Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Pojavio sa i leak ToTK, ovako će pirati preći kompletnu igru i napisati Wiki pre nego onaj ko je naručio regularni preorder i zaigra.

Pojavio sa i leak ToTK, ovako će pirati preći kompletnu igru i napisati Wiki pre nego onaj ko je naručio regularni preorder i zaigra.
I posle se svi iščuđavamo i kudimo Nintendo što su toliko agresivni prema ičemu što naliči piratskom sadržaju…

Iskreno, kao neko ko je preorder-ovao TOTK, nije mi baš drago zbog ovoga. Neki od nas čekaju godinama na ovu igru, uzeli smo preorder čim je bio moguć i ovo je sad baš nizak udarac.

Krivim i sam Nintendo što je to dopustio, a nemam baš ni opravdanja za same pirate, pogotovu ne pre nego što je sama igra uopšte i izašla.

Koliko se puta ispostavilo da su to samo glasine a ROM-a nigde nema, cini mi se da sami plasiraju ovakve vesti da popale ljude. Ako se stvarno ispostavi da se može doći do ROMa šta reći sem bruka.

Nisu glasine, ja je već igram na hakovanom Switch-u V1 ;). Rom je od juče uveče na svim torent sajtovima i na onim koji su "specijalizovani" za Nintendo romove.

Koliko se puta ispostavilo da su to samo glasine a ROM-a nigde nema, cini mi se da sami plasiraju ovakve vesti da popale ljude. Ako se stvarno ispostavi da se može doći do ROMa šta reći sem bruka.
Kruže dve verzije igre, jedna legit i jedna fake (neko troluje), pa su zbog toga i priče mešovite. Glasine su ovog puta istinite, juče je procurela puna verzija igre (neko je kupio ketridž pre vremena i dumpovao njegov sadržaj).

Nisu glasine, ja je već igram na hakovanom Switch-u V1 ;). Rom je od juče uveče na svim torent sajtovima i na onim koji su "specijalizovani" za Nintendo romove.
Možeš preneti utisak prvi (bez spojlera, molio bih)?
Jel dorasla igra Botw-u? Stvara li isti doživljaj istraživanja i otkrivanja?
Kakva je grafika u odnosu na BOTW, ima li primetnih frame rate drops?

Vec mozes da igras. I na PC-u i na Switchu.

mi105

Ne branim pirateriju ali brisanje i blokiranje YT kanala samo radi gameplaya njihovih igara je nesto sto ni jedna kompanija osim njih ne radi. Sramotno je koliko maltretiraju ljude a ne zaboravimo, traze pare da snimis "save" neke igre. Zbog tog istog razloga imas vlasnike konzole koji plate igru i igraju na PC-u da ne izgube save. Ovo sto im se desilo sa leakom je ironicno, blago receno.

Sto se igraca tice, ne utice na njih sto je leakovana.

On topic na tvoje pitanje, nisam igrao, cekam i ja da izadje "normalno" ali je grafika katastrofa. Framerate isto.

Nisam puno igrao, jedno 1-2 sata, nisam izašao iz početne zone, prošao prvi shrine. Vidim da nisu hteli da otkrivaju rupu na saksiji, drže se oprobanog sistema, samo su ga nadogradili. Na konto grafike, ono što sam do sada video, ne razlikuje se ništa od BoTW, ima frame dropove, imao ih i BoTW, ni bolje ni gore.
BoTW sam prešao na normal i master modu, imam jedno 150-160h u igri. ToTK deluje kao potpuno logičan natavak, videćemo kako ide dalje, vidim da ću izgubiti puno sati života.
Preorder je bio u planu, za cenu od 8500din za kertridž nije loše, izađe praktično kao i u eShopu. Međutim dokopao sam se V1 konzole za smešne pare, baterija je bila skroz otišla, oba džojkona sa groznim driftom, ali konzola nije bila banovana, došla sa kompletnom opremom i u kozmetički odličnom stanju. Nova baterija i 2 palice me izašle oko 50 evra, izgubio sam 3 sata života i tonu živaca da sve napravim. Da sam onda znao što sad znam, platio bih nekome da mi odradi posao. Vaditi originalnu bateriju a da ne oštetiš nešto je za...an posao. Sve ispalo savršeno na kraju. Na kraju se ispostavilo se da je hakovanje V1 dečja igra.

Pojavila se i prva zakrpa, nema više toliko frame dropova, mnogo fluidnije. Za sada igra veoma obećava, konačno sam imao malo više vremena da igram.

Pozdrav ljudi imam par pitanja. Nedavno sam kupio klincima Switch. Kako ne igram ništa već skoro 10 god. skroz sam ispao iz priče.
Da li moze neko u kratkom crtama da napiše
  • gde je najbolje kupovati igre.
  • online da li je isplativo( vidim da ima na eBay baš jeftino, da li je prevara ili dolazi u vidu koda i ide na moj account ili se prodaju neki sumnjivi accounti?)
  • od opreme šta biste preporučili da je must have?
Hvala unapred i izvinjenje unapred, ako se već o tome pričalo, a promaklo mi je.

1. 3rd party igre kupuj na eShopu kad su na popustu, nikako drugačije. Za Nintendo naslove kupi kertridže, najisplativije polovno na KP, eventualno u Gigatronu sa vaučerom od Yettela za popust od 18%, tada dođu na neku pristojniju cenu. Kad dosade prodaš ih na KP pa tako u krug.
2. Ebay varijante zaobiđi u širokom luku.
3. Od opreme zaštitno staklo za ekran pod obavezno, eventualno neki gip, moj je spasao od brojnih padova kad ga je dete ispustilo.

^ Za pod 3. Grip, poput Satisfye ili Neo Grip. Zaštitno staklo na ekran. I odgovarajuća futrola za nošenje. I to sve pod uslovom da dete preferira da ga koristi u handheld modu (mada zaštitno staklo u svakom slučaju ne može da škodi).

Ja sam uzeo ovaj grip. Nije neki brand name, ali zaštiti konzolu sa svih strana, plus se jako lako stavlja i skida, zgodno kad se stavlja u dock.

Ja imam Neo Grip zajedno sa futrolom u koju staje konzola sa gripom. Kod Neo grip nema potrebe da se skida grip prilikom stavljanja u dock.

Sve su drugi lepo objasnili, samo bih dodao:
Ako ti se džojkoni pokvare, možeš ih sam popraviti na sledeći način: https://forum.benchmark.rs/threads/nintendo-switch-nintendo-nx.387600/post-6705139
Za solo igru ovo je obavezno, džojkoni se brzo kvare: https://www.aliexpress.com/item/1005002842168744.html
Za neke igre gamepad je poželjan: https://www.aliexpress.com/item/1005003258503644.html
OBAVEZNO kupi https://www.aliexpress.com/item/1005003282169131.html
Najbolje popuste imaš pred katolički božić i 10. marta za igrice

Ja sam stavio linkove kineskih proizvoda koji imaju dobar odnos cene i kvaliteta. Ako imaš novca kupi brendirane proizvode kod nas.

Happy launch week svima koji slavee 🥳🥳 Kupio Switch Lite pre 2 god i BotW mi je bila prva igra, a ujedno i prva Zelda ikada. Sto se tice Nintendo konzola imao sam 3DS i naravno fake NES 999999 in 1. Nikada nisam pre toga bio fan Zelde, igrali se Pokemoni i Mario, ali mi je sada Zelda omiljena Nintendo fransiza. Malo mi je zao sto TotK nije izasla kao launch naslov za novu Nintendo konzolu, stvarno sam se nadao da ce to biti slucaj. Switch je svakako genijalna konzola, nije ni cudo sto je prodata u toliko primeraka, ali se vec vidi da je na kraju zivotnog ciklusa. Po prvi put u zivotu nisam zavrsio neku Pokemon igru, mislim na Scarlet, zbog performansi. Čak ni apdejtovi nisu pomogli. Nadam se da ce nova konzola moći da se koristi i za Switch igre, sa nekim dodacima kao sto je FPS Boost kod Xboxa.

Ja se lomim da uzimam, ali ako ces skoro nova konzola, onda vredi da se saceka. Graficka snaga trenutno je prejadna. Tako dobre igre, a hardver uzasan.

Ja se lomim da uzimam, ali ako ces skoro nova konzola, onda vredi da se saceka. Graficka snaga trenutno je prejadna. Tako dobre igre, a hardver uzasan.
Ja sam sada kupio. Naleteo na lepu ponudu. Šta znam niko ništa na prica niti se piše da uskoro izlazi nova.

Pa pretpostavlja se da ce Nintendo najaviti novu konzolu na eventu u septembru. Po mom misljenju Switch nije losa kupovina ni dan danas. Meni je licno vise odgovarala Lite verzija, posto vec imam Xbox, a i ne igram ove party igre.

Pa pretpostavlja se da ce Nintendo najaviti novu konzolu na eventu u septembru. Po mom misljenju Switch nije losa kupovina ni dan danas. Meni je licno vise odgovarala Lite verzija, posto vec imam Xbox, a i ne igram ove party igre.
Treba imati na umu, ova generacija Nintendo konzola, a do prošle goodine pro verzija Switch konzole se najavljivala svake godine od 2019 na ovamo…

Jedne godine će se svakako ubosti s time, ne bi me začudilo ove, ali isto tako, ne bi me ništa čudilo ni da Nintendo još dobre dve godine ostane na istom dok ne iscedi svaku kap iz sada već dobrano suve Switch drenovine.

Ne odriče se ipak tako lako od 100M+ baze igrača.

Treba imati na umu, ova generacija Nintendo konzola, a do prošle goodine pro verzija Switch konzole se najavljivala svake godine od 2019 na ovamo…

Jedne godine će se svakako ubosti s time, ne bi me začudilo ove, ali isto tako, ne bi me ništa čudilo ni da Nintendo još dobre dve godine ostane na istom dok ne iscedi svaku kap iz sada već dobrano suve Switch drenovine.

Ne odriče se ipak tako lako od 100M+ baze igrača.
Dabome, znaju oni sta rade.

Meni recimo nije jasno kako to da Nintendo nema vecu bazu igraca kod nas, u Srbiji, Balkanu. Nema forumu, grupa..

Ja sam jedno vreme razmisljao da pravim sajt, cak sam i domen bio kupio ali sam na kraju odustao.

Na kraju dana, mozdia i bolje da sto vise naslova izlazi, nego nova konzola...cilj je da igramo sto vise igara, i da budu kvalitetne, ne da bacamo pare svako malo na novu konzolu.
Ova moja evo i dalje sljaka, tera bez problema svaku igru, nema drifta ni posle nekoliko godina, jedino sto se uglacalo oko dugmica.
Terace i novu zeldu za koji dan..
:D

Recenzije za novu Zeldu su jako pozitivne, a igra je jako zarazna. Ukratko, ako ti se sviđao BotW, uživaćeš. :D

Razmatram kupovinu OLED modela najviše zbog nje.

Jel realno da ima ocenu 97 na O. Critic?! Odigrao sam sam pocetak, prvih 45 minuta... Kontam da je to ocena koja je realna za ovu konzolu i konkurenciju igara na istoj... Ili se varam?

Pa visoko se kotira i Breath of the Wild na Metacritic, a Nintendo igre su uvek dobro prihvaćene, tako da... :)

Jel realno da ima ocenu 97 na O. Critic?! Odigrao sam sam pocetak, prvih 45 minuta... Kontam da je to ocena koja je realna za ovu konzolu i konkurenciju igara na istoj... Ili se varam?

Ocena neke igre nema veze sa tim koja je platforma u pitanju ili konkurencijom igara na istoj platformi, ne igraju recenzenti igre samo na jednoj platformi,
jednostavno igra je fenomenalna.
Prvih par sati je u suštini uvod u igru i prilično je spor, tek kad se spustiš na površinu zemlje kreće prava igra.

Inače igra je u svakom pogledu bolja nego Zelda BotW, u skoro svakom pogledu je unapređena.

Pa visoko se kotira i Breath of the Wild na Metacritic, a Nintendo igre su uvek dobro prihvaćene, tako da... :)

Ovo je daleko od istine (par primera dole), jednostavno Zelda je uz 3D Maria uvek bila najbolje što Nintendo može da ponudi, i skoro uvek su te igre jedne od najboljih igara generacije,
i taj kvalitet i dalje drže što dokazuje i nova Zelda.

Poslednja izmena:
Vrh Dno