Šta je novo?

Xiaomi 12T/Pro

Sinoć sam bio na svirci jednoj i poneo sam audio recorder Zoom H1n a video sam snimao fonom 12t pro...iznenadjen sam kvalitetom snimka zvuka telefonom da kad sam kući uporedio snimke ne bi mnogo dobio na kvalitetu u postprodukciji Zoom rekordera jer je fon ishendlovo nivo gain-a sjajno. Zapanjen sam kako je telefon snimio zvuk. Obično to bude preglasno kad fon snima jak izvor zvuka. Sony, iPhone i još neki telefoni dobro snimaju u glasnim okruženjima ali ovo je najbolje što sam čuo do sada:

Tuned by Harman Kardon
24-bit/192kHz audio rade posao.
Ne obradivano. Vidi se kad zumiram video pa odzumiram ispod 1x koliko je tamniji video snimak kod širokougaone kamere :)
Čitao sam negde što se tiče zvuka da je običan 12t mnogo lošiji sa zvukom.

Interesantno je da kad fotkam sa 12t pro primetim da stalno diže ISO ali toliki iso bi trebalo da ima šuma više ali nema toliko. Kako su to ispeglali nije mi jasno...
Zakljucak,isplati li se prelaziti s mi 10t pro na 12t pro?
Iskreno ako nisi zahtevniji korisnik ne. Mi 10t pro sam dva puta kupovo, to nikad nisam uradio a namenjah se kibli :) mnogo jak fon.
Meni je trebo nov fon jer mi se na 10t pro pojavio neki šum dok snimam kamerom i već sam ga malo "potrošio" :p
Nije bilo realno da kupim treći put isti fon a trebao mi je pre svega brži čipset zbog snimaka dronom. Eto, sinoć sam ustanovio da je zvuk više nego dobar za snimanje svirki ;)
Običnom korisniku to nije bitno i 10t pro će zadovoljiti većinu potreba...ali da je unapredjen fon na svim segmentima pomalo, jeste. Sem makro kamere...
Ekran je odličan kao i "prebrzo" punjenje :D

Snimak je vrlo dobar, zvuk odličan, deluje mi da gubi na oštrini malo kad zumira, al opet, prigušeno svetlo itd.....

U 8k 24fps audio bitrate je 96KB/s :/ MPEG AAC kodek, sample rate 48000 Hz ... Opet kineska računica :) zašto tolika kompresija i samo 24 frejma sa ovim čipsetom 8K treba 60fps...

Ali ovo je iznenadjujuće. ISO 4516 :)
200 megapiksela...

Ima šuma ali toliki iso ipak sa mnooogo detalja...

Xeu po pitanju baterije los,slabiji SOT,baterija od 100-18%,slika dole..Po pitanju stabilnosti je dobar,prociscen od nepotrebnih stvari,nema bagova..
Dacu mu sansu jos neki dan ako mu se stabilizuje potrosnja baterije,ako ne,vracam se na official EU..Na njemu baterija bila dobra,i cekam neki krsteni custom rom kad se pojavi..

Prilozi

• Screenshot_2022-11-23-19-47-59-743_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-11-23-19-47-59-743_com.miui.securitycenter.jpg
    52.1 KB · Pregleda: 183
Uvek kad flesujes xeu treba mu tri cetiri dana da dodje sebi. Mada nije ni taj rom ko sto je pre bio. Treba da naprave neku light varijantu bez gomile xiaomi gluposti. Do miui 14 ne mrdam sa aosp.

@eXXtreme3D ,Jedino sto mu ta baterija kvari imidz,ostalo radi tip top,bez zamerki...Mada ja nisam ljubitelj Miui,na predhodnim telefonima uvek neki od Aosp romova..Ne mogu im oprostiti sto su zakinuli upotrebu full gestures za ostale launchere sem za stock...Sta misle da su postigli sa tim i sta izigravaju ti zuti strucnjaci?Moram da koristim ona 3 softverska dugmeta zarad setapa telefona kroz Novu launcher i zbog ikona koje koristim na svakom telefonu..😡
Verovatno cu se sutra vratiti na Stock EU,data mu je dovoljna sansa,6 dana.Baterija je kud i kamo bolja nego na Xeu,a dosta toga mogu izbrisati kroz ADB,ono sto ostane sakrijem kroz Novu,tako da se te aplikacije nece ni videti...Nadam se u skorije vreme nekom dobrom Aospu,poput CrDroida,moze i Lineage,nesto sam procitao da ce se povampiriti RR za ovaj fon,moj omiljeni rom..Moze i Arrow,PE..😁

To sa launcherom nema veze sa MIUI, to je Google zasrao u androidu.
Na primer 1+ i Samsung,nemaju taj problem..Bas sam sa Kidom o tome razgovarao,i slaze se i on da je to maslo Xiaomija jer na njihovim telefonima moze full gestures iskljucivo na stock launcheru,ni na jednim drugim ne moze..Kakve veze ima Google sa tim,na jednom brendu radi,na drugom ne?

Google je *****ao to još na androidu 10 koliko se sećam, tad nisu mogli da se koriste 3rd party launcheri sa FSG uopšte ni na jednom telefonu, i to je trajalo jako dugo. Posle je ostalo na vendorima da krpe to i da prave work-around.
Možda zakrpi i xiaomi na MIUI 14 :)

Prva fotka stock kamera,druga fotka gcam.
Postavicu poredjenje veceras i u uslovima slabijeg osvetljenja sa night mod.

Prilozi

• IMG_20221126_144647.jpg
    IMG_20221126_144647.jpg
    202.3 KB · Pregleda: 126
  • PXL_20221126_144702626.jpg
    PXL_20221126_144702626.jpg
    227.7 KB · Pregleda: 129
Evo tri pod slabijim svetlom
Prva ISO 7238
Druga ISO 3026
Treća ISO 1752
Svuda je podesio otvarač 1/25s
Mislim da bi u manuelnom modu to moglo bolje...nema potrebe za toliko svetla.

Prilozi

• IMG_20221126_174058.jpg
    IMG_20221126_174058.jpg
    336.8 KB · Pregleda: 81
  • IMG_20221126_174041.jpg
    IMG_20221126_174041.jpg
    262.4 KB · Pregleda: 74
  • IMG_20221126_164716.jpg
    IMG_20221126_164716.jpg
    291.3 KB · Pregleda: 117
Meni ne smeta stock launcher. Gestures na Mi10T Pro rade baš onako kako treba. Imam kupljenu Novu, to radi bezveze . Koristio sam i Lawnchair 2, taj je radio perfektno, imao pregršt opcija , ali od kada je krenulo to sa Google limitima ,prestao sam i da otključavam bl. Navikao sam se, telefon sam ,napokon, počeo da.koristim za ono za čega mu je i namena 😁 , a ranije sam bio ovisnik o custom ROM-ovima:alien:. Bitno mi je da mi je bankovna kartica nafilovana evrima, da koristim moderne tehnologije koje mi olakšavaju transakcije , da sve to bude sigurno, a ne da strepim da li će tamo neki klinac iz Indije sa SeLinux na enabled da mi makne podatke , da krijem aplikaciju banke po Magisk-cima, da jurcam i ručno flešujem kernele i firmwere,izvlačim poslednji atom iz SoC-a..sada sam u nirvani sa MIUI-em ,naročito kada uzmem u obzir da se Pixel puni 3h do 100%, kada nema faceunlock u mraku,.a moj Mi8 je to davno imao,.kada mu fp radi,/pa ne radi, kada mu Samsung modem ispada iz mreže..kada mi za 1000€ nude CPU star tri generacije iza.. i da ne nabrajam sve Google kalkulacije..a sve to na uštrb kamere .

Mi10T Pro mi još uvek radi sve ono što očekujem od telefona. Prelazim na 13T Pro sa novim SD gen 2 SoC-om ,ne zato što mi treba jači fon, već je logično, svaki tehnološki napredak treba pozdraviti. 👋

Strasno mi ide na zivce ovo sporo slanje sms kad je ukljucen VoLTE...isti slucaj sam imao i na Poco f2 pro modelu...pa je u nekom od azuriranja to proradilo normalno...sa ovim kinezima uvek problemi

Gcam vs Stock,u oba slucaja night mod.Prva je Gcam i vidi se da sije stock kameru u svakom pogledu..

Prilozi

• PXL_20221208_200009284.NIGHT.jpg
    PXL_20221208_200009284.NIGHT.jpg
    179.5 KB · Pregleda: 74
  • IMG_20221208_195953.jpg
    IMG_20221208_195953.jpg
    193 KB · Pregleda: 74
Može link od te verzije GCama?
Da je probam na običnoj dvanaestici.

Mozda je bolja stock,ja nisam merodavan..Meni se vise svidja Gcam..
Verovatno jos nisu uboli da naprave dobar configs za gcam.
Može link od te verzije GCama?
Da je probam na običnoj dvanaestici.
U telegram grupi za 12Tpro sam skinuo configs,a gcam je bsg.

Poslednja izmena:
Moje oko isto više voli slike sa stock-a ili u duhu našeg jezika: stočne slike 😀. Šta ćeš... Sve je individualno.
E da, meni stigla grejalica danas posle mesec i nešto dana. A već sam hteo da im šibnem mejl. Dobro je. Malo su kasnili. A nama je prošle nedelje pukla cev u zgradi pa nismo 4 dana imali grejanje. Ali isprobaću je već...

Ja vise volim gcam slike jer su izrazajnije boje..Mada nisam zaludjenik za slikanje i cepidlacenje kakva je slika i da je gledam kakva je na 500 zoom.

@drgrdjr ,Od grejalice jos uvek ni traga ni glasa..Ko ti doterao "Posta" ili neka kurirska sluzba?

Pošta. A već sam mislio da ih kontaktiram jer je od registracije prošlo više od mesec dana. I eto, stiglo. Kao igračka je super, a videćemo kako greje tek. Komande su na telu grejalice na dodir, a može i preko mobilne aplikacije preko neta. Zanimljivo...

Da, stock kamera izgleda bolje dosta

Mislim da da, P30P je bio dobar telefon ali ga je pregazilo vreme. Najbolje bi bilo da sacekas seriju 13.

Danas mi je stigla grejalica, skroz sam i zaboravio na nju. Eto ako neko jos ceka.

Kako bese ide garancija za ovu grejalicu,nalazi se u kutiji?Nisam otvarao kutiju jer ide na prodaju.Pitao me vec jedan momak u vezi garancije,i fiskalnog,kupio bi..Ja na poslu sad pa se ne secam ovih detalja,nije ugovor kod mene.

Vrh Dno