Pozdrav.
Obratiš se lokalnoj pošti sa molbom da se izjasne da li je pošiljka ta i ta u lokalnoj pošti.
Od njih na mail dobiješ dokument slične sadržine sa zaglavljem Pošte Srbije:
"Поштовани господине xyz,
На основу добијених информација из доставне поште xxxx xxxx, обавештавамо Вас
да у ту пошту није приспела пошиљка број ________________,
те статус доставе пошиљке са софтвера за праћење доставе пошиљке који гласи: “Out for delivery [RS]At local delivery center” НИЈЕ ТАЧАН.
С поштовањем,
Пошта Србије"
Napominjem da sam u dobrim odnosima sa službenicima i šeficom moje lokalne pošte i da nisam siguran da će svaka lokalna pošta izaći u susret sa ovakvom potvrdom, jer sam ranije preko onog njihovog zvaničnog maila
[email protected] dobijao potvrdu slične sadržine (tipa da u lokalnoj pošti na dan taj i taj nema prispelih na moje ime i prezime, ali bez navođenja broja konkretne pošiljke), i to mi nije prolazilo.
Mislim da nema nekih garancija da će ovo prolaziti i ubuduće, jedan slučaj sam dobio, međutim od tada nisam imao ni potrebu da se "žalim" i tražim novu potvrdu, jer sve više-manje stiže, sa zakašnjenjem, ali stiže...
EDIT: Isti odgovor i za
@AcaN95 uz napomenu da baš i nije moralno to što planiraš da uradiš... I ne, nije papir, mail je, nema potpis i sl... Međutim da bi ti uopšte odgovorili na tvoj upit, treba lično da ih ubediš, to je cimanje...