Kod mene:Ma sve OKokačiće još neko svoje ponude, da vidimo kolika je to razlika.
Kod mene je tako:
Laki keš.... 10,45%
Intermezzo... 12,75%
Uh, srećno na Belex-u...Meni je glavni benefit to što imam savetnicu koja me zna lično, zna čime se bavim i šta me otprilike interesuje od proizvoda i to što mogu za sve da joj pustim email kad mi nešto treba i da završim sve što imam sa bankom u tačno određeno vreme, oči u oči i što ne gubim vreme da čekam po šalterima, čak neke poslovnice imaju posebnu blagajnu samo za Magnifica klijente pa ne moram da čekam ni ako moram da podignem veću količinu keša. Ne događa se često, ali je lepo da se uštedi vreme i živci kada se desi.
Recimo, pre par nedelja sam otvarao brokerski račun za trgovinu hartijama od vrednosti na Beogradskoj berzi i procedura jeste potrajala par sati, ali uspeli smo sve da završimo. Ne smem ni da mislim kako bi to izgledalo da sam običan klijent, a Intesa je jedna od retkih banaka koja uopšte i nudi kastodi usluge fizičkim licima. Znam, znam, mogao sam ovo da završim kod neke od brokerskih kuća kod nas, ali volim da imam što više stvari na jednom mestu, plus se na kastodi usluge ne naplaćuje dodatno održavanje računa, pa se i tu uštedi malo para i ostane više para od dividendi za mene umesto da ih poklonim nekom drugom, jel'te.
Samo to mi vredi cenu mesečnog održavanja, svaka čast Raiffeisenu i njihovom iRačunu koji je džabe ali ako ti treba bilo šta nestandardno, oteliš se dok saznaš sve detalje, i opet zavisi na koga naletiš na mejlu ili u call centru, dešavalo se da dobijem oprečne informacije preko različitih kanala. Verujem da je drugačije ako si Premium klijent kod njih ali on bi me sa mojom potrošnjom izašao skuplje od Magnifica računa.
Druga lepa stvar je što ne plaćaš brdo provizija koje bi inače plaćao, ko ima ozbiljnu potrošnju, uštedi se dosta.
Treća lepa stvar je što imaju besplatno poresko savetovanje za fizička lica, zakažeš termin koji ti odgovara i iz poreskog savetovalište te zovu telefonom u vreme koje dogovoriš sa njima, a par puta mesečno su i u poslovnicama pa možeš i da im odeš na noge ako je nešto ozbiljnije. Ko ima međunarodne transakcije i poslove van zemlje, ume dosta da znači ako se nađe u situaciji da mu treba tumačenje poreskih propisa ili međudržavnih sporazuma jer poreski savetnici generalno nisu jeftini. Kome treba nešto naprednije od toga, kao Magnifica klijent ima silne popuste na dodatna poreska savetovanja sa kućom sa kojom imaju saradnju.
Četvrto, ako ti treba lizing ili stambeni kredit, u zavisnosti od toga kako umeš da pregovaraš sa bankom, i u skladu sa tvojim mesečnim primanjima, može da se uganja povoljnija kamata nego ako si običan klijent. Isto važi i za keš kredite, kome treba. Sve u svemu, može se proći povoljnije.
Ukratko - ko je "power user" Magnifica vredi svaki dinar, u suprotnom kapiram da iRačun završava posao većini.
To samo za debitne ili i za kreditne? Ne kapiram koje onda podatke ostavljaš i kako te kartice mene identifikuju na sajtovima kada plaćam?Da ne ostavljaš informacije o svojoj kartici svuda po internetu. Imaš na računa 50k evra npr, nije baš pametno da kupuješ po netu i ostavljaš podatke kartice tek tako..
Kao posebna kartica, prebaciš 30e na nju i kupuješ gde god. Možeš i da je izbrišeš nakon kupovine nprTo samo za debitne ili i za kreditne? Ne kapiram koje onda podatke ostavljaš i kako te kartice mene identifikuju na sajtovima kada plaćam?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari