Šta je novo?

Napajanja, adapteri i konektori za Nvidia GeForce RTX 4000 i 5000

Za sad sam zadovoljan kako izgleda bilo je malo gimnastike sa kablovima,videcemo jel ce goreti haha,mozda narucim i sa cable mod-a onaj videcu jos

Za sad sam zadovoljan kako izgleda bilo je malo gimnastike sa kablovima,videcemo jel ce goreti haha,mozda narucim i sa cable mod-a onaj videcu jos
adapter 90 stepeni/ 180 stepeni od cable mod-a jedino, kabl-ovi su im inferiorni od onog link-a sto sam stavio gore i manje lufta imaju od tvog trenutnog, ne bi ti stali uopste.

Cable mod samo lepo izgleda, unutra sve pre-jeftino.

Ja koliko vidim ovde je bitna tehnika kod 4090, osetljiva je, a kosta jebenih 2000 evra...

Ne znam gde ima za 2000eur osim u usa koliko mi se cini,cak i cifre u uk i eu su skoro kao kod nas,2700

@milimili86 da je 2000 bilo bi super, @djape08 je platio valjda oko 2800€ ako je uzeo kod nas

Ja koliko vidim ovde je bitna tehnika kod 4090, osetljiva je, a kosta jebenih 2000 evra...
Jaguar kad je izasao 60-ih sa ultra-poznatim skupim modelom, dolazio je sa kompletnim alatom za popravku. Ko god ga je vozio morao da je da ima rezervi automobil, koliko se kvario xD. Jaguar kad ides gde treba da vide sta vozis, obican automobil za do prodavnice, u prirodu sa porodicom, itd

Toliko se brzo kvario, toliko je bila "fora", poznata "tajna", da su ubacili kao skec u Mad Men seriju xD

Ja znam da jučerašnji inženjeri ne bi nikada radili što rade sadašnji inženjeri...po raznim osnovama...

Sad se svi trkaju, da što pre izbace prključak pod uglom od 90°.

@niki999 nekada je sve bilo jako kvalitetno, automobili, frizideri, tv…. Kad su shvatili da je svet postao potrosacko društvo tada su smanjili kvalitete u svemu. Sto bi jedan mercedes koji je bio sinonim da se ne kvari (124) sahranio vlasnika umesto da vlasnik za života kupi barem tri komada. Nije problem do inzinjera nego do profita.
Na KP su 2085 pa do 2300...
Zavisi koji model, sto @djape08 ima je asus Strix i najbolji model u ponudi od asusa i na kp je 2700€ dok u prodavnici je bio 2800€.

@niki999 nekada je sve bilo jako kvalitetno, automobili, frizideri, tv…. Kad su shvatili da je svet postao potrosacko društvo tada su smanjili kvalitete u svemu. Sto bi jedan mercedes koji je bio sinonim da se ne kvari (124) sahranio vlasnika umesto da vlasnik za života kupi barem tri komada. Nije problem do inzinjera nego do profita.

Zavisi koji model, sto @djape08 ima je asus Strix i najbolji model u ponudi od asusa i na kp je 2700€ dok u prodavnici je bio 2800€.
Mislim da ce AMD imati ove godine vrhunske graficke...i da ce NVIDIA malo da padne...

^ verujem da hoće, to jest moraju da konkurišu nvidia. Ali i oni će imati isti sistem napajanja pa ćemo i kod njih videti šta će biti.

Ja mislim da oni nikad taj konektor nece napraviti...zasto su uopste izbacili taj 12 pin, 4x8 stavis i to je to, kolika je graficka moze da se naturi....a i pitanje je dal je ovo stvarno...sacekacemo jos da li stvarno postoje problemi...

Sad se svi trkaju, da što pre izbace prključak pod uglom od 90°.
Staviće kleme na grafičke za žice punog preseka da vode do 12V sabirnice za kućište koja će se prodavati posebno.

^ ako to urade mnogo pametnije nego nvidia

Ja mislim da oni nikad taj konektor nece napraviti...zasto su uopste izbacili taj 12 pin, 4x8 stavis i to je to, kolika je graficka moze da se naturi....a i pitanje je dal je ovo stvarno...sacekacemo jos da li stvarno postoje problemi...
Verovatno su marketinški stručnjaci (pre svega) u nVidiji zaključili da 4 osmopinska konektora na grafičkoj pokazuju svu besmsislenost gaming grafičke kartice sa potrošnjom 600W pa su progurali da ovaj manji konektor prođe kao standard. Korisnik je kriv ako malo iskrivi kabl pa kontakt nje baš najbolji.
Odgovara i proizvođačima napajanja, eto novog razloga za upgrade napajanja.

Verovatno su marketinški stručnjaci (pre svega) u nVidiji zaključili da 4 osmopinska konektora na grafičkoj pokazuju svu besmsislenost gaming grafičke kartice sa potrošnjom 600W pa su progurali da ovaj manji konektor prođe kao standard. Korisnik je kriv ako malo iskrivi kabl pa kontakt nje baš najbolji.
Odgovara i proizvođačima napajanja, eto novog razloga za upgrade napajanja.
Zar ne postoji mogućnost da se samo nabavi odgovarajući kabl kod modularnih napajanja?
Recimo ja imam Seasonic Platinum 1200w koji nema 12pin kabl po specifikaciji.

Ovako ne valja, kad ide previse u stranu (mora ravno skroz dole {svejedno da li se savija}, najbolje do dna kucista pa onda. Neko je zavezao najlonske vezice na 40mm i opet imao problem.

Ff8PzmKXEAEaqC8
Ff8PzmIWIAgi96I

Zar ne postoji mogućnost da se samo nabavi odgovarajući kabl kod modularnih napajanja?
Recimo ja imam Seasonic Platinum 1200w koji nema 12pin kabl po specifikaciji.
Moze, vec ima

Takodje ko god koristi, proverite kabl/adapter pre upotrebe da ne ispada neka zica iz njih, pojavilo se jos problema sa adapterima/kablovima (iz fabrike dosli sa ispalim zicama).

Poslednja izmena:
^ kako proveriti na onom sto ulazi u grafiku kad je zamotan taj deo, jedino da se otvori

^ kako proveriti na onom sto ulazi u grafiku kad je zamotan taj deo, jedino da se otvori
Ovo je za kablove, ne za adapter. Na Seasonic i be quiet! i Corsair kablovima nije umotano.

Ako adapter nije imao dobru kontrolu kvaliteta, skoro nemoguce proveriti, da

Poslednja izmena:
^ šta urade budale umesto da su stavili 4x8pin i završili patnju svima. Intel im je to valjda pravio da bi sam intel i amd ostali na 8 i 6 pina konektorima.

Ja sam Seasonicov kabl koji ide uz psu bas dobro morao da se pomucim da ga savijem da bi ga namestio da ne dodiruje staklo ceo proces je trajao 5min uopste ga nije bilo lako saviti bas mora sila da se primeni,kabl generalno i sam konektor i izrada bas deluju kvalitetno,adapter koji je dosao uz grafiku iz kutije mi uopste ne deluje kvalitetno i vrlo se lako savija i sve te zice nekako deluju slabasno u odnosu na SS kabl,izgleda da stvarno ti adapteri nisu odradjeni kako treba to govori mozda i onaj ciklus od 30,vreme ce pokazati

^ vrlo moguće, ti imaš direktno poređenje sa kablom i adapterom. Koje koristiš seasonic da odmah ima taj kabl?

Vrh Dno