Šta je novo?

Banka Intesa

Jok more, ja moram uvek da rodim mečku i da mi vrate ono što treba a kamoli da mi se desi da mi vrate ono što ne treba...

Nisam ispratio kad su uveli naplatu nakade za priliv deviznih sredstava na deviznu karticu (mislim tome kartica služi, čemu dodatna naplata)?
Znam da naplaćuju održavanje te kartice ako se u nekom momentu (tipa 28mog u mesecu zateknu neka sredstav na istoj), ali do sada nisam primetio i ovaj harač...

• Like
Reagovanja: uji
Je l imao neko problema sa plaćanjem računa preko IPS koda? Uredno sam platio i posle par minuta su mi sva sredstva vraćena na račun. Ovo mi se nikada nije desilo...
IPS kod štampan na računima je samo prečica za ručno popunjavanje naloga. Ako imaju neki problem, zbog kog su transakcije stronirane, isto bi se desilo i da si ručno popunio nalog.

Nije retko i da nesto zeznu u samom kodu. Eto, prosle nedelje mi nije prolazilo neko placanje, mislio sam da je opet do dobrih ljudi iz Inteze, ali ovaj put je bilo do QR i drzavne institucije koja je izdala racun

@Čika_Kure i koliko otprilike naplaćuju za to što je urađen chargeback ili povučeno sa PayPal-a? 😳🤯 Tarife navodno nisu menjane od jesenas pa zato i pitam.

@Čika_Kure i koliko otprilike naplaćuju za to što je urađen chargeback ili povučeno sa PayPal-a? 😳🤯 Tarife navodno nisu menjane od jesenas pa zato i pitam.
I jeste povučeno sa PP...
Evo iz izvoda:
Clipboard01.jpg

Naplaćuju 0,35% po svakoj transakciji, odnosno minimum 300, a maksimum 60.000 din po transakciji.

• Like
Reagovanja: uji
@Čika_Kure to je oduvek bilo kad ide direktna uplata na swift. U suštini, samo od toga su banke do pre par godina zarađivale od deviznih računa, a posle i od održavanja. Mislio sam da je to slučaj kao u Mobi što obračunaju još 3% dodatno, odnosno dok je bio Sber 1,5% kad legnu pare na Master poslate PaySend-om na primer ili isto povučene sa PayPal-a, WebMoney-a, itd.

Ocekuj u ponedeljak. Tako je barem bilo u mom slucaju
Tako i beše, odmah sam juče zvao i verifikovan/odobren.

Samo me interesuje, i ujedno plaši jer mi je taj novac potreban sa neku hiruršku intervenciju da uplatim što pre, a službenica koja mi je podnela zahtev je uzela mini odmor, da li može neko umesto nje da mi završi taj proces tj njena koleginica iz iste filijale?

Hvala na odgovoru!

Sto se tice racuna, u principu da. Ne placas transakcije preko interneta , kreditna ti ide od 2500e pa na vise. Kurs mozda malo bolji i to je to. Ja bar nisam video nista drugo bolje. Sto se tice statusa, tu ti vec ne mogu pomoci.

Sto se boljeg kursa tice, mislis na ovaj u mjenjacnici u okviru aplikacije? Jesi siguran da je na Magnifica bolji nego na Hit racunima?

Pa kod mene na Hit plus je 118,2. Mislim da neko rece da je povoljnije na Magnifica.

Pa to sramotna razlika.

Magnifica račun, koliko sam shvatio iz priče, može da bude koristan i isplativ samo zbog putnog osiguranja.

Ono što je dobro kod Intese je što povremeno imaju personalizovane ponude, kao što je povraćaj dela novca i sl. u nekim uslovima, kao i dodatni popust u ponekim prodavnicama kada se plaća njihovim karticama. Ovo nije povezano sa Magnifica računom.

Tako i beše, odmah sam juče zvao i verifikovan/odobren.

Samo me interesuje, i ujedno plaši jer mi je taj novac potreban sa neku hiruršku intervenciju da uplatim što pre, a službenica koja mi je podnela zahtev je uzela mini odmor, da li može neko umesto nje da mi završi taj proces tj njena koleginica iz iste filijale?

Hvala na odgovoru!
Meni je legao novac cim sam potpisao, dok sam jos uvek sedeo u banci kod sluzbenice. Znaci cim te zovu da dodjes da potpises, racunaj da ce ti novac leci tog dana.

Na magnifica racunu nemas proviziju za placanje na rate... Prakticno ako imas vise od 10 transakcija mesecno (placanje racuna npr.) i koristis rate, magnifica ti se isplati... Ako racun korsitis kao penzioner, onda se ne ispati...

dovoljno je da saberes cenu odrzavanja hit racuna i provizije za placanje (15-20din) i rate za kreditnu na mesecnom nivou (ako koristis, 50din po rati) pa uporedi sa cenom odrzavanja magnifica racuna... Tako ces znati koji racun da uzmes

Cak mislim da se i odrzavanje platne kartice placa u nekim racunima... Uzmi i to u obzir...

Poslednja izmena:
Da ne cesljam redom temu, jel moze da se koristi intezina virtuelna kartica da se uveze sa PayPal pa da se povuku pare? Nisam uvezivao do sada karticu da povlacim sa PP pa me zanima da li moze virtuelna ili mora da se trazi izdavanje neke kartice?

Da uprostim: kako najlakse da povucem pare sa PP a u intesi sam?

Magnifica račun, koliko sam shvatio iz priče, može da bude koristan i isplativ samo zbog putnog osiguranja.
Mislim da je benefit što možeš da uzmeš MC Gold za sebe i članove porodice bez depozita i mesečnog održavanja, a uz nju ide po svakoj kartici Europe putno zdravstveno osiguranje. Takođe i Amex Gold sa 50% članarine uz koju ide worldwide osiguranje za tebe i člana porodice koji putuje sa tobom

Na magnifica racunu nemas proviziju za placanje na rate... Prakticno ako imas vise od 10 transakcija mesecno (placanje racuna npr.) i koristis rate, magnifica ti se isplati... Ako racun korsitis kao penzioner, onda se ne ispati...

dovoljno je da saberes cenu odrzavanja hit racuna i provizije za placanje (15-20din) i rate za kreditnu na mesecnom nivou (ako koristis, 50din po rati) pa uporedi sa cenom odrzavanja magnifica racuna... Tako ces znati koji racun da uzmes

Cak mislim da se i odrzavanje platne kartice placa u nekim racunima... Uzmi i to u obzir...
Ja za plaćanje računa koristim iRačun, gde su transakcije besplatne. Znači sa Intezinog računa odradim samo jednu transakciju i onda sve ostalo iRačun preuzima. Ako je do plaćanje računa, bolje je razmišljati u tom pravcu. Za sve ostale benefite, naravno Magnifica je super

Da ne cesljam redom temu, jel moze da se koristi intezina virtuelna kartica da se uveze sa PayPal pa da se povuku pare? Nisam uvezivao do sada karticu da povlacim sa PP pa me zanima da li moze virtuelna ili mora da se trazi izdavanje neke kartice?

Da uprostim: kako najlakse da povucem pare sa PP a u intesi sam?
Ja povlačim sa Visa classic debit već godinama.

Malo sam više gledao sada... Magnifica je skuplja od Hit Plus za oko 300 din. Mala je to razlika i dobra ponuda kome znači, ali i bacanje para kome ne znači. Osiguranje uz MC Gold je dobra stvar kome treba. Inače, Gold ili Standard, svejedno je što se plaćanja tiče, osim ljudima koji često koriste plaćanje na rate. Opet, kupovina na rate može da znači veću početnu cenu, pa je diskutabilno koliko je to isplativo. Kamata za revolving je 16,65% uz MC Gold, odnosno 18,50% uz MC Standard.
Uz MC Standard kreditni limit je do 3200eur, a uz Gold do 10000eur.

Ja povlačim sa Visa classic debit već godinama.
To je ta koja mora da se trazi dodatno uz devizni racun. Zatrazena je, ali kazu 2 nedelje, hteo sam da podignem neke pare dok ne prodje ovaj kvartal pa gledam kako je najbrze. Ne znam ni koliko treba PP da odobri prebacivanje. Verovatno necu stici za ovaj kvartal

Poslao sam nešto u ponedeljak ćaletu i leglo danas.

Pa upravo to i radim sa pp balansa povlačim na visa classic debit. Ćale ode do Intese i podigne.

Mislim da je benefit što možeš da uzmeš MC Gold za sebe i članove porodice bez depozita i mesečnog održavanja, a uz nju ide po svakoj kartici Europe putno zdravstveno osiguranje. Takođe i Amex Gold sa 50% članarine uz koju ide worldwide osiguranje za tebe i člana porodice koji putuje sa tobom
Moguce je uzeti i dodatnu karticu za clana porodice, i worldwide osiguranje za samostalno putovanje.

Hvala svima na odgovorima. A sto se statusa tice da li tu ima neke povoljnosti npr za kredit ili Leasing ili bilo sta. Ja sam bukvalno razliku samo video da ce aplikacija da bude plava 😁

Nazad
Vrh Dno