Šta je novo?

Diablo IV

“Actually, the Druid is one of our strongest classes – at least in our internal tests,” associate game director Joseph Piepoira tells GameStar. “However, our players have not yet been able to experience its full potential in previous betas.”
Iskreno ja za presezon razmišljam sa druidom da igram.
I onako brzina neće biti nešto presudna, mogu i više od jednog karaktera da izlevelujem pre nego što počne sezona. Pa onda za sezonu samo jednog.

Jer kao da ljudi ne kontaju da jedino Druid nije imao beneficije od class specialnosti neke klase su ima već a neke manju prednost od te mehanike, ali su imale.

Ma o kakvom se balansu prica na levelu 20 i 25, to samo neko malouman moze da potencira.
Svi smo ovde igrali arpg ranije, bitan je end game balans, koga briga za levele 10, 20, 30.. to se sve preleti vrlo brzo

ja jos nisam odlucio da li da prvo igram sa sorc ili druidom

Tačno. Jedina razlika je ceni u BiS itemima za pun potencijal nekog builda.

Kao ja igram tornado+hurricane druida u D2R i smara me a Frost Orb + Blizzard sorc je lakse napraviti a jači build.

Iskreno ja za presezon razmišljam sa druidom da igram.
I onako brzina neće biti nešto presudna, mogu i više od jednog karaktera da izlevelujem pre nego što počne sezona. Pa onda za sezonu samo jednog.

Jer kao da ljudi ne kontaju da jedino Druid nije imao beneficije od class specialnosti neke klase su ima već a neke manju prednost od te mehanike, ali su imale.
Ja sam prelomio sada van sezone ide Druid full Earth build a za sezonu sam pripremio Barba Whirlwind. Sve sam u planeru napravio sada samo me dve stvari koce, posao koji nisam zavrsio a drugi sto sam se juce ukocio u ledjima da ne mrdam nigde ako ne moram. Tako da dok ne resim drugi problem nece ni prvi da se resi.

Dok izadje zvanicno igra vi sto imate Delux i Ultimate ima da nagurate 50-ti lvl za tih 5 dana.

Izgleda se svi lome oko klase koju ce igrati.Ja cu igrati Necro-a pa makar bila najgora klasa od svih.
Dok izadje zvanicno igra vi sto imate Delux i Ultimate ima da nagurate 50-ti lvl za tih 5 dana.
Mene ces stici bez problema.Oduvek mi je odgovaralo da drugi rush-uju do endgame-a,dosta toga drugi otkriju pa ja ne moram da gubim vreme.;)Kampanju cu odigrati natenane,posle ce biti samo skip dugme.

Ma i ja cu sa merakom kampanju da odigram, do danas nisam imao dilemu sta da igram ali kako lezim u krevetu onda sam uzeo pa sam u d4 planeru napravio barba ww build.

Njega sam igrao u d3 i tamo kada sam nasao set maceva bul-kathos's mogo sam da se vrtim konstantno em attack speed se dobija i movement, e slicno nesto sam pokusao ovde da izmislim... da li mi je poslo za rukom ne znam i koliko ce build da bude upotrebljiv ostaje mi da probam ako zavrsim kampanju sa druidom pre pocetka sezone.

Mislim iskreno da su planneri u ovom trenutku čisto gubljenje vremena jer nam je dat samo intro u igru, nismo imali pristup spellovima ni itemima a ni endgame mehanici, tako da je bilo kakav min-maxing u ovom trenutku, po mom mišljenju, potpuno beskoristan za live igri. Ali razumem hajp, ja umesto plannera vrtim reddit svaki dan i ujutru i uveče, što je verovatno gore od plannera : )

Probao sam sve klase, i iako mi barb nije bio najjaci ni pod razno, ipak mi je bilo najzabavnije da igram sa njim. A i mislim da ce u endgame da zasija zbog toliko oruzja.

Mislim iskreno da su planneri u ovom trenutku čisto gubljenje vremena jer nam je dat samo intro u igru, nismo imali pristup spellovima ni itemima a ni endgame mehanici, tako da je bilo kakav min-maxing u ovom trenutku, po mom mišljenju, potpuno beskoristan za live igri. Ali razumem hajp, ja umesto plannera vrtim reddit svaki dan i ujutru i uveče, što je verovatno gore od plannera : )
Losi ili ne ali bar imam plan sta i kako da kada dodje igra da ne lutam puno nego znam sta hocu i samo to aktiviram i igram dalje. A kako ce se pokaze u end game to ce vidimo. Mada mislim da tu nema puno sta, ovo sto su izbacili za skill tree i paragon je to i ne verujem da ce menjati. Mozda budu dodavali nove legendarne Node i Glyph ali ko zna sta sve imaju u planu.

Je l moze ovo da igra neko ko nikad nije igrao niti razume bilo sta o cemu pisete?

moze :)

Je l moze ovo da igra neko ko nikad nije igrao niti razume bilo sta o cemu pisete?
Naravno da može.
Jednostavan je kao D3 (gde skill tree je bio smešan a paragon leveli su bili najednostavniaj linearna progresija u promilima).
U D4 ipak se nazire neka dobina iz D2 koju će verovatno proširivati - tu su verzije jačih itema zavisno od težine, unique itemi koji redefinišu build ili ga upotpunjuju plus biće jednog dana rune i razne neke mehanike. Plus paragon ovde je zanimljiviji liči na nešto, jeste sličan fazon kao PoE ,ali bar nije toliko komplikovan.

@KovacTibor: iskreno mislim da sad jedino profi Diablo igrači možda naziru koji je endgame build dobar.
A i mislim da nema svrhe da se sad planira build, jer šta mi vredi neki build ako on u startu je spor ili teško se sa njim leveluje, treba da se efikasno pređe WT2 pa da se capstone tamnica očisti za WT3 a to pitanje da li će biti ovaj ili onaj build ako mu budu falili itemi.
Jer mogu ja da cilja na neki build a šta ako mi igra bude bacala unique za neki drugi, sigurno neću da propuštam da experimentišem, jer to je čar ove igre. A biće gold i da se na 50-70 lagano respecuje, tu ću već manje više znati šta hoću pa radiću samo tweakove.

Smišljma build usput jer tako mi zanimljivije.

A evo ti joše jedan planer https://d4builds.gg/build-planner/

@zokocx

A sto bi igrao T2 ako je sve isto kao i na T1? Za malu razliku u exp-u koja se dobija sporije ubijas mobove a time sto sporije ubijas mobove na T2 time i sporije napredujes nego na T1. Zlato ne racunam jer sam nasao nacin kako da zaradim zlato u igri tako da me skupljanje od mobova ne zanima, ono sto se pokupi uzput to je to ali da ga grindam nemam nameru... tako da ne vidim ni jednu prednost igranja na T2

Niti je bolji drop legendarnih niti su jaci ili da je bolji stats legendarnog koji padne na T2 nego onog na T1.

Smatram da nista nije bolji bilo koji stremer ili ja ili bilo ko drugi sto se tice igre. To sto su oni u direktnom kontaktu sa developerima D4 je nesto drugo pa mogu da dobiju neke insider informacije jer nesto drugo.

Isto kao sto mi je cudno da wudijo dva puta ubije Ashavu prvo solo na T2 a drugi put na HC i da mu niko ne udje u parti, prvi snimak sto sam gledao mu je neki lik pred kraj usao u bitku ali kasnije da nikoga nije bilo je malo cudno. Dok sam igrao sve tri bete sam par puta zalazio u tu zonu i uvek je bilo nekoliko likova koji su tu bili stojali i cekali.

I na kraju sve se svodi na aspecte da ih pokupis iz dungeona i da nadogradis svoje oruzije (ili nesto drugo) sa skilom koji ti treba i to je cela poenta, a ti specijalni itemi koji ce trebati to je vec nesto drugo i uvek postoji neka alternativa da build bude dovoljno ucinkovit.

Ono sto sam ja zapoceo na server slam je samo delic onoga sto sam sada napravio u planeru i mislim da ce biti op build ali videcu jer na papiru sve izgleda skoro pa savrseno ali na delu i kada se skupe svi potrebni aspecti koji mi trebaju ce potraje, kao i svaki build koji se pravi ni jedan nije savrsen upocetku i treba vremena da se sve sklopi onako kako je zamisljeno. E sada hoce to biti na lvl 50 ili lvl 30 ne znam.

Na kraju krajeva igracemo svi zajedno pa ces imati prilike da vidis da li cu da budem pukovnik ili pesadinac. :ROFLMAO:

koliko sam ja skontao samo je bitno što pre (što lakše) stići do T3, a to se radi tako što se odigra kampanja i sve ostalo na T1 a onda se samo prebaciš na T2 da bi odradio prelomni dungeon da ti se otvori T3.
T2 je samo 20% veći exp za UBIJANJE MOBOVA (ne za završavanje questova) i 20% VEĆI GOLD

Oko diskusije za WT1 ili WT2, WT1 ako igras sam a WT2 ako se igra u grupi i u oba slucaja ja se koriste napitci i sedenje uz logorsku vatru gde dobijate vise exp-a.

E sada problem je sto je ovo prvi prelazak i upoznavanje sa igrom smatram da bi svi trebali da igraju za sebe i da dozive pricu na svoj nacin. Koliko sam samo puta krenuo na glavnu misiju, vidim neki upitnik odem na to, resim vratim se na put za glavnu misiju ono neki local events pa odem na to, pa se na kraju izgubim u vremenu sa setnjom po mapi i uzivanju i tek par sati kasnije zavrsim glavni quest... tako sam levelovo druida radeci sve drugo na server slam osim glavne misije.

Zato prvi prelazak solo a posle farmanje i zezanje moze u grupi.

I ako vam padne neki legendarni a nije za vaseg lika a dobar je, ostavite ga u kovcegu pa ko zna mozda nekada van sezone krenete tu klasu.

Ali ako vam ne treba legendarni ne prodavaj te ga kod trgovca niti kod kovaca da ga pretvorite u materijal nego sacekajte da dodjete na 15 lvl i onda kod onog drugog kovaca gde je codex of power odete i izvadite aspect iz legendarnog a ako vam ni aspect ne treba prodate ga kod trgovca dobice te puno vise para nego ovako.

348257942_946111909967787_4153382178851401897_n.jpg
348585065_1352523022017587_3467293618349806436_n.jpg
348568860_1709802036119674_218745801870887579_n.jpg
348568457_205333278530586_8350899836759791898_n.jpg

Mali off, uzeo sam ovaj deal za 700rsd. Neke tips&tricks? Je l bolja dvojka ili trojka?IMG_7606.jpeg

ako pitas nekog HC diablo igraca, D2 all the way, ali ako hoces nesto more casual not so grindy, onda D3

D2R je za mene perfekcija, smisleniji ima grind ali zato treba i vremena. Ona jurnjava u D3 mi brzo dosadi. Mada ima i D3 dobre delove, ali i više mana. Pre bi u peMziji igrao D2R.
Posle igranja D2R ne mogu da se nateram da igram D3 a kupio sam još davno i Necromancer DLC a nisam ga probao.

@KovacTibor pošto je ovo jedno 6 nedelja pre sezone, nigde nema neki leaderboard i ne takmičimo se međusobno ko će pre. Tako da svako bira kako hoće da igra igru tj. kako da uživa.

Ja ću igrati odmah WT2 jer bi se smorio da igram WT1 jer bi mi bilo baš prelako, sve igre koje imaju težine biram normal ili hard. Nikad ne idem onu najlakšu koja postoji samo da se vidi story.
Zato me i smara igrati Titan Quest je sa nekim kombinacijama klasa pređem normal kao da je tutorijal, bukvalno 0 smrti imam.

U svakom slučaju ako mi u nekom trenutku WT2 postane težak (tj. pretežak) uvek mogu da prebacim na WT1. A lično mislim da ću igranjem na WT2 biti spremniji za capstone tamnicu za prebcivanje na WT3. Jer ovako mogu da budem OP na WT1 i samouveren da mogu capstone da pređem kad ono ta tamnica je podešene na početno težinu WT3.
Što mi je logično jer moraš lagano da prelaziš WT2 da capstone ne bi bio problem.
Jer realno možeš da se prebaciš na WT2 pre capstone tamnice a onda vidiš da pored levela moraš još bolje iteme da nađeš pa onda ispada da igraš WT2 i ako si hteo što više WT1.

Nije mi bitna brzina prelaženja MSQ, da li prešao za 3 dana ili 7 bitno je da uživam. A do sezone ako budem 90 ili 100 lvl isto mi nije bitno, jer vraća ću se na tog lika povremeno.

A nešto mi se i čini da na WT2 ima za nijansu više elite mobova (nisam uspeo da nađem podataka na netu).
Više elite mobova = više dropa = jači lik = brže se prelazi igra :cool:. Mada sve to RNG može da pokvari. 😂
koliko sam ja skontao samo je bitno što pre (što lakše) stići do T3, a to se radi tako što se odigra kampanja i sve ostalo na T1 a onda se samo prebaciš na T2 da bi odradio prelomni dungeon da ti se otvori T3.
T2 je samo 20% veći exp za UBIJANJE MOBOVA (ne za završavanje questova) i 20% VEĆI GOLD
I ovo mislim da su trenutne teorije. Sve će se to dokazati u jednom trenutku kad krenu speedruneri da jure rekorde.

Iskrenog sam mišljena da pre će biti do nekog levela i zone WT1 (tipa 30-35-40 level) a kad nađeš ključne legendaries sa nekim bitnim aspektom (ne mora prefektan) prebaciš se na WT2 jer ubijaše prebrzon na WT1 tako da 20% veći XP će ti više značiti.
Sve dok brzina ubijanja mobova ne pada ispod uvećanja XP-a od težine.

Poslednja izmena:
Leaderboard je najgluplja stvar koja moze da postoji u igrama. To takmicenje ko je jaci, ko je bolji, ko je za koje vreme presao tamnicu su za igre drugog tipa ovde samo unosi nemir i dogod je toga ce biti kuknjave po netu.

I meni je nebitno.
Ako ikad dođem do lvl 99 u D2R za ovih 20 godina, tj. godinu ipo dana kako igram samo D2R to smatram uspeh.

Isto tako i u D4 sa nekim likom, da li ću to uspeti tokom sezone ili izvan isto mi je nebitno.

Kopka me ovaj Diablo IV, pogotovo kad vidim hype po internetu.

Uzeti ili ne, pitanje je sad? :D

Fora je što do sada nisam igrao ni jedan Diablo naslov, niti sam igrao neki drugi ARPG, pa me brine da se neću snaći sa mehanikama igre... Nadam se da postoji neki dobar intro u igri za početnike

Probao sam sve klase, i iako mi barb nije bio najjaci ni pod razno, ipak mi je bilo najzabavnije da igram sa njim. A i mislim da ce u endgame da zasija zbog toliko oruzja.
Ako je suditi po beti, bice zanimljivo igrati ga.
Fora je što do sada nisam igrao ni jedan Diablo naslov, niti sam igrao neki drugi ARPG, pa me brine da se neću snaći sa mehanikama igre... Nadam se da postoji neki dobar intro u igri za početnike
Ni ja, igrao WoW do skoro, dobro dodje promena u ovom smeru :D

Kopka me ovaj Diablo IV, pogotovo kad vidim hype po internetu.

Uzeti ili ne, pitanje je sad? :D

Nebitno je ako nisi igrao ARPG. Diablo je orijentisan casual publici. S druge strane nema ništa da se igra (do izlaska Starfield-a) tako da je D4 taman za leto.

Mali off, uzeo sam ovaj deal za 700rsd. Neke tips&tricks? Je l bolja dvojka ili trojka?Pogledajte prilog 390315
Evo još jedna preporuka za D2R od nekoga ko takođe nema pojma o čemu se ovde priča, ali sam baš voleo da igram D2 pre XX godina :) Skoro sam nabacio D2R na XBX i sa uživanjem sam prešao glavnu priču (sad sam na DLC).

D3 je takođe praktično džabe uvek kolko vidim, pa ću preći na njega kada završim D2R. Baš da vidim šta su to toliko promenili :)

Dok stignem do D4, biće taman na GPU :D

Nazad
Vrh Dno