Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

To kod mene je bilo svega 3x za telefon koji posedujem cak od avgusta 😀 Tako da vise nije ni to problem, mislim da je reseno.

Znači sredili su Viber i Insta? Drug se i dalje žali da mu Viber zabada, i ako redovno radi update-e istog.

Ma jok, cini mi se da ce biti nikad manja razlika, nema nista wow za sad, a posebno nema nista vredno 500e doplate

Znači sredili su Viber i Insta? Drug se i dalje žali da mu Viber zabada, i ako redovno radi update-e istog.
Viber mi radi odlično sad.
Insta ne znam, koristim Instander. Nikad više zvanična app i oglasi.

Drustvo jedno pitanje ko je imao note 20 ultra ili s21 ultra pa presao na s22 ultra,kolko je losiji-tisi zvuk u odnosu na njih za vibraciju znam da je slaba.
Imao sam Note 20 Ultra i zvuk je za nijansu tiši na S22 Ultra, ali to je skoro neprimetno. Jedino primetiš kada držiš oba telefona jedna pored drugog i istu pesmu reprodukuješ. Razlika je zaista mizerna.

Zdravo, planiram da kupim s22 ultra, polovan model (kad izadje kod nas s23 ultra)
Zanimaju me vasi iskreni utisci, bitna mi je kamera, baterija, punjenje (da li ste kupili samsungov 45w)

Kamere - generalno dobre. U zatvorenom nisam oduševljen. Video takođe.
Baterija - solidna. Izgura mi dan. Ne brinem se da će da me ostavi na cedilu.
Punjenje - kriminalno sporo. Jedino se ajfon sporije puni. Oko sat i po traje punjenje sa xiaomi 30w brzim punjačem, ali linearno ide.
Utisak - nije loše, nije sjajno. Prodao bih ga ali ne znam šta do 500-550e da kupim a da ima bar 3x tele kameru i istu ili bolju bateriju.

^3x telefoto prava optički stabilizovana. Baterija jako,jako dobra. A72

Kamere - generalno dobre. U zatvorenom nisam oduševljen. Video takođe.
Baterija - solidna. Izgura mi dan. Ne brinem se da će da me ostavi na cedilu.
Punjenje - kriminalno sporo. Jedino se ajfon sporije puni. Oko sat i po traje punjenje sa xiaomi 30w brzim punjačem, ali linearno ide.
Utisak - nije loše, nije sjajno. Prodao bih ga ali ne znam šta do 500-550e da kupim a da ima bar 3x tele kameru i istu ili bolju bateriju.
Hvala, ja sam razmatrao i Honor magic 4 pro, ali podrska im nije sjajna.
Koristim huawei p30 vec 4 godine skoro, odlican telefon, ali vreme je za menjanje. Mislio sam da cekam p60 obican ili pro, ali cena ce im biti verovatno ogromna.

Ima li nekih promena na bateriji ili necemu nakon ovog poslednjeg updejta?

Na bateriji ne znam ali mi opet zabo S22+ prije neki dan, nakon primljenog poziva tako da je i dalje sve u redu, stanje redovno. 😀

Zdravo, planiram da kupim s22 ultra, polovan model (kad izadje kod nas s23 ultra)
Zanimaju me vasi iskreni utisci, bitna mi je kamera, baterija, punjenje (da li ste kupili samsungov 45w)
Kamera, jedna od najboljih, ako ne i najbolje trenutno na tržištu. Baterja je ok, ali ništa posebno. Meni sastavi dan, ali smatram da to treba i bolje. Brzina punjenje je po meni skroz ok, koristim 45w punjač i za nekih 15-20 min dopunim dovoljno da može da mi izdrži celo veče nekog intenzivnog korišćenje. Moj ukupan utiska o S22 Ultra je jako pozitivna, po meni trenuno najbolji telefon na tržištu.

Ako je ovo najbolja kamera kakve li su tek one na jeftinim modelima. 😬
Šalu na stranu, kamere su dobre ali u nekim uslovima slike ispadaju kao da su slikane budžet fonom (pričam o glavnoj kameri). Više bih voleo da je senzor max 50mp. Sve preko toga je glupost i nosi određene probleme.

Šalu na stranu, kamere su dobre ali u nekim uslovima slike ispadaju kao da su slikane budžet fonom (pričam o glavnoj kameri). Više bih voleo da je senzor max 50mp. Sve preko toga je glupost i nosi određene probleme.

U kojim to uslovima ispadnu tako lose fotke posto imam note 20 ultra i imao s21 ultra pa ne vidim to kod njih a fotkam u svim uslovima.Na s22 ultra ne moze biti losija kamera od ova dva navedena modela u najgoru ruku slicna.Ono sto je da kazem kod samsunga losije nego na primer kod huaveja je to sto se po mraku na samsungu uvek preporucuje nocni mod za slikanje jer su drasticno bolje fotke nego bez njega,mozda si na to mislio drugi nijedan problem ne vidim.

U zatvorenom npr. Često su razmazane, nedovoljno jasne (previše senki ili izoštravanja ubaci), nekad budu kao pastelne ako slikaš ljude. Sreća nema problem sa fokusom jer ima i laserski af.
P50 Pro u zatvorenom pri lošijem osvetljenu pravi bolje i lepše slike sa boljim balansom boja. 14 pro takođe u zatvorenom pravi bolje slike.

Kvalitet senzora nema veze sa megapixelima. I da, normalno je za samsung da je ŝitina u low light varijanti.

108mp i 200mp su totalno prehajpovani, imaju brdo problema i ne mogu da se optimizuju kako treba.
Da valjaju Apple i Google (i Sony kakav god bio) bi ih uveli do sad. 😁 Muzli su 12mp dokle god su mogli, sad su prešli na 48mp i 50mp. Ne pate od problema sa fokusom, ekspozicijom i prevelikim blurom, pogotovo kad je objekat jako blizu pa ne može više od pola objekta da bude u fokusu.
U ll je S21U sasvim dobar, mada se setio da ga uporedim sa 14 pro. Sledeći put ću baš da uporedim.

Dobar i kršteno napisan algoritam uz iole dobar senzor su osnova za dobru kameru danas na telefonima. Mogu i 500 mega da stave, sve im džabe ako nema dobrih software-skih osnova za taj senzor.

Da li neko zna ako iz odina flesujem s22 ultra sa EUX firmware-om (januarski security) da li cu da izgubim automatska azuriranja androida (OTA) posto sam sad na Yettel MSR csc?

Pozdrav...ne volim ovakva pitanja ali dosta se dvoumim s21u 12/128(u garanciji do novembra) plus 370 za nov s22u 12/256. Moze ili cekati izlazak S23U

Od maltene isti bice samo izgled, a ispod haube bice unapredjenja(nadam se).
Prelazak sa s21 na s22 i nije bas nesto, vec na dve serije razlike sto da ne. Sad da li vredi je vec diskutabilno, ja obozavam tehniku, tako da se ja ne racunam.
Ako hoces pogledaj pixel 7 pro, meni omiljen model od androida, ali ga nema nigde i nazalost nema garanciju (meni bitno).

Nazad
Vrh Dno