Čisto da znaš, da je u Nemačkoj čovek prešao sa VDSL 100 na optiku, i nema više javnu IP adresu, a ne može ni da doplati za statičku javnu IP adresu, jer je to moguće samo u poslovnim paketima. Ni protok nije onaj koji je platio, već stalno varira.Nemam ni ja drugi izbor ali ocekujem bar osnovne stvari da rade bez problema bez nekog doplacivanja. Ovako, imas net za 2000din ali da bi ti sve radilo doplata je 700din. To NIGDE ne pise tako i u normalnim zemljama se zove obmana potrosaca a kazne su paprene.
Ali posto nemamo izbora, to nam je.
Njihova javna IP ume da ima iste probleme, drugar koji radi video nadzor se sa njima macuje vec godinama oko toga.
Jednostavno KRS.
Izgleda da je problem kod njih negde izmedju tebe i CTMS ormana, ukoliko ti parametri konekcije nestanu sa rutera kada se problem pojavi. Ukoliko neta nemas a i dalje imas parametre konekcije na ruteru onda je problem od CTMS ormana pa dalje. Uglavnom moras da opises sta se dogadja a ne samo ja i komsija nemamo internet i to je to.Net jednostavno ne postoji, ponekad desetak minuta radi, pa pola dana ne radi i tako u krug. Najčešće ne radi od popodneva pa do sutradan. Ali opet ponavljam, ne samo kod mene, već i u komšiluku i nekim delovima grada.
Misliš sigurno na DOCSIS CMTS uređaj!Izgleda da je problem kod njih negde izmedju tebe i CTMS ormana, ukoliko ti parametri konekcije nestanu sa rutera kada se problem pojavi. Ukoliko neta nemas a i dalje imas parametre konekcije na ruteru onda je problem od CTMS ormana pa dalje. Uglavnom moras da opises sta se dogadja a ne samo ja i komsija nemamo internet i to je to.
Da, da, malo sam permutovao, sorry!Misliš sigurno na DOCSIS CMTS uređaj!![]()
![]()
Ako imas uslova za optiku vidi sa mtsom , a ako ti mts ne da x mesece za 1 din , a imas uslv za optiku idi u Yetel ali svi kazu da im je tv krš . Možes tamo dobiti i vecu brzinu neta ako imaš broj kod njih , sa cenom većom od 1500-1600 din , ili ako prebacis broj kod njihIstice mi ugovor uskoro i naravno za stare korisnike nude muda od labuda.
Da li mogu da odjavim sve pa prijavim na zenu? S obzirom da smo ista adresa? Ili da prelazim na Mts, Yettel?
Iz kog si mesta ?Net jednostavno ne postoji, ponekad desetak minuta radi, pa pola dana ne radi i tako u krug. Najčešće ne radi od popodneva pa do sutradan. Ali opet ponavljam, ne samo kod mene, već i u komšiluku i nekim delovima grada.
Da, uradio sam skrinsot kad mi je 'pukao' net.@3BEPKA
kada izgubis net parametri konekcije su ti oni sa slike ?
Taj problem imam i ja, dok ne restartujem modem nemam internet izgleda da tu nema lekaNije se sam vratio dok nisam restartovao modem,
Posto kad restartujes, ruter se zakaci na CMTS orman i proraditi net na par minuta onda nije do konekcije izmedju CMTS ormana i servera u BG vec je problem negde izmedju tebe i CMTS ormana. Tu moze biti problem u pojacalima na ulici i kod tebe u stanu. Po meni izgleda da ti se paketici previse gube i ne stizu do CMTSa, moguce je da postoji visok sum negde. Koliko ti je dobra ili losa konekcija na CMTS-u mi ne mozemo da vidimo to mogu samo tehnicari, trebalo bi da ocitaju tvoj SNR i broj izgubljenih paketica. Izgleda da se ruter u tvojoj situaciji bas ne snalazi kako treba drzi konekciju iako je ustvari nema, los firmware, jer bi bilo logicno da krene scan ponovo ako konekcije nema ili je jako losa.Da, uradio sam skrinsot kad mi je 'pukao' net.
Nije se sam vratio dok nisam restartovao modem, nakon toga je radio 5minuta i opet je 'pukao', tad kad sam se povezao na modem da proverim, pisalo je da imam IP adresu iako nemam pristup internetu.
Dok u prethodnom slucaju nisam imao tu IP adresu (sto se vidi na slici )
Hvala na odgovoru, mislim da sam uspeo da nadjem jedan od uzroka problema.. Naime, zivim u kuci i posle nekoliko citanja tvog odgovora naterao sam se da se popnem na tavan i pogledam sta je tacno uradjeno tu od strane tehnicara kada su povezivali sve to.Posto kad restartujes, ruter se zakaci na CMTS orman i proraditi net na par minuta onda nije do konekcije izmedju CMTS ormana i servera u BG vec je problem negde izmedju tebe i CMTS ormana. Tu moze biti problem u pojacalima na ulici i kod tebe u stanu. Po meni izgleda da ti se paketici previse gube i ne stizu do CMTSa, moguce je da postoji visok sum negde. Koliko ti je dobra ili losa konekcija na CMTS-u mi ne mozemo da vidimo to mogu samo tehnicari, trebalo bi da ocitaju tvoj SNR i broj izgubljenih paketica. Izgleda da se ruter u tvojoj situaciji bas ne snalazi kako treba drzi konekciju iako je ustvari nema, los firmware, jer bi bilo logicno da krene scan ponovo ako konekcije nema ili je jako losa.
Da bi eliminisali problem kod tebe u stanu trebao bi da samo za test povezes ruter direktno na coax koji ti dolazi u stan/kucu, dakle bez ijednog splitera izmedju i da vidis kako ce se ruter ponasati (ne moze se gledati TV a to bi mogao da bude problem ostalima u kuci, hehehe). Ono sto ces primetiti da ce u Upstream parametrima power otici dole, bice manji, a to je dobro. Eventualno mozes produziti coax sa F nastavkom ali gledaj da to bude sto krace zbog testa. Spliteri koje tehnicari ugradjuju su 5-900mhz, ne kineski! Ja sam kod mene stavio 5-2400mhz taj su rekli da ne valja i zamenuli su ga sa 5-900mhz, nisam nista primetio na parametrima ali ajd nek im bude. Ono sto znam da 100% ne valja je spliter 900-2400mhz! Sve konekcije sa coax kablovima bi morali da budu uradjeni sa F konektorima i nista ne sme da bude labavo dakle malo se F konektori pritegnu klestima ili kljucem.
Ukoliko ne bude poboljsanja onda je problem kod njih na ulici u nekom pojacalu od tebe do CMTSa koje pravi smetnje samo ponekad. To ce biti problem naci mada bi i drugi u tvojoj okolini trebali da imaju isti problem kao i ti. Mozda bi mogao da se raspitas kod komsija ... Kada zavrsis test pisi im sta si uradio kako je test prosao pa ce ti oni reci sta dalje. Nemoj da ih zoves telefonom.
Po prvi put da je tako i za strani muzički kanali... Osim za muzički kanal Kristal TV HD sa viber čet i srpsku narodnu muziku...Mi i kad žalimo moramo da budemo u tome prvi.
Ako je dan žalosti u Srbiji čemu blokiranje stranih kanala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari