Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na kojoj si lokaciji? Ja sam Beograd-Kotež... Ovde je kopernikus bio ISP i verovatno sada ide preko Borče i RadiusVector infrastrukture koja je krš...
Cvijitjeva 66, ovde je bio AVcom i to je glavni razlog shto nisam preshao na SBB + sad imam ipv6, shto mi je glavni razlog shto sam ostao :p
Pazi ipv6 je samo protokol, nema fizichki nikakve razlike, izmedju ipv4 i i ipv6, jedino ako su rute drugachije. No to shto ti je mali down
speed indicira smetnje i gubitak podataka… svakako se zhali, i te greshke nikako ne mogu biti do protokola, nego u greshkama u prenosu.

Čini mi se da je sve zbog toga što su limiti na ipv6 mali (2,5 Mbps) i da uređaji/servisi preferiraju ipv6 (npr. youtube, svi google servisi, ma svi bukvalno) i onda nastane zagušenje jer ipv6 je limitiran... Sa ipv4 je situacija bolja (kad isključim ipv6) ali onda nastaju neki drugi problemi... Evo trejsova koje sam sada napravio, uveče je situacija mnooogo gora... Problem mi je jer igram šah na lichess.org i kod tzv. "bullet" partija latencija je veoma bitna...
Jasno se ovde vidi gde je problem, u supernovinoj infrastrukturi. ona dva zadnja servera, tu je ogroman packet loss.

Ajde da sacekamo da ti odobre i te screen-shotove ka cloudflare-u, i onda ce lepo da se vidi da nije samo SN-Google ruta problem.

Ne mora da bude nužno tu problem jer moguće da rade icmpv6 filtering...tipa zbog flood-a... Ne netu sam našao da tek kada za redom 4-5 hopova pokazuju packet loss to može da ukazuje na problem ali kao i ne mora :) ono što znam je, da mi je oprema ista, podešavanja nisu menjana i u trenutku kada sam otkazao uslugu statčke ip adrese problemi su nastali...

Cvijitjeva 66, ovde je bio AVcom i to je glavni razlog shto nisam preshao na SBB + sad imam ipv6, shto mi je glavni razlog shto sam ostao :p
Pazi ipv6 je samo protokol, nema fizichki nikakve razlike, izmedju ipv4 i i ipv6, jedino ako su rute drugachije. No to shto ti je mali down
speed indicira smetnje i gubitak podataka… svakako se zhali, i te greshke nikako ne mogu biti do protokola, nego u greshkama u prenosu.
Ja sam isto AVCom bio, prezadovoljan sve full radi bez greške, ja sam iznad OŠ Vuk.

Ne mora da bude nužno tu problem jer moguće da rade icmpv6 filtering...tipa zbog flood-a... Ne netu sam našao da tek kada za redom 4-5 hopova pokazuju packet loss to može da ukazuje na problem ali kao i ne mora :) ono što znam je, da mi je oprema ista, podešavanja nisu menjana i u trenutku kada sam otkazao uslugu statčke ip adrese problemi su nastali...
Packet loss ne mozhe da bude uzrokovan time, ili imash ping ili nemash, tj ako je filtering onda bi trebalo da pokazhe 100% packet loss, jer nijedan ping se ne vratja, a ne ono 30-60%
ko kod tebe. Pa to jedva da mozhesh da surfujesh :(

Drug u Nemačkoj ima sajt i rate-limit na icmpv6 (tipa limit na određen broj paketa u minuti) pa sam pomislio da možda i oni filtriraju... Inače vi ste u mom starom kraju, "sa Taša" :)

Na šta se konkretno želite u vezi usluge SN? Jel ima problema kod optike? Problem da zalivaju kanali, štucne net ili slično?

Konkretno (da konkretnije ne može biti ko je čitao postove iznad) je da postoji veliki lag/latencija u mreži + ipv6 propusna moć ne ide preko 2,5Mbps za paket od 150Mbps...pa se to odražava na kvalitet usluge: Skok pinga do 1800ms do lichess.org (i druge sajtove ali ovaj najčešće koristim pa znam), na move n go uređaju zvuk često kasni u odnosu na sliku, youtube koji preferira ipv6 "baferuje" tj. okreće se ona vrtilica dok ne pusti video je l treba još? Inače sam na kablu/coax-u... mada ja se u stvari žalim što dve nedelje ne mogu da reše problem ali uslugu uvek redovno naplaćuju... 4000 dinara je fina parica da tako zanemaruju korisnike... Ne mogu da kažem, info služba je maksimalno korektna i sve lepo zapišu, ljubazni su itd... ali se problem ne rešava pa sam pomislio da je možda do mene?

Jel ima problema kod optike? Problem da zalivaju kanali, štucne net ili slično?
Ima problema. Čim reše nešto da čačkaju oko mreže, prekida se veza na 10 minuta i opet puste signal. Ping je mnogo veći i dok je Exe zakupljivao signal od mtel-a (A1 Bugarska), tada je sve bilo besprekorno plus svakom je išla statička adresa. Kvalitet veze za optiku je u odnosu na pre degradiran do neprepoznatljivosti.

Ja sam poručio super plan 3, u mojoj ulici ima exe oprema. Videćemo da li će da šteka i kod mene.

Problemi kod svakog operatera, kod nekog korisnika sve radi kako treba a kod drugog korisnika istog operatera baguje.

Nije baš uvek pravilo da je AVCOM mreža i danas ista jer meni ranije u zgradi dolazila optika, do stana LAN a SN to posle srozao na koax.

SN su profesionalci da dobru stvar US..U
Uzas , a dok su bili Radijus V bili su stvarno super azurni , brzi i usluga odlicna - bar meni u blokovima .

Evo me u poslovnici predajem zahtev onaj od sbba za kitchen tv. Non stop mi ponavljaju: da znate moracete da platite do kraja ugovorne obaveze penale...

Pa ste na kraju vratili opremu

Skines pdf format obrasca za raskid UO zbog povrede clana 107 i popunis i predas im , sada ga ima na sbb sajtu . Ako ne odma , u roku 2-3 dana zovu da vratis opremu . Tako su uradili kada je sbb to isto napravio , pa im se sada vraca . Samo pazite da vam ne gurnu da potpisete papir za reklamaciju . Svega ima na sve strane .

Skines pdf format obrasca za raskid UO zbog povrede clana 107 i popunis i predas im , sada ga ima na sbb sajtu . Ako ne odma , u roku 2-3 dana zovu da vratis opremu . Tako su uradili kada je sbb to isto napravio , pa im se sada vraca . Samo pazite da vam ne gurnu da potpisete papir za reklamaciju . Svega ima na sve strane .
To za reklamaciju im je glavna fora uvek uvale to u fazonu ako prodje prodje.Tako da obavezno pogledati.

Gde na SBB sajtu? Dajte neki link za taj obrazac

Evo vec nedeljama problem sa trasaom ka sbb serverima. Pada na 3-5Mb. Prema vecini ostalih je puna brzina. Morao sam eon da spustim na 4Mb da bi mogao da se gleda. Dopisujemo se vec oko mesec dana. Moze li neko ko je bio na RV da uradi speed test ka sbb na single conection. Nije problem non stop ali se cesto desava.

Evo vec nedeljama problem sa trasaom ka sbb serverima. Pada na 3-5Mb. Prema vecini ostalih je puna brzina. Morao sam eon da spustim na 4Mb da bi mogao da se gleda. Dopisujemo se vec oko mesec dana. Moze li neko ko je bio na RV da uradi speed test ka sbb na single conection. Nije problem non stop ali se cesto desava.
gfhfh.png

I kod mene je sad ok. Celo pre podne je zezalo. Ajde probacu veceras posle 18.

Gledamo cesto preko EON, nije bilo problema, primetili bi sigurno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno