Šta je novo?

Erste banka

Ja mislim da oni imaju problem sa sms servisom. Notifikacije im nisu radile dugo

Skinuše i meni duplirano zaduženje. Šta znam, meni je i stara aplikacija završavala posao. E-banking je bio užasan i famozna TAN tablica, sad je valjda bolje.

Koliko vidim moram ponovo da pravim sablone za sve sto sam placao preko aplikacije?

Ja sam pre nekih par sati uspeo da se ulogujem na netBanking i vidim nema transakcija. Promenim filter i vidi se samo jedna njihova za koju nemam pojma o čemu se radi.

1683144284515.png

Navika je čudo, stara netBanking app mi je bila bolja, preglednija, ... :D

mBanking mi naravno ne radi. :rolleyes:

Ne secam se tog obavestenja. A nisam ni znao da dabloni mogu da se exportiju negde pa da se importuju u novu app.

Moja greška. To je bilo obaveštenje za poslovne korisnike prilikom prelaska sa NetBanking-a na eBiz.

Stigao konačno i mail, pa sam aktivirao mBanking.

Na kraju je stigao email oko 01h i prodjem taj korak sa kodovima ali pin nece da prihvati ni jednu kombinaciju. Izbacuje gresku. I posle treba njima da poverim novac a ne mogu ni jednu aplikaciju da osposobe kako treba.

Jutros uspeo da ospisobim aplikaciju tj.da se uspesno ulogujem. Preneo neka sredstva na racun u Erste u rsd iz druge banke stoji u pregledu transakcija da je tu nalog ali nema sredstava raspolozivih.

Lagano ljudi, potrajaće to još neko vreme dok se ne utegne, nemojte nabijati stres i nervozu sami sebi.
Što se tiče sablona, istorije plaćanja itd sve su lepp objasnili u nekom od mailova da neće biti u mogućnosti da vrate, ne vidim sad čemu čuđenje

Na kraju je stigao email oko 01h i prodjem taj korak sa kodovima ali pin nece da prihvati ni jednu kombinaciju. Izbacuje gresku. I posle treba njima da poverim novac a ne mogu ni jednu aplikaciju da osposobe kako treba.
Isti slučaj i kod mene, noćas stigao email, sms je stigao ponovo kada sam jutros pokušao da aktiviram mBanking ali prijavljije grešku kod pravljenja PIN-a.

Dižem ruke do popodneva.

Lagano ljudi, potrajaće to još neko vreme dok se ne utegne, nemojte nabijati stres i nervozu sami sebi.
Što se tiče sablona, istorije plaćanja itd sve su lepp objasnili u nekom od mailova da neće biti u mogućnosti da vrate, ne vidim sad čemu čuđenje
Ja takvo obavestenje nisam dobio pa je shodno tome valjda normalno da izrazim cudjenje?

Meni konkretno utiče na posao, imam sredstva na računu ali ne mogu da platim i obustavili su mi to što sam plaćao i sada gubim kupce. Kada ja kasnim prema banci oni lupaju zatezne kamate a sada nikom ništa. Ne može tako. Nije ovo aplikacija neka igrica pa kad proradi proradi

Mene ovako sa tehnicke strane zanima sta je bio problem da se migriraju transakcije u novi sistem :unsure:

Drugar je uspeo da aktivira mBanking, kaze ono je katastrofa. UI kao da se vratio 10 godina unazad.

Koliko vidim u Hrvatskoj su paraleno dostupni mBanking i George.
Verujem da je kod nas ovako moralo da bude.
Pitanje za korisnike koji su imali aktivirane sms notifikacije o prilivu/odlivu sa racuna, a koje nisu radile, da li sada rade?

Dva dana nisam dobio sms ni za firmu ni za racun kao fizicko lice. NovoMob servis sada u opste nije u funkciji. Ranije jesu manje vise kasnile poruke ali sada ne stizu u opste.

Teski su na sms porukama cak i kada svaku naplacuju. Mozda kasnije kada se ova nova aplikacija malo u normali odrade neki apdejt pa da imamo bar neke push notifikacije kao u Raiffeisenu. Kazem,mozda.

Koliko vidim u Hrvatskoj su paraleno dostupni mBanking i George.
Verujem da je kod nas ovako moralo da bude.
Pitanje za korisnike koji su imali aktivirane sms notifikacije o prilivu/odlivu sa racuna, a koje nisu radile, da li sada rade?
mBanking im je za pravna lica, George za fizička. Ali neko vreme nakon lansiranja George-a su bili i paralelno dostupni mBanking za fizička lica i George.

Op op, utrčao sam u app. Mnogo vrti za svaku opciju, ali bar nešto. Nemam ni izveštaje o kreditu ali ok, za sada samo pvo nek radi pa polako nek pakuju.

Biće valjda nešto od Đorđa:

1683209718163.png

Liste prethodnih transakcija još uvek nema (pišem o netBankingu). Rata stambenog kredita je regularno naplaćena 30.04. ali se nigde ne vidi, kao i održavanje računa. Ostavio sam oko 42000 na računu 28.04., a 04.05. još uvek nemam pojma (znam da oduzmem i sam na digitronu) gde su ta sredstva "otišla". Bio je priliv 03.05. ali se ne vidi od koga je to stiglo (znam da je firma isplatila "prevoz"), itd. Sve u svemu ovo je za sada katastrofa, a prethodna web app je bila "svemirska stanica" za ovu sadašnju. O UI-u ne vredi raspavljati, meni je ovaj katastrofalan.

mBanking naravno ne radi, tj. puca app kod kreiranja PIN-a. Uspeo sam da ih dobijem telefonom pre par minuta, kažu to će vremenom da se sredi. :D Kad "prijatelji"? - "Nemamo tu informaciju". :)

Vremenom će valjda i da se vidi ko je uplatio sredstva, ne znaju 100% kada će to da se pojavi ali misle da hoće. Kažu, "treba vremena". :oops: Sad piše "Salary Payment", od koga nemaju pojma (ja znam).

1683221246278.png

Naleteo sam na ovu temu u potrazi zamene za Raiffaisen, ali vidim da i sa ovom bankom postoje isti problemi.
Jednokratni kodovi im ne rade, ne vidi pare ne stanju iako su tamo, ne dozvoljava placanje preko interneta. Sta im je zajednicko kad obema bankama ne rade slicne stvari?

Uspeo sam da aktiviram mBanking. Koliko vidim nema više opcije "slikaj i plati".
Kome god stižu računi za gas zna da jedino možeš da slikaš račun (ne može da se skenira QR kod jer ga nema) ili da kucaš ručno isti.

Bice dostupni samo izvodi od januara ove godine. Inace jos ne mogu da predjem korak sa postavljanjem pina.

Vrh Dno