D2R je za mene perfekcija, smisleniji ima grind ali zato treba i vremena. Ona jurnjava u D3 mi brzo dosadi. Mada ima i D3 dobre delove, ali i više mana. Pre bi u peMziji igrao D2R.
Posle igranja D2R ne mogu da se nateram da igram D3 a kupio sam još davno i Necromancer DLC a nisam ga probao.
@KovacTibor pošto je ovo jedno 6 nedelja pre sezone, nigde nema neki leaderboard i ne takmičimo se međusobno ko će pre. Tako da svako bira kako hoće da igra igru tj. kako da uživa.
Ja ću igrati odmah WT2 jer bi se smorio da igram WT1 jer bi mi bilo baš prelako, sve igre koje imaju težine biram normal ili hard. Nikad ne idem onu najlakšu koja postoji samo da se vidi story.
Zato me i smara igrati Titan Quest je sa nekim kombinacijama klasa pređem normal kao da je tutorijal, bukvalno 0 smrti imam.
U svakom slučaju ako mi u nekom trenutku WT2 postane težak (tj. pretežak) uvek mogu da prebacim na WT1. A lično mislim da ću igranjem na WT2 biti spremniji za capstone tamnicu za prebcivanje na WT3. Jer ovako mogu da budem OP na WT1 i samouveren da mogu capstone da pređem kad ono ta tamnica je podešene na početno težinu WT3.
Što mi je logično jer moraš lagano da prelaziš WT2 da capstone ne bi bio problem.
Jer realno možeš da se prebaciš na WT2 pre capstone tamnice a onda vidiš da pored levela moraš još bolje iteme da nađeš pa onda ispada da igraš WT2 i ako si hteo što više WT1.
Nije mi bitna brzina prelaženja MSQ, da li prešao za 3 dana ili 7 bitno je da uživam. A do sezone ako budem 90 ili 100 lvl isto mi nije bitno, jer vraća ću se na tog lika povremeno.
A nešto mi se i čini da na WT2 ima za nijansu više elite mobova (nisam uspeo da nađem podataka na netu).
Više elite mobova = više dropa = jači lik = brže se prelazi igra

. Mada sve to RNG može da pokvari. 😂
koliko sam ja skontao samo je bitno što pre (što lakše) stići do T3, a to se radi tako što se odigra kampanja i sve ostalo na T1 a onda se samo prebaciš na T2 da bi odradio prelomni dungeon da ti se otvori T3.
T2 je samo 20% veći exp za UBIJANJE MOBOVA (ne za završavanje questova) i 20% VEĆI GOLD
I ovo mislim da su trenutne teorije. Sve će se to dokazati u jednom trenutku kad krenu speedruneri da jure rekorde.
Iskrenog sam mišljena da pre će biti do nekog levela i zone WT1 (tipa 30-35-40 level) a kad nađeš ključne legendaries sa nekim bitnim aspektom (ne mora prefektan) prebaciš se na WT2 jer ubijaše prebrzon na WT1 tako da 20% veći XP će ti više značiti.
Sve dok brzina ubijanja mobova ne pada ispod uvećanja XP-a od težine.