Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko moze da mi kaze koje posledice moze neko da snosi i da li moze,ako umesto njihovog rutera/modema u drugu prostoriju,na njihovu instalaciju ubaci avoj ruter koji lupi i podesi?Naravno da mi u call centru kazu mora njihov uredjaj,placa se 300 mesecno....ali dzabe kad je wifi bylja!
Znaci imam jedan njihov i ne treba mi drugi vec hocu svoj neki da izaberem i odatle samo da lanom povezem komp.
Mogu li to daznati,proveriti,otkriti na daljinu i mogui me iskljuciti,tuziti itd?
Hvala.
Iza njihovog modema-rutera možeš postaviti koliko hoćeš rutera,ja ih imam tri i jedan svič,samo moraš voditi računa da budu pravilno konfigurisani da ne bi pravili probleme glavnom ruteru odnosno modemu koji mora biti njihov jer su ga oni konfigurisali.

Da li neko moze da mi kaze koje posledice moze neko da snosi i da li moze,ako umesto njihovog rutera/modema u drugu prostoriju,na njihovu instalaciju ubaci avoj ruter koji lupi i podesi?Naravno da mi u call centru kazu mora njihov uredjaj,placa se 300 mesecno....ali dzabe kad je wifi bylja!
Znaci imam jedan njihov i ne treba mi drugi vec hocu svoj neki da izaberem i odatle samo da lanom povezem komp.
Mogu li to daznati,proveriti,otkriti na daljinu i mogui me iskljuciti,tuziti itd?
Hvala.
Samo pazi da ti njihov glavni router i tvoj router ne budu u istom IP opsegu, npr. njihov je po nekom nepisanom pravilu uvek na 192.168.1.1, e onda ti tvoj router iza njihovog stavljaš npr. na 192.168.0.1 i sve svoje ostale uređaje stavljaš u tom 192.168.0.xxx IP opsegu.
Kao što ti je rekao i @veljadj i ja imam svoj 24-oro portni upravljivi switch i u njega bocnuto mnoštvo uređaja, kamera i AP-ova i svi ti uređaji pa i sam switch su u istom IP opsegu kao moj router koji je preko WAN-a LAN kablom povezan u port 1 u provajderov router.
I tu takođe možeš da se igraš i kombinuješ sa mnoštvo VLAN-ova i IP-a... ;)

Iza njihovog modema-rutera možeš postaviti koliko hoćeš rutera,ja ih imam tri i jedan svič,samo moraš voditi računa da budu pravilno konfigurisani da ne bi pravili probleme glavnom ruteru odnosno modemu koji mora biti njihov jer su ga oni konfigurisali.
Sve jasno,samo kako sada stvari stoje,nece mi trebati mesh uredjaji(pisao sam u temi koju sam otvorio o tome),mozda eventualno ruter neki do 5-6k jer sa njihovim sad imam wifi po kuci,ne mogu da kazem, ali je malo slabiji signal u prizemlju,ali radi.E sad nije mi jasno kada kazes "iza njihovog uredjaja"?Obzirom da su razlicite sobe na spratu,necu iza njihovog uredjaja nista,tj nisam planirao vec sam mislio u drugu sobu da ga tutnem taj novi ruter ali bi sam namestao,njihovo je samo da mi sprovedu iz postojeceg koaks.kabla neku racvu i kabal za internet(slucajno saznao da ga imam iza ormara koaks.od starog STB uredjaja) 🤣
Za to sam pitao,ako bi na njihove kablove kada izadju i nameste sve montirao taj ruter koji kupim da li bi mogao imati nekih problema i posledica zbog njih jer u telefonskom razgovoru samo kazu ne moze moj ,mora njihov i doplata 300 din za jos jedan njihov Tehnicolor a kada se saberem to me izadje kao solidan ruter u slobodnoj reziji koji bi verujem bacao visestruko bolje signal od 2 Tehnicolora koje mi oni nude,jedam vec imam.
To je jedna opcija.
Druga je....Tehnicolor prebaciti u drugu sobu gde je komp i komp uz 2-3m povezem kablom...samo mi onda ostaje upraznjeno mesto u spavacoj sobi gde bi mi "nesto" trebalo da spojim sa MOVE uredjajem,jer nemam tv android tamo vec obican 🙄

Kolko vidim SN je potpuno ugasila IPv6 pre 8 dana...?

...u telefonskom razgovoru samo kazu ne moze moj ,mora njihov i doplata 300 din za jos jedan njihov Tehnicolor...
Ovo je tužna činjenica koju ne možeš promeniti.
Možeš na njihov modem da kačiš rutere kakve hoćeš i to je to. Kad račvaš RG6 kabl razdelnikom, signal deliš za modem i za TV aparate. Na RG6 koaksijalni kabl se kači modem (ili modem+ruter uređaj), ruter nikako. I ne možeš sam da nabaviš modem ma koliko da je kvalitetan i prikačiš i očekuješ da će to da radi. Morali bi njihovi tehničari da ga propuste kroz svoje ruke. Niko (pa većina svakako), u manjoj ili većoj meri, nije zadovoljna njihovim modemima ali tu izbora jednostavno nemamo.
Nisam najbolje shvatio raspored kablova i prostorija (nisu mnogi shvatili moju situaciju ni kad sam im crtao)... Ako za MOVE postoji problem manjka RG6 kablova ili slično, može se tražiti MOVE IP STB koji signal prima komplet preko LAN kabla (mislim da može i preko Wi-Fi ali nije najstabilnije ako je modem suviše daleko).

Izgleda da je IPv6 opet nedostupan za optiku.

Potpisao ugovor za SN net+tv i lepo pitam šalterušu, mada su im sad poslovnice kao u vrtiću - da li ću imati prisrup move'n'go app - reće da hoću, al' sad šipak. To može na skupljem paketu. Vidim na netu kao ima modovana app ali sajt traži br.mobilmog pa mislim da je prevara. Ima li zaista modovane app ili ako neko ima slobodnih mesta na nalogu (beše valjda 4 uređaja mogu) meni treba samo za 1 a za uzvrat bih mogao da ponudim kredit za globaltel mobilni ;-)

Meni odbili zahtev za IPv6 na optici, kazu ne postoje tehnicke mogucnosti??
Ne znam koja im je to fora, ispada da je koaks u ovom sluchaju prednost?
Dok nisu stavili nat mogao je bridge, pa svoj ruter. Sad kako je nat, netje sa bridge da dohvati od dhcpa adresu, no sad je sve jedno kad ima ipv6, bridge
je nepotreban...
Ili otvaranjem Network-WAN stranice na modemu preko pretraživača ili kucanjem ipconfig u Command Promptu.
Šta god ko preferira. Ako se neko seti još nekog načina nek doda.;)
Na njihovom ruteru pishe koji je tvoj range adresa, iz kojeg mozhesh bilo koju od trilioana i vishe njih, da dodelish kao statiche adrese bilo kom uredjaju...
uopshte ne treba dhcp za ipv6... mada olaskshava stvar poshto ne morash sam da konfigurishesh :p

Poslednja izmena:
Bor. Naselje Novo selište. Od subote svako veče od oko 18 časova, pa do jutarnjih časova (dok ne izadju monteri na teren) nemamo niti jednu uslugu. Zovem od subote svako veče na 11911. Upoznao sam i Jelenu i Aleksandru i Nemanju... Svi su upoznati sa kvarom i da je upitanju "globalni problem" koje ima moje naselje. Zanima me da li je pet (5) dana od subote do srede dovoljno za "globalni problem" da se reši? Evo i četvrtak je... Ne zanima me RATEL i smanjenje računa, HOĆU DA IMAM USLUGE!!!!

• Like
Reagovanja: uji
Isto je i da se zove 19911 ili 0800/311-312, dobija se isti govorni automat i call centar. Međutim, kako je Exe ukinuo poslovnicu u Nišu i kompletna nadležnost prebačena Telekomu, na njima je sada to da reše.

Naručio sam Supernovu Start paket, samo televizija.

Kod mene u ulici ima supernova/exe i ja sam već sredio kabl da se koristi od satelita tako da ću im uštedim vreme.

Imam neka pitanja.

1. Na koliko TV - a ide start paket?
2. Jel sa bantere ide direkno u tv ili mora u njihov resiver pa iz resivera u tv?

Koax ide direktno na tv odnosno prethodno u spliter za 2 ili 3 tv-a. Po difoltu se dobiju 2 CAM modula i kartice za 2 tv-a.

U tom slučaju se umesto 2. cam modula zaduži 1 dvb c box i to je to. Sve im se u napred kaže da znaju šta da donesu da ne dolaze 2X.

U tom slučaju se umesto 2. cam modula zaduži 1 dvb c box i to je to. Sve im se u napred kaže da znaju šta da donesu da ne dolaze 2X.
Tv poseduje DVB C u sebi, drugi poseduje i Cam modul.

Najradije bih bez resivera jer na tom jednom televizoru ima jedan hdmi ulaz i on je zauzet.

ako nije neki bas bas mator tv, trebalo bi da ima mogucnost za karticu, vidi dal moze da se nakaci adapter, mislim da su neki samsung TV imali tu varijantu.

Ako tv nema slot za cam modul na zalost mora box koji ima ugrađen CryptoGuard modul i u koji se ubaci kartica koja se bukvalno aktivira kod provajdera u realnom vremenu kad monter ukuca broj u app telefona. Nema cenkanja s tim više.

Ovako, jedan tv ima u sebi dvb c i cam modul i on je novije generacije, ima 4 hdmi ulaza i on je okej, tu će ići kartica.

Drugi tv je fox od 32 inča koji ima jedan hdmi ulaz i on je zauzet i ima u sebi dvb c risiver.

Mene zanima, ako već kod tog drugog televizora ide risiver, jel iz njega izlazi hdmi kabl ili običan kablovski kabl koji se stavlja u tv?

Drugari, ustanovio sam da oba imaju C slot, iako je ovaj drugi iz 2010 ili mladji, ima u sebi common interface tj C Slot.

neko resenje za rockstar games launcher koji ne radi iza cgnat-a?

Krajnje je vreme da podese vreme na pojedinim kanalima. Na nekima zaostaje vreme i do pola sata 😡😡😡

Jel neko uspeo da izboksuje raskid na osnovu ona tri kanala? Vidim da po medijima ljudi raskidaju. Ovde se još niko nije javio da je uspeo

Raskid je moguć, ali Telekom će obračunati penale, jer njihov argument je da oni garantovano nude određeni broj kanala u paketu i toliko su dužni da isporuče, odnosno nađu adekvatnu zamenu ako je to ispod kvote. Sve van toga je natezanje za tržišnu i sud.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno