Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Za mts stiglo pred pravoslavnu Novu godinu, za Yettel će taman tamo pred kinesku - sreća pa ove godine nije velika razlika.

Zavisi odakle ih nabavljaju 🙂

Proveri se u Settings - About phone - Software information pa videti pod Service provider software version

To će malo teže ići pošto hoću da preorderujem s23, pa gledam koje su najbolje opcije. TOP više nikad 😬

Realno manje više nebitno da li ažuriranje stigne 10-15-20 dana kasnije...
Kod drugih proizvođača, ako izuzmemo Google Pixel, kasni mesecima pa nikom ne smeta 😀
A može i da se menja CSC

To će malo teže ići pošto hoću da preorderujem s23, pa gledam koje su najbolje opcije. TOP više nikad 😬
Kod mene je TOP. Mada nije kao da mi je bitno što mi ažuriranje stiže 20ak dana kasnije. Kad izađe S32U ću prestati sa ga ažuriram, da ne zeznu telefon kao i svaki out kad izađe nov. 😁

Realno manje više nebitno da li ažuriranje stigne 10-15-20 dana kasnije...
Kod drugih proizvođača, ako izuzmemo Google Pixel, kasni mesecima pa nikom ne smeta 😀
A može i da se menja CSC
Ne može da se menja. Mislim, može, ali ne utiče više na ažuriranje, možeš jedino ili da nastaviš da dobijaš ažuriranja kao do sada, 20, 30 dana kasnije ili da ne dobiješ uopšte.
Isprobao iz prve ruke 😬 sa android 12-13 su onemogućili to.
Kod mene je TOP. Mada nije kao da mi je bitno što mi ažuriranje stiže 20ak dana kasnije. Kad izađe S32U ću prestati sa ga ažuriram, da ne zeznu telefon kao i svaki out kad izađe nov. 😁
Ja imam fetiš za ažuriranje, prvi dan odmah sve što može 🤣

Koliko čitam ljudi menjaju CSC bez ikakvih problema i na android 13!?
Najviše u SEK da bi dobili snimanje razgovora...

Koliko čitam ljudi menjaju CSC bez ikakvih problema i na android 13!?
Najviše u SEK da bi dobili snimanje razgovora...
Možda sam se pogrešno izrazio, možeš da menjaš naravno, ne mora više ni da se plati, samfw ima free aplikaciju za to i za još neke stvari, ali CSC ne utiče više na ažuriranje.
Originalni csc je hardkodovan i ne može da se promeni.
Zaboravio sam tačno koji čemu služi ali koji god csc i rom da flešuješ, jedan od tih se neće promeniti.
Funkcije, snimanje razgovora i to možeš da otključaš ali ne možeš da ažuriraš telefon.
SmartSelect_20230112_150523_Settings.jpg

Ubacio Januar, deluje ok. Malo tecnije za nijansu ali nista vau.
Slozoio bih se sa nekim ko je rekao ovde da bi na ovome trebali da ostanemo, jer dolazi S23 a ovaj mogu samo da unazade.

Meni na ovom predposlednjem nije ni jednom zakovao da se restartuje, javite ako vam se desi na januaru da ne prelazim xD

S22 Ultra nema više u A1. Drugaru istekla UO i hteo je Ultru iako sam ga odgovarao ali bezuspešno 😀 Uglavnom rekli su mu da je to zastareo model (lol) i da izlazi novi vrlo brzo

Možda su rasprodali i ne trebuju nove količine, ima logike ali nikako ne može biti zastareo 😀

Mogu ga voditi kao zastareo (iako realno nije ni tada) tek kad izađe novi a do tada ga mogu voditi isključivo kao aktuelni model. I ovo ne važi samo za Samsung i Ultru...

Po meni je velika budalastina kod Samsunga sto prestaje da pravi i prodaje starije modele čim izađe novi. Apple je to po meni odradio bolje, trenutno imaju 11, 12, 13 i 14 uvek nove da se nadju. Zato i Samsung treba da ima na primer 23, 22, 21 i 20 seriju u prodaji.

Pa šta rade sa neprodatim, "povučenim" primercima samsung flegšipova, starim više od godinu dana? 😲

Prodaju i dalje, samo verovatno više ne naručuju jer (pogrešno) cene da će se novi prodavati ko alva i da za starim neće postojati nikakva potražnja.

Po meni je velika budalastina kod Samsunga sto prestaje da pravi i prodaje starije modele čim izađe novi. Apple je to po meni odradio bolje, trenutno imaju 11, 12, 13 i 14 uvek nove da se nadju. Zato i Samsung treba da ima na primer 23, 22, 21 i 20 seriju u prodaji.
Pa ko bi onda kupio S22 Ultra pored S21 Ultra i Note 20 Ultra? 🤣
Kod Apple-a je druga priča, vole ljudi starije modele da kupuju pa to ti je. Ili ko nije imao para tad za 11icu sad ima pa kupi...

Slažem se sa tobom. Ja bih rado kupio sad nov Note 20 Ultra na oglasima za ~500e jer nije kao da je S22 Ultra nešto preterano bolji telefon. Ali većina kupaca Ultra modela ni ne razmatra kupovinu starijeg. To što se nas 50ak na forumu nešto razumemo u telefone nije relevantno jer prosečni korisnici skupih telefona vole da imaju najnoviji model. Treba se razlikovati na stolu. Za razliku od Ajfona koji 6 god ima isti dizajn i teško je razlikovati ih na stolu. 😁

Nema to veze sa razlikovanjem na stolu - ja lično jednostavno uvek i za sve volim da imam u tom trenutku aktuelnu stvar, nebitno jel to telefon, televizor, sudomašina ili nešto drugo i nebitno je koliko minoran pomak to donosilo.

Realno ko koristi Ultra modele on će uvek hteti novi model. Pri tome cena za npr. S21 Ultra bi bila nekih 20-30 hiljada niža od S22 Ultra u regularnoj prodaji. Ako je S22 Ultra sada 165.000 din, S21 Ultra bi u regularnoj prodaji (da ga ima u regularnoj prodaji) koštao nekih 135.000 din. Ko ima 1000 € za prošlogodišnji model imaće i tih 200-300 više za aktuelni model.

Drustvo jedno pitanje ko je imao note 20 ultra ili s21 ultra pa presao na s22 ultra,kolko je losiji-tisi zvuk u odnosu na njih za vibraciju znam da je slaba.

Imao sam ja 21 ultra, nisam primetio da je ista tisi, ali nisam uporedio jedan pored drugog

Pa kazu da je zvuk primetno tisi pa zbog toga pitam to me malo nervira,treba da bude glasniji i bolji oni ga nazaduju.😅Doslo vreme da se note exynos proda pa mozda da uzmem s22U,a snap notaru ne dam nizasta.😁😄

Drustvo jedno pitanje ko je imao note 20 ultra ili s21 ultra pa presao na s22 ultra,kolko je losiji-tisi zvuk u odnosu na njih za vibraciju znam da je slaba.
Ja sam presao sa S21+ na S22U. Ima razlike nista drasticno ali ako ga ja cujem u projzvodnji pored 90KW motora da zvoni i vribira onda sta da ti kazem...

Nazad
Vrh Dno