Al opet je i PCB visok, ako kabl ide na istom mestu, cak i sa vodom nema mesta. za nove karte 4090 i 5090 sledecu seriju trebaju nova kucista generalnoEVO i generalno dizajniran za vodu
Al opet je i PCB visok, ako kabl ide na istom mestu, cak i sa vodom nema mesta. za nove karte 4090 i 5090 sledecu seriju trebaju nova kucista generalnoEVO i generalno dizajniran za vodu
adapter 90 stepeni/ 180 stepeni od cable mod-a jedino, kabl-ovi su im inferiorni od onog link-a sto sam stavio gore i manje lufta imaju od tvog trenutnog, ne bi ti stali uopste.Za sad sam zadovoljan kako izgleda bilo je malo gimnastike sa kablovima,videcemo jel ce goreti haha,mozda narucim i sa cable mod-a onaj videcu jos
Jaguar kad je izasao 60-ih sa ultra-poznatim skupim modelom, dolazio je sa kompletnim alatom za popravku. Ko god ga je vozio morao da je da ima rezervi automobil, koliko se kvario xD. Jaguar kad ides gde treba da vide sta vozis, obican automobil za do prodavnice, u prirodu sa porodicom, itdJa koliko vidim ovde je bitna tehnika kod 4090, osetljiva je, a kosta jebenih 2000 evra...
Na KP su 2085 pa do 2300...@milimili86 da je 2000 bilo bi super, @djape08 je platio valjda oko 2800€ ako je uzeo kod nas
Zavisi koji model, sto @djape08 ima je asus Strix i najbolji model u ponudi od asusa i na kp je 2700€ dok u prodavnici je bio 2800€.Na KP su 2085 pa do 2300...
Mislim da ce AMD imati ove godine vrhunske graficke...i da ce NVIDIA malo da padne...@niki999 nekada je sve bilo jako kvalitetno, automobili, frizideri, tv…. Kad su shvatili da je svet postao potrosacko društvo tada su smanjili kvalitete u svemu. Sto bi jedan mercedes koji je bio sinonim da se ne kvari (124) sahranio vlasnika umesto da vlasnik za života kupi barem tri komada. Nije problem do inzinjera nego do profita.
Zavisi koji model, sto @djape08 ima je asus Strix i najbolji model u ponudi od asusa i na kp je 2700€ dok u prodavnici je bio 2800€.
Ja mislim da oni nikad taj konektor nece napraviti...zasto su uopste izbacili taj 12 pin, 4x8 stavis i to je to, kolika je graficka moze da se naturi....a i pitanje je dal je ovo stvarno...sacekacemo jos da li stvarno postoje problemi...![]()
Prvi korisnici izvješćuju o NVIDIA RTX 4090 GPU problemima s rastopljenim 16-pinskim konektorima za napajanje | PC CHIP
Dva reddit korisnika izvještavaju da su njihove novo kupljene RTX 4090 grafičke kartice sada mrtve, a razlog tome su rastopljeni konektori za napajanje. Redditori reggie_gakil i NoDuelsPolicyy danas su objavili fotografije svojih RTX 4090 grafičkih kartica sa otopljenim 16-pinskim (aka 12VHPWR)...pcchip.hr
Staviće kleme na grafičke za žice punog preseka da vode do 12V sabirnice za kućište koja će se prodavati posebno.Sad se svi trkaju, da što pre izbace prključak pod uglom od 90°.
Verovatno su marketinški stručnjaci (pre svega) u nVidiji zaključili da 4 osmopinska konektora na grafičkoj pokazuju svu besmsislenost gaming grafičke kartice sa potrošnjom 600W pa su progurali da ovaj manji konektor prođe kao standard. Korisnik je kriv ako malo iskrivi kabl pa kontakt nje baš najbolji.Ja mislim da oni nikad taj konektor nece napraviti...zasto su uopste izbacili taj 12 pin, 4x8 stavis i to je to, kolika je graficka moze da se naturi....a i pitanje je dal je ovo stvarno...sacekacemo jos da li stvarno postoje problemi...
Zar ne postoji mogućnost da se samo nabavi odgovarajući kabl kod modularnih napajanja?Verovatno su marketinški stručnjaci (pre svega) u nVidiji zaključili da 4 osmopinska konektora na grafičkoj pokazuju svu besmsislenost gaming grafičke kartice sa potrošnjom 600W pa su progurali da ovaj manji konektor prođe kao standard. Korisnik je kriv ako malo iskrivi kabl pa kontakt nje baš najbolji.
Odgovara i proizvođačima napajanja, eto novog razloga za upgrade napajanja.
Moze, vec imaZar ne postoji mogućnost da se samo nabavi odgovarajući kabl kod modularnih napajanja?
Recimo ja imam Seasonic Platinum 1200w koji nema 12pin kabl po specifikaciji.
Ovo je za kablove, ne za adapter. Na Seasonic i be quiet! i Corsair kablovima nije umotano.^ kako proveriti na onom sto ulazi u grafiku kad je zamotan taj deo, jedino da se otvori
CIklus 30 je za sve, i 8-pin i 6-pin i 10-pin i 12-pin, i 24-pin itd.izgleda da stvarno ti adapteri nisu odradjeni kako treba to govori mozda i onaj ciklus od 30,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari