Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Pozdrav, interesuje me kako vi ljudi brišete memoriju na mi boxu. Imam eon, iris, sn, yt, hbo, sky i preostalo mi 400 mb. Sve te app zajedno, sa sve podacima, ne verujem da prelaze 1,5-2 gb. Keš naravno brišem, ali to ne menja stvari značajno.
Kako vi to radite? Čitao sam ovu temu, ali nisam našao (mada nisam sve pročitao).

Pozdrav, interesuje me kako vi ljudi brišete memoriju na mi boxu. Imam eon, iris, sn, yt, hbo, sky i preostalo mi 400 mb. Sve te app zajedno, sa sve podacima, ne verujem da prelaze 1,5-2 gb. Keš naravno brišem, ali to ne menja stvari značajno.
Kako vi to radite? Čitao sam ovu temu, ali nisam našao (mada nisam sve pročitao).
pa ako se to pitas morao si kupiti box sa 32 gb rama npr.. vjeruj da je ovo dovoljno, vise vrijedi 8 Gb na ovom boxu nego 32 na nekom no name, imam jedan takav ma smijesan taj ram

Imam Mi box S evo vec 2 godine i dva puta sam imao taj problem. Prvi put bilo instalirano 2 igrice za klinca, tadasnji HBO Go, Netflix, Supernova, RTS planeta, YT, Smart Tube, Kodi, Tivimate, Send files to tv i X-plore i imao sam kao ti 400 mb. Resenje uradi factroy reset . Jer kada sam to uradio i ponovo instalirao sve ove nabrojane aplikacije imao sam neverovatnih 2.5 GB slobodnog prostora. Bas prosle nedelje poceo da kuburim opet sa prostorom posle godinu dana imao sam oko 600-700 mb slobodnog prostora a od aplikacija instalirano: 4 igrice za klinca, HBO Max, Netflix, SkyShowtime, Supernova (Move Smart) ,YT, Smart Tube, Kodi, Tivimate, Send files to tv, FX. Sada nisam radio factory reset vec brisanje i ponovno instaliranje samo Kodi-ja. I sada imam ponovo 2.1 GB slobodnog prostora. Redovno brisem Cached data u Mi box-u i cache samo kodi-ja ali eto svremena na vreme prostor za skladistenje se smanjuje.

Imam Mi box S evo vec 2 godine i dva puta sam imao taj problem. Prvi put bilo instalirano 2 igrice za klinca, tadasnji HBO Go, Netflix, Supernova, RTS planeta, YT, Smart Tube, Kodi, Tivimate, Send files to tv i X-plore i imao sam kao ti 400 mb. Resenje uradi factroy reset . Jer kada sam to uradio i ponovo instalirao sve ove nabrojane aplikacije imao sam neverovatnih 2.5 GB slobodnog prostora. Bas prosle nedelje poceo da kuburim opet sa prostorom posle godinu dana imao sam oko 600-700 mb slobodnog prostora a od aplikacija instalirano: 4 igrice za klinca, HBO Max, Netflix, SkyShowtime, Supernova (Move Smart) ,YT, Smart Tube, Kodi, Tivimate, Send files to tv, FX. Sada nisam radio factory reset vec brisanje i ponovno instaliranje samo Kodi-ja. I sada imam ponovo 2.1 GB slobodnog prostora. Redovno brisem Cached data u Mi box-u i cache samo kodi-ja ali eto svremena na vreme prostor za skladistenje se smanjuje.
Hvala na odgovoru. Nadao sam se da može bez factory reseta, ali izgleda mora tako. Da mi je znati samo od čega se napuni.

Hvala na odgovoru. Nadao sam se da može bez factory reseta, ali izgleda mora tako. Da mi je znati samo od čega se napuni.
Kako brišeš cash? Iz podešavanja pa za memoriju, ili iz aplikacija?
Proveri aplikacije i prinudno zaustavi/onemogući one što ne koristiš. Onaj patch wall, itd... Ne brini, tražiće ti da pokrene nešto ako mu baš treba.
Koristi smarttube next umesto Youtube, ne znam da li utiče ali nemaš reklama.
Imam isto dugo mi box, i dalje jer oko 2gb slobodno.
Takođe imam kodi, običan, bez skinova, ali nisam primetio da nešto nagomilava.
Idi stavku po stavku, pokazaće ti se gde gomila, obrati pažnju i na Google play...

Kako brišeš cash? Iz podešavanja pa za memoriju, ili iz aplikacija?
Kako kad, ali i za memoriju i iz aplikacija.
Proveri aplikacije i prinudno zaustavi/onemogući one što ne koristiš. Onaj patch wall, itd...
Sve to odavno urađeno.

Takođe imam kodi, običan, bez skinova, ali nisam primetio da nešto nagomilava.
Pre par nedelja mi se desilo da izbrišem kodi (tad je bio oko 1,5gb), a da se memorija isprazni za možda 100-200 mb.

Videću za google play, ali verovatno radim factory reset. Ako i to treba jedanput godišnje raditi, nije toliko strašno. Šta ću kad drugačije ne može.

Ali, brate, zar je toliki problem dodati bar još 8gb memorije....

Meni recimo ne pada na pamet da radim factory reset a memoriju nije problem proširiti ako ti baš toliko treba :)
E sad, ako izbrišeš oko 1,5 gb a ispraznio si 100-200 mb onda ili ne znam matematiku ili kod tebe nešto drugo nije u redu.

Idi na podesavanja,pa podesavanja uredjaja pa memorijski prostor. Tu vidi koliki ti je kes pa ga izbrisi. Ako koristis kodi,instaliraj kcleaner on odlicno brise svo djubre iz Kodi. Ja na tom boxu a i na ostala 4 slicnih karakteristika imam isti setup i uvek imam oko 2Gb prostora. Kodi,Eon,tivimate,move n go,hbo,skyshowtime,smart tube,youtube,rts planeta,x-plore fm. Udji u X-plore fm pa proveri velicinu pojedinih foldera. Da nemas mozda nesto skinuto na boxu. Ako ni to ne pomogne nakbolje resenje je vec predlozeni factory reset.

Meni recimo ne pada na pamet da radim factory reset a memoriju nije problem proširiti ako ti baš toliko treba :)
E sad, ako izbrišeš oko 1,5 gb a ispraznio si 100-200 mb onda ili ne znam matematiku ili kod tebe nešto drugo nije u redu.
Pa zavisi za šta ti treba. Probao sam da je proširim sa usb-om, sve bude u redu, ali neke aplikacije neće da prebaci na usb. I to većinu ovih koje koristim. Prebacilo je npr HBO max. Eon, Iris, Netflix i druge, uopšte ne nudi mogućnost prebacivanja. Sad, možda ja stvarno nešto nisam uradio kako treba.
A Kodi sam i naveo zbog toga što se desilo. Kao da su podaci ostali, a izbrisalo samo aplikaciju.
Radim reset, pa ćemo ubuduće da vidimo.

Укуцаш број канала, тастери за канал + и -, преко стрелица до жељеног канала.

Da li imate problema kad prilikom gledanja eon-a ili hbo max-a, kada se greskom pritisne voice search, ukljuci onaj google assistent i prosto zakuca skroz eon, bukvalno ne moze nista da se uradi osim gasenje iz struje ? Nesto sam gledao u postavkama, nisam video opciju da disable odradim na google assistent, to mi je prvo palo na pamet jer realno ne koristim to.

Ljudi kako vi menjate kanale na Iris smart aplikaciji? Postoji li mogućnost uparivanja MTS-ovog daljinca sa Mi box s?
Samo ako imaš onaj daljinski sa Bluetooth logom. Uđi u podešavanja pa daljinski... i dodaj uređaj. Na daljinskom zajedno ok i video klub dugme. Videćeš ga kao rc11 ili tako nešto.
Moraš posle da opozoveš uparivanje da bi radio na stb opet.

Milion puta sam slučajno pritisnuo voice search i ništa nije nikada zaglavilo.

Samo ako imaš onaj daljinski sa Bluetooth logom. Uđi u podešavanja pa daljinski... i dodaj uređaj. Na daljinskom zajedno ok i video klub dugme. Videćeš ga kao rc11 ili tako nešto.
Moraš posle da opozoveš uparivanje da bi radio na stb opet.

Milion puta sam slučajno pritisnuo voice search i ništa nije nikada zaglavilo.
Uspeo sam da uparim, da li je moguće da se tasteri definišu šta koji radi... Recimo play, pauza... Ili recimo da pozovem listu kanala pa da brzo izlistam koji hoću ili mora brojevima da se čuka, jer strelicama ne uspevam ništa samo mi prebacuje na sledeću opciju, eventualno na tv vodič i onda mi otvori ono kao EPG? Onda ću morati da napravim listu svoju jer je do sad nisam pravio 🙂 pa svaki kanal na broj. A možda sam samo glup😵
edit: sad sam skapirao kao što je gvlada napisao, prvo ukucam broj pa onda strelicama listam...
edit 2: nije mi radilo listanje na default daljincu, evo sad radi kad sam ga raspario i upario ponovo... bag.

Da li imate problema kad prilikom gledanja eon-a ili hbo max-a, kada se greskom pritisne voice search, ukljuci onaj google assistent i prosto zakuca skroz eon, bukvalno ne moze nista da se uradi osim gasenje iz struje ? Nesto sam gledao u postavkama, nisam video opciju da disable odradim na google assistent, to mi je prvo palo na pamet jer realno ne koristim to.
Retko mi se dešava da slučajno uključim to dugme ali zato ne mogu da pojačavam i smanjujem zvuk na boxu kad sam u hbo max npr i u još par apliakcija. Apdejtovao se sistem pre x meseci i od tada mi izlazi poruka preko ekrana da funkcija nije dostupna i to tako stoji i posle restarta dok se sama poruka ne skloni. I tako se slučajno uhvatim za daljinac od boxa umesto od tv-a da smanjim ili pojačam i po 5 min čekam da se glupost skloni sa ekrana.

Jel neko rešio paljenje Mi Box-a Eon daljinskim?
Kao što je pričano ranije, hoće da ugasi ali ne i da upali (za to mora originalni daljinski)... očigledno sam bio dobar đak i sve sam stranice teme iščitao ali ne nađoh... :(
BTW, ovo mi se dešava sa bilo kojim Bluetooth daljincem koji imam, ne samo sa EON

Mapiranje za tastere Netfilx i PrimeVideo nisam uspeo - ima li nekog rešenja?

Pozdrav svima!

Pre neki dan u MI radnji na akciji kupim Mi TV Box S i uparim ga sa EON daljinskim upravljačem, e sada sve to lepo radi dokle god Mi TV Box S ne ugasim preko EON daljinskog upravljača ili njegovog daljinskog na crveno dugme power-off i onda nastaju problemi kada hoću ponovo da ga upalim...

Kasnije Mi TV Box S sa daljinskim od EONA ne mogu nikako da upalim ni na bilo koje dugme pa ni na to power-off, već uvek moram da ga palim sa njegovim (Xiaomi) daljinskim i posle rade sve komande i sa EON daljinskim...

Znači problem je samo da se Mi TV Box S upali sa EON daljinskim upravljačem, da li je još neko imao sličan problem?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!

Pre neki dan u MI radnji na akciji kupim Xiaomi Box S i uparim ga sa EON daljinskim upravljačem, e sada sve to lepo radi dokle god Box S ne ugasim na EON daljinskom upravljaču na crveno dugme power-off i onda nastaju problemi kada hoću ponovo da ga upalim...

Kasnije Xiaomi Box S ne mogu da upalim ni na bilo koje dugme pa ni na to power-off na EON daljinskom upravljaču, već uvek moram da ga palim sa njegovim (Xiaomi) daljinskim i posle rade sve komande i sa EON daljinskim...

Znači problem je samo da se Xiaomi Box S upali sa EON daljinskim upravljačem, da li je još neko imao sličan problem?
isti problem ti je kod mene jedino resenje je da palis original daljincem.

isti problem ti je kod mene jedino resenje je da palis original daljincem.
Ok, ali do čega to zavisi, jer sam se malopre čuo sa drugarom i on nema taj problem, a ima istu kombinaciju Mi TV Box S / EON daljinski zadnji firmware kao kod mene...

Prilozi

• EON daljinski.jpg
    EON daljinski.jpg
    224.8 KB · Pregleda: 19
Nek donese njegov Eon daljinac i nek proba da upali tvoj Mi Box :) I ti svojim Eon daljincem njegov Mi Box.

Nek donese njegov Eon daljinac i nek proba da upali tvoj Mi Box :) I ti svojim Eon daljincem njegov Mi Box.
Probao sam ja 2 eon daljinca jedan ispupcen i jedan ravan i isto kad se ugasi na eon daljinskom mora daljinski od mi boxa.

Vrh Dno