Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Имам истe као из постova 1324 i 1326, прво нису хтели да укључују али после упаривања са еон боксом и упдате фирмвера ради и та опција.
Први еон даљински из 2018/9 је био са не-испупченим прстеном око ок. Задњих година код свих су са испупченим.
Danas sam se ponovo čuo sa drugarom i kaže da mu još uvek EON nije ponudio niti jedan update daljinskog... verovatno je i to sa update selektivno, drugo objašnjenje nemam!?

Poslednja izmena:
Упдате је кренуо неколико минута после упаривања са еон боксом, двб-ц верзија уређаја. Нисам је сам покренуо или прекидао.

Упдате је кренуо неколико минута после упаривања са еон боксом, двб-ц верзија уређаја. Нисам је сам покренуо или прекидао.
Kao što sam već rekao, drugar ima dva meseca EON i uparen sa istim daljinskim kao što imam i ja, ali i dalje nema update!

Да ли је то еон бокс који прихвата коакс кабл тј двб-ц верзија или отт верзија која има само лан?

Да ли је то еон бокс који прихвата коакс кабл тј двб-ц верзија или отт верзија која има само лан?
Danas ću ga pitati da li je DVB-C tj. da li pozadi ima i RF konektor, a ovu sliku mi je poslao.

Prilozi

• IMG-2cff169cd4bed7e312c0e2c2378a3d0c-V.jpg
    IMG-2cff169cd4bed7e312c0e2c2378a3d0c-V.jpg
    256.1 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Ajmo još jedno glupo pitanje:
Gde se proverava koji je Firmware za daljinski i kako ga ručno update-ovati obzirom da mi nije krenuo sam posle uparivanja?

Pa ako znaš - reci. Dok si sročio rečenicu iznad mogao si da kažeš. Ili da ne pratimo forum jer se može naći negde na Google-u

Pogledaj moje prethodne postove, ovu temu sam išitao 100% i odgovore nisam našao, zato i postavljam pitanje

kao da ja prvi na forumu ponavljam nekon pitanje

Proverava se unutar podešavanja "fabričke" Eon aplikacije na nekom od Eon boxeva.
Takođe update firmware može samo pomoću Eon boxa.
Za ručni update tj ručno okidanje provere bi eventualno moglo da se proba da se ručno okida odgovarajući "activity" od Eon OTA Updater aplikacije. Mada bi vaaaljda to svakako trebalo da se pokreće pri maltene svakom reboot-u Eon boxa.

Ili eventualno da probaš da namerno ideš na "Uninstall updates" od neke od tih United Cloud aplikacija pa reboot uređaja i onda će imati šta da nađe da postoji novija verzija pa moooožda onda povuče i firmware za daljinac.

Evo šaman odgovorio opširno i sve što je rekao ima veze sa nazivom teme 🙂
Pa ti malo bolje gledaj gde ćeš da pitaš umesto da bezveze vileniš.
Shvati odgovor kako hoćeš ali razmisli da li si pitao gde treba da pitaš.

Naposah je pre neki san. Eon Kaon box na sbb mrezi lokacija Kragujevac je dobio update za daljinac. Tacnije daljinac je dobio :). Kod mene kuci imam dva Eon SDMC boxa na Supernova internetu i daljinci jos nisu dobili update. Imam 4 daljinca i na tri mi je isti firmware. Cetvrti sam dobio od sbb-a pre nove fodine i na njemu je najnoviji firmware tj ovaj koji treba da stigne.Oni su ga vec updateovali.

Evo šaman odgovorio opširno i sve što je rekao ima veze sa nazivom teme 🙂
Pa ti malo bolje gledaj gde ćeš da pitaš umesto da bezveze vileniš.
Shvati odgovor kako hoćeš ali razmisli da li si pitao gde treba da pitaš.
Mogao si bar da pretopstaviš da nisam upućen i da tražim pomoć.
Kad kažem "nisam upućen" - to je baš tako, ni na kraj pameti mi nije bilo da taj update je saglediv jedino sa EON box-a (ruku na srce, to je tako logično, al et ja tražio ovu informaciju na podešavanjima Mi Box-a i ništa be nađoh).

Znači treba da EON daljinski rasparim sa Mi-Boxa, uparim sa EON-om, i nadam se, dobijem update. Ok?

Ne vilenim, kao što si napisao, već ne znam i nisam pronašao pa sam pitao ovde kao što sam ovde i pronašao savet da je za EON na Mi Boxu optimalan upravo EON daljinac.

Svakako se izvinjavam ako sam doživljen da "vilenim" jer to nije moj stil

Veselo - pošto znam da mi je stari daljinski imao update (ko što ljudi napisaše), probaću njega na Mi Boxu a ovaj novi ću da uparim sa EON-om, tu će sigurno raditi :)

Imamo rešenje!

Упдате се изгледа добија само са коакс еон бокса.
Nažalost izgleda da i to nije pravilo, jer evo drugar mi jutros reče da mu je EON box sa DVB-C (ima pozadi i RF konektor) i takođe konektor za RJ45.
Kada su bili monteri iz SBB-a da mu instaliraju opremu nisu mu ni razvukli coax do EON box-a, već su mu rekli da koristi samo LAN kabl i to sve lepo radi već dva meseca...
Tako da nema pravila zašto su neki dobili update, a neki još ne!

Користи само лан на еон боксу са двб-ц? Гледа само "пусти испочетка"?
Ту нешто не штима. Еон са двб-ц лан користи само за "гледај испочетка" а уживо иде искључиво преко двб-ц.

Rasparim stari daljinski sa eon boxa i uparim sa novim daljinskim koga sam raspario sa mi boxa, a stari uparim sa mi box - opet ništa. Onda videh da oba imaju isti Firmware (to sam video na eon boxu) - ovaj poslednji.
Džaba sam krečio al sam bar pokušao i sve vas udavio :(

Користи само лан на еон боксу са двб-ц? Гледа само "пусти испочетка"?
Ту нешто не штима. Еон са двб-ц лан користи само за "гледај испочетка" а уживо иде искључиво преко двб-ц.
Добио одговор у другој теми, може да се подеси еон бокс који је двб-ц да ради у отт режиму и понаша се као као уређај ван мреже тј све иде преко лана.

Imam EON aplikaciju za mob (modovanu odavde sa foruma) na Mi Box S-u... Neko vreme radi ok i onda počne da secka slika. Ne znam kako da dočaram, ali kao da ne ide fluidno, lopta se ne kreće normalno tečno nego kao da zastane na stotinku. U temi sam video da u podešavanjima treba da bude rezolucija 1080p50hz, što mi je i podešeno. Nekad radi ok, nekad zeza.
E sad, osim toga što pomalo secka, ume da bude i gore - odjednom se u podešavanjima izgubi 1080p50hz, ostane samo 720p50hz i 720p24hz - sve dok ne restartujem box. Zašto?

Ima li neko sličan problem i kako ga rešiti?

Imam EON aplikaciju za mob (modovanu odavde sa foruma) na Mi Box S-u... Neko vreme radi ok i onda počne da secka slika. Ne znam kako da dočaram, ali kao da ne ide fluidno, lopta se ne kreće normalno tečno nego kao da zastane na stotinku. U temi sam video da u podešavanjima treba da bude rezolucija 1080p50hz, što mi je i podešeno. Nekad radi ok, nekad zeza.
E sad, osim toga što pomalo secka, ume da bude i gore - odjednom se u podešavanjima izgubi 1080p50hz, ostane samo 720p50hz i 720p24hz - sve dok ne restartujem box. Zašto?

Ima li neko sličan problem i kako ga rešiti?
To nesto zeza od kako su nesto menjali sa tim FPS, nisam pratio jer me ti detalji nisu zanimali, ali verujem da ljudi u eon temi znaju vise o tome.

U principu ja negledam sport, ali se od tada desava da pustim neku emisiju i posle minut dva vrati emisiju na pocetak, ili cak skrz izgubi strim sto se ranije nikada nije desavalo.

Ne znam da li postoji jos neka novija mobilna aplikacija koja radi na android TV?
ranije su radile sasvim dobro, ovo je vec dosta stara aplikacija

Nazad
Vrh Dno