Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ljudi, skoro su matorci uveli supernovu . Dobili su ovu karticu cryptoguard ali nikako ne mogu da provalim kako funkcioniše ovo? Jel moram njih da zovem da aktiviraju ili?
Ja kad ubacim karticu u tv ništa se ne dešava,ni na pretrazi kanala ništa ne pronalazi, a svi ti televizori u kojima sam probao karticu po specifikacijama imaju DVB-c tuner…
Kanale treba da nadje bez obzira na karticu. Samo ce pisati da je scrambled :p
Pozdrav svima, imam par pitanja al ne zamerite da li je odgovoreno unazad prelistao sam ovlas al nisam nasao:

1. Ovo povecanje koje je bilo nedavno za optiku konkretno za Dual Paket XL 1000mbps/100mbps povecano uplink na 500mbps... to kaci samo nove korisnike? Ako da, da li ima neki "trik" da se osim obnove ugovora dobije i za stare?

2. Ko je na optici (gpon) ne moze da dobije IPv6? (trazio sam da mi se omoguci sestica i zvali me iz tehnicke podrske i rekli da opticki gpon useri ne mogu da dobiju IPv6, jel to tacno?

3. Da li gpon opticki korisnici dobijaju samo ovaj ZTE modem/ruter ili ima neki drugi bolji?
1. koliko vidim ne povecavaju brzinu, ako ne platis novi ugovor, za vise para, sto nije lepo od njih, jer sa AVcom nisam imao tih problema.

2. koliko sam pratio kazu da na optici ne podrzavaju ipv6. Zato i necu da prelazim na optiku, da izgubim blagodeti ipv6 :p

3. to ne znam

Evo i ja posle nekog vremena da dam review.

Što se tiče interneta, nikad nije štucnuo. Ako i jeste, to je bilo možda do minut. Nema primedbe na internet, optika u pitanju.

Ono što mi jako smešno jeste oprema za televizor. Ona mala kutijica je kao da je neko sa malo pameti sklapao. Daljinski izuzetni loši.
Sklonio sam tu opremu i lepo instalirao supernovu aplikaciju na TV.

Dok preko prebacivanja kanala na standardnoj opremi ide instant, preko aplikacije je oko 5 sekunde. Malo iritira.

Sam interfejs je izveden amaterski. EON je i dalje svetlosnu godinu ispred.

Ocena za net 10/10.
Ocena za TV/Smart 4/10.

Nekad sam željno pretraživao analogne kanale ne bih li ubacio novi među onih 20 i ni pomišljao nisam da ću kasnije doći do "Nemojte ljudi k'o Boga vas molim".

Kolega ima još uvek Super Plan 2S. Kada sam ga pitao da li koristi aplikaciju, rekao mi je da ne zna da li ima pravo, jer mu niko nikada nije rekao, a on i ne zna da to pistoji.
Da li neko zna, da li za taj paket ima pravo na neki nalog MOVE'N'GO?
Nema move box (nije hteo da uzme) nego koristi dva STBa.
Hvala unapred!

Isto pitanje i od mene, s tim što ne znam koji paket koristim (uzeo još u doba Radijus Vektora, imam stari neki STB), jedino znam da košta 3.574 din mesečno.

@Borski Ima pravo sigurno, to je stari "Super Par Start" paket, emigrirao u "Super Plan 2S".

Pozdrav svima, imam par pitanja al ne zamerite da li je odgovoreno unazad prelistao sam ovlas al nisam nasao:

1. Ovo povecanje koje je bilo nedavno za optiku konkretno za Dual Paket XL 1000mbps/100mbps povecano uplink na 500mbps... to kaci samo nove korisnike? Ako da, da li ima neki "trik" da se osim obnove ugovora dobije i za stare?

2. Ko je na optici (gpon) ne moze da dobije IPv6? (trazio sam da mi se omoguci sestica i zvali me iz tehnicke podrske i rekli da opticki gpon useri ne mogu da dobiju IPv6, jel to tacno?

3. Da li gpon opticki korisnici dobijaju samo ovaj ZTE modem/ruter ili ima neki drugi bolji?
Како мислиш бољи модем ? По чему бољи ?

MOVE box mi se nekad zakuca i automatski resetuje, nekad neće ni jedan kanal da prikaže pa se ukoči i moram iz zida kabl da čupam, neće da prikaže stanje signala i moram ga prvo resetovati i sl.
Ono što me najnovije iritira je što se čuje ton sa prethodnog kanala ili emisije ili premotanog sadržaja još desetak sekundi pošto sam prebacio ili premotao na nešto drugo. Ide slika i ton sa aktuelne emisije i ton sa prethodne (u trajanju do10s).
Ima li iko slične probleme?
Da li vi, momci i devojke, koji tvrdite da vam sve radi savršeno a imate MOVE box, imate makar problem da vidite jačinu signala? Ako ostavim box da radi neko vreme i stisnem dugme da proverim jačinu i kvalitet signala, vrtiće one tri tačke u nedogled i neće prikazati ništa sve dok ga ne resetujem prvo pa onda proverim. Kako je kod vas?

MOVE box mi se nekad zakuca i automatski resetuje, nekad neće ni jedan kanal da prikaže pa se ukoči i moram iz zida kabl da čupam, neće da prikaže stanje signala i moram ga prvo resetovati i sl.
Ono što me najnovije iritira je što se čuje ton sa prethodnog kanala ili emisije ili premotanog sadržaja još desetak sekundi pošto sam prebacio ili premotao na nešto drugo. Ide slika i ton sa aktuelne emisije i ton sa prethodne (u trajanju do10s).
Da li vi, momci i devojke, koji tvrdite da vam sve radi savršeno a imate MOVE box, imate makar problem da vidite jačinu signala? Ako ostavim box da radi neko vreme i stisnem dugme da proverim jačinu i kvalitet signala, vrtiće one tri tačke u nedogled i neće prikazati ništa sve dok ga ne resetujem prvo pa onda proverim. Kako je kod vas?
Tako je bilo i kod mene, ali, move sam stavio klincima u sobu a sebi uzeo drugi obican risiver, koji tada davali za drugi tv, i od tada nikakav problem. Kada sam pre par meseci produzavao ugovor, nudili su mi drugi kao bolji risiver od, move, ali nisam uzeo, verovatno sada daju neku zamenu za move.

Uh, ti si baš u problemu. 😉

Da li TC7210 ruter ima neka ključna Supernovina podešavanja da bi mogao da funkcioniše ili mogu da ga fabrički resetujem bez posledica?

Slobodno možeš hard reset samo ti se onda WiFi naziv i šifra vraćaju na fabričke sa nalepnice

Istekao mi ugovor, na vreme najavio, i neki dan vidim iskljucili net i aplikaciju i sve... Sve raskacim i spakujem...
Pitanje, DA LI VRACAM svu opremu, ako da jel dolazi neko ili nosim ili kako... Niko nista ne javlja, proslo vec 10ak dana... Hvala

Vraćaš je sam u poslovnicu . Tamo treba da ti daju revers da si svu opremu vratio i to je to . Kada stigne račun prekontroliši da ti nisu nešto dodali i to je to platiš i ćao . Nađeš drugog provajdera i po mom mišljenju što dalje od super nove .

Pazi, po opštim uslovima imaš 7 dana da im vratiš opremu, posle toga traže novce.

Nadam se da te neće sada mračiti, ali znajući Supernovu... Srećno.

Član 57.

Korisnik se obavezuje da će opremu koju je dobio na korišćenje vratiti u roku od 7 dana od dana raskida ugovora. Ukoliko u naznačenom roku Korisnik ne izvrši povraćaj terminalne opreme ili je vrati u neispravnom stanju odnosno oštećenu u obavezi je da nadoknadi njihovu protivvrednost po važećoj Ponudi sa cenovnikom.

Obaveštenje o proširenju zone emitovanja TV kanala​

Supernova ponuda je još bogatija, obaveštavamo vas da je od 18.05.2023. privatnim i poslovnim korisnicima proširena zona emitovanja Panon TV kanala na nove opštine - Ada, Alibunar, Apatin, Bač, Bačka Palanka, Beočin, Inđija, Irig, Novi Sad, Odžaci, Ruma, Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci, Stara Pazova, Šid, Vršac.

U sklopu Supernova ponude kanal se nalazi na poziciji 729.

Jel još neko ima problem od skora na Hibrid Move. Od pre neki dan Fox kanali i Studio B ne rade. Crni kanal, radilo samo vraćanje unazad. Uživo ne.Od danas sad izbacuje, traži pretragu IP. Izvršiš pretragu, dzabe isti problem

Sad ne, bilo je toga ranije na "random" kanalima.
Znalo je npr. na AMC da ne radi ton ili dosta tiho a onda premotam i zatrešti kao do daske da je pojačano. Umalo s kauča padoh.
Neki put na premotavanju krene "loop" tj. 4-5 sekundi neke emisije krene da vrti iznova i iznova dok ne izbaci "Greška u reprodukciji".
Ima svega ali šta se može...

• Like
Reagovanja: uji
Jel još neko ima problem od skora na Hibrid Move. Od pre neki dan Fox kanali i Studio B ne rade. Crni kanal, radilo samo vraćanje unazad. Uživo ne.Od danas sad izbacuje, traži pretragu IP. Izvršiš pretragu, dzabe isti problem
Radi normalno
Možeš pogledati video na mom cloudu.
Probaj resetuj uređaj, pa ponovo konfiguriši i pokreni pretragu kanala.
Resetovanje se radi na sledeći način.
Pritisneš dugme "MENU" zatim skroluješ na "PODEŠAVANJA" pritisneš "OK" zatim skroluješ na "PoDEŠAVANJA" pritisneš "OK" pa skroluješ na "PODEŠAVANJA SISTEMA" pa "OK" ideš na "FABRIČKA PODEŠAVANJA" i sa "OK" potvrđiješ. Kada se ponovo pokrene podešavaš šta ti traži rezoluziju itd. Frekvencija 674, QAM 256, Symbol rate je 6900. Pre restarta pogledaj kod tebe pod opcijom DVB pretraga da nisu neke druge frekvencije.
Pozdrav... 🍻

Како мислиш бољи модем ? По чему бољи ?
Mozda se nisam dobro izrazio u prvoj poruci a vidim da sam omasio zarez pa je tu nastala konfuzija, "... ili ima neki drugi, bolji?"

Pitanje je bilo u smislu kablovskih (coax) modema gde operateri nude razlicite modele, pa se kroz vreme iskristalisalo da su neki bolji, stabilniji, napredniji sa funkcijama od "onih drugih".

Ne znam da li postoji bolji, zato i pitam sve vas ako se neko susreo sa drugom vrstom gpon modem/rutera? :)

obicno nema puno izbora i obicno je 'bolji' samo wifi a uvek treba nakaciti svoj wifi AP.
ja bih ga stavio u 'bridge' ako je moguce ili iskljucio sve sto moze, a na svom ruteru podesio firewall i ostalo.

Priblizava mi se kraj ugovora (super plan 3m) i pre par dana su me zvali da ponude obnovu ugovora. Prva ponuda 1 mesec 50%. Juce zvali, ponudili 3 meseca 50% i poslali mi novi ugovor na email - nisam jos odgovorio.
Vidim da ovde ljudi dobijaju bolje uslove uz prethodno podneseni zahtev za raskid pa me zanima sta da radim sada, imate neki savet?

odeš u bilo koji mts i podneseš zahtev za raskid usluga ako ti je ostalo manje od 30 dana do datuma isteka ugovorne obaveze.
Onda će te zvati za mnogo bolje uslove kako bi te zadržali.

Uvek postoji konkurencija, kaže im da će fiksni prebaciti i zajedno sa internetom koristiti u A1 a TV uzeti preko satelitske. Uvek postoji konkurencija čak i u mestima gde žičano postoji samo jedan operater.

• Like
Reagovanja: uji
Jel moguce ruteru(neki huawei) pristupiti i preko wifi ili samo preko lan ?Probao i nece ,ili ima neka opcija da se ukljuci ..?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno