miliona accounta je dostiglo rewards

Fse6T-KXsAY6DWv.jpg

za trojku hajp i loženje bili malo drugačiji, ništa reddit, ništa excel tabele

1684790085078.png

Zavisi koliko kvalitetni budu update-ovi igre tj. sezone. Treba uzeti još jedan faktor u obzir a to je nadolazeći PoE 2. Ljudi kojima je ARPG žanr glavni zanimaće se sa D4 dok im ne dosadi a onda će preći na PoE 2. Tako da ćemo imati jednu zdravu konkurenciju. Mislim da je za opstanak neke igre bitna solidan baza igrača. Ono u čemu D4 prednjači je veliki broj casual igrača a kad splasne hype videćemo ko će ostati.

Mislim da biće sezona gde će dodati neku dobru mehaniku a biće sezona gde će samo neki rebalans uraditi i naterati ljude na nađu nove meta buildove.
Prvih par godina čak ne očekujem i glupe kozmetike tipa krila leptira i tako te gluposti.

A za PoE 2 tek će na ExileCon 2023 (29-30 jul) objaviti kad će krenuti neka beta, što je minimum 6 meseci daleko do preko godinu dana dok izađe full igra. Jer verujem da većina igrača koji hoće da ulože vreme u PoE 2 neće igrati neku betu kojoj je još potrebno peglanje.

348293837_203894302510355_704480026331384189_n.jpg
Evo i mapa puštanja igra za ove koji su kupili Deluxe ili Ultimate verziju. Koliko su razmaženi ovi ameri a najviše *****ju ladno kod njih će moći da igraju već uveče 1.juna i to dobrih 5-8 sati zavisno od koje obale.

Poslednja izmena:
upravo su mi skinuli 6.948,00 dinara za D4 Ultimate, sad je moj :D idemooooooooooooo

Nazad
Vrh Dno