Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmm mislim da bi moralo odmah da daju raskid. Ako se dobro secam SBB je onomad zbog poskupljenja realizovao zahteve bez tih mesec dana.

Dolaze sutra da montiraju. Imao sreće pa na mom mestu može optika XL Super Plan 3.

Biće im malo zeznuto za krov i provlačenje kablova.

Jedno pitanje, onako čisto informativno. Pošto SN/telekom može da pruža odvojene usluge, ovaj raskid bi trebao da se odnosi samo na tv uslugu. Dakle ko ima Box4, mogu da ga prebace na Box3, a ko ima Box3, mogu da ga prebace na Box2. Samo mi je to palo na pamet, jer su izbacili određene tv kanale, dok je ponuda neta/fiksnog/mobilnog ostala nepromenjena.

Dzabe im ta optika kad je opet sve natovano, po 10 puta mesecno mi ne radi Rockstar Social Club, ovaj sajt uopste ne otvara jer je IP blacklistovana:
Nemam optiku i to necu ja ovde videti ni do kraja zivota nego dal je moguce da su im sve IP blacklistovane?
ipv4 adresa je krsh, ipv6 ok, vetjina sajtova je sada ipv6, osim onih koji zhele da blokiraju po ip adresi, tipa paypal, u tom sluchaju VPN.

Pozzdrav svima .Moguće da ima već ta tema,ali da ne listam kao lud,zanima me da li CBN ruter ima frekventni opseg 5ghz?

Pozzdrav svima .Moguće da ima već ta tema,ali da ne listam kao lud,zanima me da li CBN ruter ima frekventni opseg 5ghz?
Ja imam CBN ruter i mogu da potvrdim da ima frekventni opseg 5Ghz. Samo je potrebno da odeš na Gateway, onda tu izabereš Wireless, zatim Band mode i tu postaviš da bude na Cocurrent mode. Onda različito nazoveš mreže a staviš isti pass na wifi i kačiš se na koju hoćeš od tvojih mreža ili 2.4 ili 5Ghz. Ako staviš isti naziv na obe mreže onda će ruter brljaviti i nećeš znati na kojoj si mreži tačno...

Ja imam CBN ruter i mogu da potvrdim da ima frekventni opseg 5Ghz. Samo je potrebno da odeš na Gateway, onda tu izabereš Wireless, zatim Band mode i tu postaviš da bude na Cocurrent mode. Onda različito nazoveš mreže a staviš isti pass na wifi i kačiš se na koju hoćeš od tvojih mreža ili 2.4 ili 5Ghz. Ako staviš isti naziv na obe mreže onda će ruter brljaviti i nećeš znati na kojoj si mreži tačno...
E tu je problem,što ne mogu da nađem Band mode.😁

Prilozi

• Screenshot_20230225_132358_Chrome.jpg
    Screenshot_20230225_132358_Chrome.jpg
    62.9 KB · Pregleda: 51
Hajde pomoć, priključili mi sve ali slika na TV, na bilo kom kanalu, nije fluidna, kao da ima blagog seckanja. Najbolje se primeti na Arenama.

Još da dodam, telefon mi ne vidi ruter.

Poslednja izmena:
Namestio sam net, nije bio podešen.

Inače login user Telekom login Telekom nije nego Admin, Admin.

Sad ću podesim i sliku.

Koja podešavanja imate za rezoluciju za prikaz? Mislim da mi to pravi problem što slika nije fluidna.

Zato ti i pravi problem.

Na 2.4 g ima net do 30 MB/s preko wifi mreže dok preko 5 g hvata 800+. Što je toliko mala brzina na 2.4?

Aktivirao sam aplikaciju na web os. Potpuno fluidna slika preko nje. Bez podešavanja rezolucije itd. Ne štuca nigde.

STB sam sklonio u kutiju. Za mene bomba.

Aktivirao sam aplikaciju na web os. Potpuno fluidna slika preko nje. Bez podešavanja rezolucije itd. Ne štuca nigde.

STB sam sklonio u kutiju. Za mene bomba.
Inače da li se gleda preko STB boxa ili preko aplikacije, kasni slika od 15 do 20 sek.
Da samo kažem da je optika u pitanju i da je priključenje na TV preko HDMI.

Inače, odmah do njihovog rutera mi ostao stari Jotelov ruter isto preko optike, (isključio net i telefon), i on umesto izlaza HDMI ima izlaz za normalni televizijski kabl koji se uključuje nazad u televizor. Onda sa mojim televizorom skeniram kanale i poredjam po želji.
Što je zanimljivo, slika ne kasni uopšte.

Na netu vidim da supernova ima sličan stb Box kao Jotel a kod mene neka smešna kutijica. Ima li leka? xD

Podneo zahtev za raskid ugovora zbog ukidanja kanala 14.02.2023, smarao ih par dana sto se toliko odugovlaci i sad zovu i kazu da nece da daju raskid jer su ubacili zamenske kanale. Nekom daju nekom nece raskid ugovora ocigledno.

@petar pan Kao sto je kolega iznad napisao, pozovi se na clan 107. Ne daj da te zavlaci marva zoharska krezuba,

Ja predao zahtev pretprosli petak, danas me zvali iz MTS-a oko produzenja saradnje jer su primili zahtev za raskid i jer sam dugogodisnji korisnik. Nudili mi dal 3m HBO. Nisam mogao da pricam, bio na sastanku, rekoh da me zovu za sat vremena al nikako da se cujemo.
Pretpostavljam da je to to, da su uvazili zahtev za raskid ugovora, ali nikako da mi eksplicitno to kazu, nego samo videli smo zahtev za raskid pa mi nude hbo i druge nebitne stvari naspram 18m na SBB-u. Sad ih zovem, niko se ne javlja...
Rece mi SBB agent da je MTS tuzio SBB zbog onog zahteva za raskida sto su kacili itd., na osnovu cega ne znam al kao to nema veze s tim sto smo mi predali zahtev i da to i dalje stoji tj da imamo osnova za raskidom.

Ja predao zahtev pretprosli petak, danas me zvali iz MTS-a oko produzenja saradnje jer su primili zahtev za raskid i jer sam dugogodisnji korisnik. Nudili mi dal 3m HBO. Nisam mogao da pricam, bio na sastanku, rekoh da me zovu za sat vremena al nikako da se cujemo.
Pretpostavljam da je to to, da su uvazili zahtev za raskid ugovora, ali nikako da mi eksplicitno to kazu, nego samo videli smo zahtev za raskid pa mi nude hbo i druge nebitne stvari naspram 18m na SBB-u. Sad ih zovem, niko se ne javlja...
Rece mi SBB agent da je MTS tuzio SBB zbog onog zahteva za raskida sto su kacili itd., na osnovu cega ne znam al kao to nema veze s tim sto smo mi predali zahtev i da to i dalje stoji tj da imamo osnova za raskidom.
I moju kevu zvali danas a otkazala ugovor pre 20 dana.I nudili joj neke akcije.

Poslednja izmena:
Mislim da je to sve fora zato sto akcija kod SBB traje do kraja meseca (jos sutra).

"Kvalitetna" internet usluga u Velikoj Plani poslednjih nedelju dana :^)
Takodje upstream skoro da je stalno u QPSK modulaciji...

Untitled.png

Ja izgleda imam sreću. Niti puca signal, niti koči televizija, ništa. Baš juče bila jaka kiša koja nije uopšte opteretila net ili TV.

Ping preko wifi 11, jitter 1.

Komšija do mene, ima problema što znači da joj loša instalacija.

"Kvalitetna" internet usluga u Velikoj Plani poslednjih nedelju dana :^)
Takodje upstream skoro da je stalno u QPSK modulaciji...

Pogledajte prilog 378360
Proveri ako ti nije tesko speed test ka sbb serveru u single konekciji. Ja se vec mesec dana dopisujem sa njima oko toga i stalno odgovaraju da je prenet zahtev tehnickoj sluzbi. Inace prema vecini servera mi je brzina u granicama za moj paket 120/15 imam 115/15. Doduse sad nisam u Plani da vidim kakvo je trenutno stanje.

Proveri ako ti nije tesko speed test ka sbb serveru u single konekciji. Ja se vec mesec dana dopisujem sa njima oko toga i stalno odgovaraju da je prenet zahtev tehnickoj sluzbi. Inace prema vecini servera mi je brzina u granicama za moj paket 120/15 imam 115/15. Doduse sad nisam u Plani da vidim kakvo je trenutno stanje.
https://beta.speedtest.net/result/14410972897
150/15mbps btw, probacu nesto da promuljam sa podrskom.
Mada koliko znam iz proslog iskustva, trebace mi barem 5-6 poziva da posalju tehnicare

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno