Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Promakao mi je neispravan taster,mada me ne bi čudilo da je i to softverski,mislio sam na nestanak otiska prsta i druge probleme koji se javljaju.
Svakako je procedura flesovanja jako jednostavna,ne košta ništa da se proba,osim pola sata,ni toliko,vremena.

Hvala svima na sugestijama.
Najverovatnije ću sačekati još malo da iskrsne neka prilika i kupim novi telefon, a ovaj šaljem na reklamaciju a nakon toga na oglase za prodaju.
Nemam više živaca sa Xiaomijem.
Ovo mi je treći za redom i kako sam ranije napisao iskustvo je sve gore i gore.
Svaki naredni je koji sam kupovao je hardverski jači od prethodnog a softver sve gori i gori.

Dešava li vam se kad pokušate da otključate telefon prstom da telefon pozove "Broj hitne službe"? Sto puta mi se desilo, nervira me, ima da me uhapse :D
Kako da isključim?

Nikad mi se to nije desilo. Otključavam, pa i zaključavam normalno.

Kod mene je drugi problem. U poslednje vreme neće da mi sačuva slike u galeriji. Slikam, vidim da slike ima u galeriji, ali koji sekund kasnije izbaci da taj fajl nije podržan i obriše sliku.
Ima li neko sličan problem?

Mi 11 Lite(običan) se isključio sam od sebe sa nekih 70% baterije i neće da se upali.

Da li je neko imao sličan problem i uspeo da ga povrati ili je rikavela?

Zakaci ga na komp pa vidi jel ga detektuje... Ako se cuje onaj zvuk kao kada zakacis USB, pogledaj pod Ports u device manager-u... Moguce da je upao u EDL mod... Ako nema nikakvih znakova, vrlo moguce da je ploca otisla...

Zakaci ga na komp pa vidi jel ga detektuje... Ako se cuje onaj zvuk kao kada zakacis USB, pogledaj pod Ports u device manager-u... Moguce da je upao u EDL mod... Ako nema nikakvih znakova, vrlo moguce da je ploca otisla...
Hvala.
Probao sam. Ništa. Znači ploča.

Sad ide jurenje sa garancijom

Koji je najbolje uzet od ovih 11 lite? Vidim ima ih kako mi se cini 3 modela.

Koji je najbolje uzet od ovih 11 lite? Vidim ima ih kako mi se cini 3 modela.
Ako cemo iskreno ni jedan. Ja koliko pratim Xiaomi, Poco i Redmi telefone ja goreg telefona od ovog nisam vide. Zato kazem goreg, dosta prituzbi spocetka na ekrane pa cesti kvarovi koje su nasi forumasi iskusili su mi bili dovoljni da odustanem od kupovine.

Procitaj celu temu i valda ces naci odgovor na svoje pitanje.

Ako cemo iskreno ni jedan. Ja koliko pratim Xiaomi, Poco i Redmi telefone ja goreg telefona od ovog nisam vide. Zato kazem goreg, dosta prituzbi spocetka na ekrane pa cesti kvarovi koje su nasi forumasi iskusili su mi bili dovoljni da odustanem od kupovine.

Procitaj celu temu i valda ces naci odgovor na svoje pitanje.
Ja imam moj P30 Pro kojeg ne planiram menjat jos😅 nego ovo za zenu nesto gledam pa mi zapade za oko ovako elegantan je cini mi se 11lite.

Imao 11 Lite 4g i 5g.Na 5g verziji crko fingerprint senzor posle 2 mjeseca,a na 4g verziji posle 6 mjeseci.I ne samo sto crkne nego i se pokvari i taster pa mozes otkljucati samo na double tap.Takodje,na 4g verziji je bio onaj lošiji ekran sa ispranim bojama i gorom rezolucijom.Kako napisa Tibor gore,najbolje zaobici ove modele...

Mi 11 lite 5g imam već godinu i po.

Sem ovih gluposti koji se tiču MIUI-a nikakvih problema nemam.

Ono gore što sam pominjao u vezi neprepoznavanja fajla slike posle slikanja je do memorijske. Iz nekog razloga neće više da sačuva sliku u galeriji niti da prepozna fajl.

Stiglo mi unapredjenje sinoc

Firmware V13.0.6.0.SKOMIXM Stable Release for Xiaomi 11 Lite 5G NE Global (lisa)​

Dešava li vam se kad pokušate da otključate telefon prstom da telefon pozove "Broj hitne službe"? Sto puta mi se desilo, nervira me, ima da me uhapse :D
Kako da isključim?
Mojoj ženi počelo da se dešava posle najnovijeg updejta. Ne znam da li da uradim Factory reset fona ili šta već.

Mislim da je to ovo. Zanimljivo je da kad probam pet puta namerno da aktiviram ne pokrene se.

Prilozi

• Screenshot_2022-10-26-07-06-10-010_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2022-10-26-07-06-10-010_com.android.settings.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 32
Znaci samo da iskljucim tu opciju.

Znači
Pozdrav,
Nov sam na forumu, ali imam iste ili slične probleme sa Xiaomi 11 lite 5g kao i svi ostali.
Problem sa nestajanjem fingerprint senzora u softveru telefona sam prihvatio kao takav i krenuo da koristim Face unlock.
Ono što se dalje desilo sa telefonom jeste to da mi je dugme za otključavanje i zaključavanje telefona, paljenje i gašenje prestalo da radi.
Morao sam da u notifikacijama stavim prečicu za zaključavanje ekrana, npr. pre nego stavim telefon u džep.
Ukoliko želim da otključam telefon moram dva puta da kucnem po ekranu i onda putem face unlock-a otvorim željenu aplikaciju.
Dakle, prvo je u softveru nestala opcija za otisak, pa sam radio factory reset, a nakon toga je i dugme prestalo sa radom.
Izvinjavam se ako je već pisano na tu temu, čitao sam do neke 20 stranice, pa sam prekinuo.
Da li se još nekome to desilo?
Konkretno, da dugme izgubi svaku funkciju.
Unapred hvala na odgovoru.
Znači ista situacija kod moje žene. Prvo nestala opcija fingerprint unlock, zatim krenulo bez veze zvanje hitnih poziva, isključio tu opciju u fonu, sad zeza dugme za otključavanje. Hoće/neće da radi. Ne znam da li je do skorašnjeg updejta ili fizički otišao taster. Model Mi 11 Lite 5G (ne NE).

To je neka falinka do samog modela, meni se isto desilo pre vise meseci. Kako sam bio pod garancijom, pristali su da mi omoguce povrat novca. Mozda su to popravili na NE verziji, ali na netu ces naci gomile komentara na raznim mestima gde su se ljudi susretali sa istim problemom na obicnoj verziji. Jednostavno nema popravke.

Mislis, cak ni da zamenim fingerprint taster odnosno taster za otkljucavanje?

Ne znam da li ima tog dela i da li moze samo to da se zameni. Meni su u servisu prvo rekli da ce to da urade, pa su posle nekog vremena rekli da ipak nije moguce i na kraju mi vratili novac.
E sad da li je njima bilo lakse samo da mi vrate novac, ili nije jednostavno naci deo, nemam pojma.

Da napomenem da je moja verzija NE. I dalje se s vremena na vreme desi da se telefon otključa (čuje se zvuk), ali se ekran ne upali, ostane crn.

Supruga ima Mi11 lite 5g uzet pre malo više od godinu dana u VIP-u.
Pre dve nedelje je prestao senzor otiska prsta da radi. Vidi se u podešavanjima ali ne reaguje na dodir, kad hoću da dodam otisak. Kada se odradi test daje- fail.
Posle par restatovanja telefona senzor je proradio. Radio je oko dan,dva i opet prestao. Posle ovoga sam odradio kompletan reset telefona i nije proradio.
Da bi pre par dana pri brisanju google naloga, vibera i fb , kako bih ga spremio za slanaje u servis naprsno proradio. I opet je radio dan i prestao.
Definitivno ide u VIP na reklamaciju ali se bojim da će kod ovih u servisu proraditi isto kao i meni i da će ga vratiti u istom stanju.
Na telefonu je MIUI 13.0.8.
Da li se nekome dešavalo ovo, da ne radi/radi ?

Ovde je sve isto kao i kod mene - uzet u VIPu, u isto vreme, isti rom, isti hw. Ali kod mene sve vreme radi. Baš me zanima epilog, da li će ti vratiti novac i kada. Uradi backup svega pa koristi zamenski telefon neki dok traje veštačenje u servisu. Pitanje je šta da uzmeš i ako ti ponude zamenu :(

Kod mene je problem što nemam garanciju. Ako nema popravke biće zeznuto.

Problem se rešava zamenom fingerprint tastera. Drugar drži servis mobilnih, i ovih dana mu pristiglo 2 Mi 11 Lite 5G na servis. Sa istim gore pomenutim problemima. Rešio oba zamenom tastera. Na žalost, u nabavci ima samo crni tasteri, a ženin fon je mint gree. Tako da danas poručujem sa Alija.

Upravo tako. Telefon predat A1 na reklamciju prošle nedelje. Juće ženi stigla poruka da je reklamacija uvažena i zamenjen fingerprint taster. Čekamo da joj vrate tekefon.
I njen je u green mint boji. Nadam se da nije dobio crni taster

Nazad
Vrh Dno