Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ne radi - bez obzira šta pritisnuo (pisalo se o tome na prethodnim stranicama), nekome oće, a nekome jok
Takođe samo da potvrdim da i ja imam identičan problem sa paljenjem Mi TV Box S sa EON daljinskim.
Evo pisao sam i u drugoj temi gde se još neki korisnici žale na isti problem...

Poslednja izmena:
Zasto gasiti boks?

Iako nemam tih problema jer kod mene pali boks sa bilo kojim dugmicem sem Power Button-on. Vec smo analizirali da je verovatno do vise verzija Notus daljinca pa neka radi a neka ne.

Zasto gasiti boks?

Iako nemam tih problema jer kod mene pali boks sa bilo kojim dugmicem sem Power Button-on. Vec smo analizirali da je verovatno do vise verzija Notus daljinca pa neka radi a neka ne.
ja sam probao sa 2 verzije notusa i isto nece da pali na power dugme.Jedan iz 2019 po nalepnici dok je drugi nema ali je noviji sa onim ispupcenjem.

Prilozi

• EON daljinski.jpg
    EON daljinski.jpg
    224.8 KB · Pregleda: 59
Eeee sada videh na SBB sajtu i verziju gde umesto mikrofona stoje tri boje u krugovima... ako je to uopšte bitno!?

Prilozi

• EON daljinski 2.jpg
    EON daljinski 2.jpg
    20.9 KB · Pregleda: 79
Tako imam bas na ovom starijem i slican je datum ali ne radi.
Ja sam moj EON daljinski pre neki dan kupio na kupujemprodajem (650 din), baš namenski samo da bih ga upario sa MI Box S i TV-om!
TV se normalno pali i gasi i sve komande reaguju, dok je problem samo sa paljenjem MI Box-a! :mad:

Poslednja izmena:
Onaj koji ima bt znak na poledjini jeste.

Bolje da si uzeo onda MTS-ov. Sve lepo radi na mi box-u. TV nemam da probam.

Radi takodje i sa Mi TV-om, jedini je problem kada se upari preko bt-a nece da radi u IC rezimu pa tako nece da kontrolise boks napr HPH07 posto on nema mogucnost za uprivanje preko bt-a, onda mora da se raspari da bi kontrolisao boks.

Ja sam moj EON daljinski pre neki dan kupio na kupujemprodajem (650 din), baš namenski samo da bih ga upario sa MI Box S i TV-om!
TV se normalno pali i gasi i sve komande reaguju, dok je problem samo sa paljenjem MI Box-a! :mad:
Moj problem je širi: ne mogu ni tv da kontrolišem daljincem.
Na Box-u je podešen cec, tv, neki prastari Lg - LCD

Sta ce ti cec, samo ce da brlja.

Iskljuci cec, podesi ic mod za tv (ima pdf sa kodovima, nadji na forumu, negde) a bt mod upari sa boksom. i dovoljan ti je za oba samo Notus daljinski.

Да би даљински радио мора се упарити са еон боксом и дозволити му да уради упдате фирмвера. Мени је тек после тога, прихватио и гашење позадинског светла и контролу ми бокса тј паљење (ок или нумерички тастер) и гашење (класични тастер). Упарен са еон боксом, после неког времена приказао упдате фирмвера. Не знам за начин да се ручно натера да се упдатује.

Onaj koji ima bt znak na poledjini jeste.

Radi takodje i sa Mi TV-om, jedini je problem kada se upari preko bt-a nece da radi u IC rezimu pa tako nece da kontrolise boks napr HPH07 posto on nema mogucnost za uprivanje preko bt-a, onda mora da se raspari da bi kontrolisao boks.
HPH07 ima mogucnost uparivanja, samo sto slabo, odnosno nikako ne radi kada se upari.

Takođe mislim da je na mom EON daljinskom već najnovija verzija firmware 0133.03.07, jer sam ga danas nosio kod drugara koji ima EON box već skoro dva meseca i za moj daljinski nije ponudio nikakav update firmware, već kaže da su nam verzije na diljinskim iste v0133.03.07...

Da li neko može da potvrdi koji je zadnji i najnoviji firmware za EON daljinski?

Poslednja izmena:
Ja imam 4eon daljinca. Na tri mi je ta verzija a na ovom cetvrtom koji sam dobio od sbb-a pre neki mesec je v0133.04.07 mislim. Uglavnom za jedan visi broj se razlikuje. Nisam sad kod kuce da proverim. Uglavnom dva koristim za mibox 3 i mistik 4k i oba pale uredjaje na taster OK.

A da nema veze sa tim što su neki modeli Mi Box S EU verzija a neki bez tog EU, viđao sam po sajtovima da ih prodaju i reklamiraju kao Mi Box S EU i samo kao Mi Box S...

Poslednja izmena:
То је један те исти бокс уређај. Проблем је фирмвер даљинског. Тада (пре пар год) сам имао еон бокс па је све много лакше прошло и заборавио на те детаље.

A šta ćemo ako nije isti firmware koji skida na Notus daljinac kad je povezan na KAON model Eon boxa vs kad bude povezan na SDMC? :D
Sami .bin fajlovi koje skida Eon OTA Updater app su makar u prošlosti kad sam gledao njuškao su imali različite nazive ("_sdmc" na kraju filename za SDMC box). Sad da je i sa firmware različit ili ne, i koliko značajno...

Poslednja izmena:
Sinoc stize novi firmware za daljinac za Kaon box. Sad je verzija v0133.04.07

Sinoc stize novi firmware za daljinac za Kaon box. Sad je verzija v0133.04.07
A kako i na koju foru je stigao, ja juče bio kod drugara i on ima EON Kaon UG STB KSTB6020 i uparili i moj daljinac, ali ništa nije ponudilo za update...?;)
:)
Da li si odjavljivao pa ponovo prijavio, ili ništa nisi dirao?

Sinoc posle ponoci gledao seriju na HBO Max i odjednom izbaci iz aplikacije i pojavi update.

Ovaj sto nema ispupcenje na kruznom tasteru radi perfektno sa Mi boxom, palim na bilo koji broj gasim regularno na crveni taster

Prilozi

• 20230228_204551.jpg
    20230228_204551.jpg
    175.8 KB · Pregleda: 56
  • 20230228_204608.jpg
    20230228_204608.jpg
    190.3 KB · Pregleda: 54
Имам истe као из постova 1324 i 1326, прво нису хтели да укључују али после упаривања са еон боксом и упдате фирмвера ради и та опција.
Први еон даљински из 2018/9 је био са не-испупченим прстеном око ок. Задњих година код свих су са испупченим.

Имам истe као из постova 1324 i 1326, прво нису хтели да укључују али после упаривања са еон боксом и упдате фирмвера ради и та опција.
Први еон даљински из 2018/9 је био са не-испупченим прстеном око ок. Задњих година код свих су са испупченим.
Imam i taj prvi i zadnji znaci treba oba da uparim sa kaonom da prorade na mi box dobro da znam.

Vrh Dno