Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Zavisi šata je to "Nešt0" nekima treba puno a nekim igrama malo, Taj primer je tipičan za neku igru koja je optimizovana samo za jedno jezgro.

Zavisi šata je to "Nešt0" nekima treba puno a nekim igrama malo, Taj primer je tipičan za neku igru koja je optimizovana samo za jedno jezgro.
Cyberpunk svakako nije optimizovan za jedno jezgrro.
Problem je da je MS izgleda nesto promenio u nacinu kako prijavljuje usage. Problem je resen sa novom revizijom Afterburnera.

Pozdrav,treba mi pomoć oko jednog "problema":),ako je uopšte moguće.
Imam SSD na kojem je sistem i to je C particija,a D particija je HDD koji se može vaditi iz laptopa kao npr usb fleška.
Smeta mi što u navigation bar-u pokazuje duplu D particiju pa me zanima postoji li način da se to skloni,takođe bilo koji eksterni medij da uštekam pokazuje i to uduplano

Prilozi

• Screenshot_20221121_104840.png
    Screenshot_20221121_104840.png
    17 KB · Pregleda: 67
To je poznat bug. trebalo bi da nestane posele restarta..

Restart ne pomaže,samo da napomenem da je identično i na win 10.
D particija se nalazi u navigation bar-u i u okviru my computer(this pc) i zasebno,a takođe i bilo koji eksterni izvor podataka (usb fleš,eksterni hdd itd...).

Prešao sam na Win 11 na desktopu, i kao radi bolje nego na laptopu. Međutim, izbacuje me iz takta nasumično usporavanje animacija. Dobijem utisak da imam dual core laptop sa integrušom.

Nema toga kod mene, sve radi savrseno i fluidno sem task manager-a koji ponekad baguje.

Kad izlazi finalna 22H2?
Meni i dalje 21H2 22000.1281

Nema veze što je Home. ista stvar sa nekim deaktiviranim delovima. Sad da ubaciš samoPro licencu sve bi ostalo potpuno isto samo sa tim delovima aktivirani.
Posle zadnjeg updejta pre par dana, poslednja verzija.

1669991737931.png

Kod mene je home.
Glupo je reci pokreni proveru update verujem da si to prvo uradio ili ako si je kojim slucajem zabranio obrisi te zabrane pa pokreni da se azurira sistem.

Ako kojim slucajem nisi nista dirao pokusaj da forisras update, vidi da ukljucis u Advanced options prvu stavku da vidis sta ce sve da ti skine za update. Na kraju imas tezu stranu ove price je da instaliras sve od nule sa svezom zadnjom instalacijom windows 11.

A mozes i da pokrenes Windows 11 Assistent ili tako nesto, pa da ti on instalira 22H2, ja sam tako jer nije hteo drugacije.

Igrom slucaja dosao sam u posed laptopa sa Celeron 3867U procesorom koji je dual-core i nema 4 threada nego 2 i koji ima NVMe disk i 4 GB RAM-a i nekim cudom je kompatibilan sa Windows 11 posto ima i TPM podrsku.

Bas me zanima kako ce taj eksperiment da prodje, javljam ishod cim nadjem vremena da se zavitlavam s tim.

Skidam ga trenutno, probaću na čistom disku ali me strašno nervira kada moram da prođem 10 stranica i nekoliko provera samo da dođem do linka.

Igrom slucaja dosao sam u posed laptopa sa Celeron 3867U procesorom koji je dual-core i nema 4 threada nego 2 i koji ima NVMe disk i 4 GB RAM-a i nekim cudom je kompatibilan sa Windows 11 posto ima i TPM podrsku.

Bas me zanima kako ce taj eksperiment da prodje, javljam ishod cim nadjem vremena da se zavitlavam s tim.
Po pravilu tek od 8 generacije moze Windows 11 a to je 7 generacija ali je nekako podrzan i taj procesor iako je Kaby Lake.

Na prethodnom laptopu, Elitebook 840 G4 sam imao i5 7200u i na njemu je bez problema prošla instalacija W11, podržan CPU. Ima ih dosta u 7. generaciji koji su podržani.
A recimo, sada klinac ima na lapu i3 7100U i kod njega ne prolazi, nije podržan.

Microsoft pravi konfuziju, već sam ovo postavljao, razlog da ne budu podržani stariji procesori, i ako imaju TPM, je zato što nemaju MBEC.
Problem sa tim je što u zvaničnoj Microsoft dokumentaciji, piše da Kaby Lake ima MBEC, a onda nije podržan 7th gen, sa par izuzetaka.
Ali ni 7200u ne bi trebalo da je podržan, ne znam kako ti je prošlo?

Because it makes use of Mode Based Execution Control, HVCI works better with Intel Kaby Lake or AMD Zen 2 CPUs and newer. Processors without MBEC will rely on an emulation of this feature, called Restricted User Mode, which has a bigger impact on performance.

Da ima jos neko resenje za "sleep mod" za monitore i komp na ovom windowsu, posto sam isporbao sve sa ovog linka: Windows 11 Sleep Mode Not Working, i nijedan ne pomaze.

Zašto, šta se bogađa ? Proveri i BIOS, ponekad se nameštanja u BIOS-u "svađaju" sa onim u Windows-u.

Zašto, šta se bogađa ? Proveri i BIOS, ponekad se nameštanja u BIOS-u "svađaju" sa onim u Windows-u.
Resetovao sam BIOS i nije pomoglo. Na kraju sam izvukao kablove od monitora iz kartice i vratio i tako resio problem, ali me cudi da zbog toga nije hteo da ide u sleep mod kompjuter.

1234.webp

Ko zna,cekam nov link pa ce preinstal.

Koristim vec duze vreme za starije racunare. Juce sam neki krs laptop sa bay trail celeronom dual core i 2gb rama osvezio sa ssdom i ovim sistemom. Radi odlicno home+ varijanta

Ovo je proveren sajt, i Microsoft authorized partner.
Pošalji mi na pm gde to ima za 1.77$ ?;)

@Wolf89
Najbolje da ih pitaš, za svaki slučaj

Nazad
Vrh Dno