Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Možeš modovati bilo koji Switch (V2/Lite/OLED) sa bilo kojim firmware na sebi. Imaš na KP, samo potraži. Cena je malo jača kad sam se interesovao, tada mi je rečeno 150 evra, ne znam koliko je sad. Proces zahteva lemljenje ploče sa čipom i par flat kablova, nije definitivno za amatere, treba veština i oprema, OLED je naročito problematičan kako sam čitao.

Jel moze u inbox neka preporuka od vas koji ste modovali OLED, kome da se obratim? :)

Kakva je situacija sa emulatorima na Switchu? Meni bi to bio osnovni razlog za modovanje

Nadam se da se dobija kisobran za Zeldu, jer ovo je neverovatno...kisa van igre, kisa u igri, dokle aman dokle
Ako igraš Tears of the kingdom, završi što pre Lucky Clover Gazette kvest, dobijaš kompletan Froggy set, lako se apgrejduje na 2 zvezdice daje potpuni slip immunity. Jedan od najkorisnijih setova. Za van igre, ako imaš baštu i travnjak kao ja, sediš na terasi i uživaš. :giggle:

Pozdrav svima, ima pitanje, verovatno je vec bilo, ali hitno mi je pa ne mogu bas da procitam ceo thred.
Naime cerka dobila Nintendo switch oled, i sad hteo sam da joj kupim neki game, ali shop nije pordzan za nasu zemjlu, naravno.
Kako se to resavam jel se samo prijavim za neku koja je podrzana?
Drugo kupio sam joj Splatoon 3 ketridz i sad da bi igrala online trazi se neki membership?
U cem je tu fora? platim igrocu 70eura i ipet nesto mora platim? jel se za membership isto prijavim nanemki drugi region?

Druze, vidi se da nisi u gaming industriji, sve moras da platis, isto kao kad odes u opstinu, pa za svaku sitnicu, prvo uplatnica pa onda.
Region stavi USA, UK, klasicno. A za pretplatu, moraces da se pretplatis, smesna je cifra, 20$.

Da, samo se prijavis na zemlju koja je podrzana. Ljudi najvise koriste ameriku.
Za igranje online treba neki online pass/swtich online. Ni on ne moze u Srbiji da se zvanicno koristi.
Koliko se secam, cena je ok, nesto tipa 20 dolara za godinu

Cek, ali ona mora da moze da igra igricu, ne mora biti online, za splatoon ako ima kertridz?
Il gresim?

Cek, ali ona mora da moze da igra igricu, ne mora biti online, za splatoon ako ima kertridz?
Il gresim?
Tako je ali samo deo igrice tipa story mode, za multyplayer treba membership
A mene je zanilamo da li pravi problem ako stavim regiju gde je dozvoljen shop i membrship? Posto Srbija nije podrzana.

Poslednja izmena:
Stavi US eShop i ne brini, kupovine prolaze bez problema sa našim karticama. Kao državu stavi Aljasku i neku adresu hotela sa Google mapa ili slično, tamo se ne plaća porez. Online igre rade kod nas sa US članstvom, igram tako godinama.

A zašto ne Argentina ja sam napravio jedan nalog US drugi Argentina cene su smešne , naravno ekskluzivu su slične cene kao i na ostalim prodavnicama.

Ajde vise, cekam vec godinama, da udjem u Nintendo svet. :D Samo da grafika bude bolja, inace trenutno je smejurija...

Ja isto da se vrnem, od snes nisam imao nintendo. Gledam ovih dana dokumentarce o konzolama, kakva luda industrija i non stop previranja. Nekad Sega i Nintendo sad Sony i Microsoft. I onda Nintendo iskusno fura svoju priču, najmudriji su ...

Ništa ne fali njihovim džojsticima. Joyconi su više za handheld i party igre, dok je Pro kontroler pandan DualSense/Xbox kontrolerima i odličan je za duže gejming sesije. A i nije komplikovano, niti skupo koristiti Xbox ili Sony kontroler na Switch-u.

Switchu fali snage, ali je skroz kul konzola. A first-party igre su im odlične za sve uzraste, samo su skupe. Ja nisam zahtevan, pa ne primećujem pad frejmova u zahtevnijim igrama, ali igram uglavnom u handheld modu.

Sada za vikend sam seo i čipovao svoj novi Switch OLED (stajao u kutiji do tada, pošto sam imao čipovan Switch v2). Ni malo naivna procedura, za koju mi je bio potreban mikroskop, dobar alat i materijal, strpljenje i samo 5 sati :D.
IMG_5709.jpeg

Možeš modovati bilo koji Switch (V2/Lite/OLED) sa bilo kojim firmware na sebi. Imaš na KP, samo potraži. Cena je malo jača kad sam se interesovao, tada mi je rečeno 150 evra, ne znam koliko je sad. Proces zahteva lemljenje ploče sa čipom i par flat kablova, nije definitivno za amatere, treba veština i oprema, OLED je naročito problematičan kako sam čitao.
Ovo je preskupo i toliko je kostalo kada se Switch modovao sa Team Xecuter cipovima koji su kostali boga oca. Pre par meseci se pojavio Picofly, koji omogucava da se RaspberryPie Zero koristi kao modchip. Sam cim kosta 3$, medjutim sama instalacija je mnogo komlikovanija od RGH-a X360. Negde je na nivou cipovanja PS2 i flesovanja NAND-a na PS3. Cene ugradnje tog cipa su oko 60e.

EDIT: cak sta vise, mislim da Picofly radi na istom principu kao i cipovan X360. Reset Glitch attack koji usporava CPU na jako nisku frekvenciju, a onda saljer reset glitch signal. Koga vise zanima kako ovo radi, moze procitati ovde

Poslednja izmena:
Ovo je preskupo i toliko je kostalo kada se Switch modovao sa Team Xecuter cipovima koji su kostali boga oca. Pre par meseci se pojavio Picofly, koji omogucava da se RaspberryPie Zero koristi kao modchip. Sam cim kosta 3$, medjutim sama instalacija je mnogo komlikovanija od RGH-a X360. Negde je na nivou cipovanja PS2 i flesovanja NAND-a na PS3. Cene ugradnje tog cipa su oko 60e.

EDIT: cak sta vise, mislim da Picofly radi na istom principu kao i cipovan X360. Reset Glitch attack koji usporava CPU na jako nisku frekvenciju, a onda saljer reset glitch signal. Koga vise zanima kako ovo radi, moze procitati ovde
Da li mozda znas nekoga ko ugradjuje čipove po toj ceni okvirno ?

Da li mozda znas nekoga ko ugradjuje čipove po toj ceni okvirno ?
Vidjao sam po grupama na fejsu da naplacuju 60-70e. Medjutim ko tacno, to ne znam. Ja sam se razmisljao da probam, ali trenutno nemam ni jedan switch na kom bi mogao da ucim. Kada sam prvi put cipovao 360 prvi Xbox sam pokvario, tek sam sa drugim uspeo. Sada ih mogu cipovati u roku od 20 minuta (rastavljanje, ugradjivanje, sastavljanje). Pogledaj na KP-u mora biti da neko radi jeftinije. Komlikovano jeste, ali bas za 150e, sto je mnogo mnogo je.

Slazem se, jeste malo previse. A kad gledam neke yt snimke, svi spominju tu cifru oko 70-80$, ali su to moderi svi u inostranstvu:/ trazio sam po kp neuspesno, a fb nemam... Ako naidjes na nesto konkretno,pliz prosledi. Mada trenutno nemam nijedan ali planiram uzeti lite model :)

Ima dosta vremena kad sam se ja raspitivao, tad je HwFly čip tek postao aktuelan, mada i onda mi je bilo malo puno, tako da nisam odradio to na mom V2, s obzirom da mi je u posed došao i hakovam V1 po odličnoj ceni. Znam da je sa PicoFly čipom cena samog modčipa otišla dosta dole. Koliko je sad cena celog posla kod nas ne znam, nisam se relativno skoro interesovao.
Naravno može se cela stvar odraditi u uradi sam varijant, ali treba oprema i veština, cela operacije nije za svakog.
Ako neko zna gde se može odraditi za 70 evra, a da ti se neko neće učiti na konzoli, slobodno neka me obavesti.

Nazad
Vrh Dno