Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

@liman
imam vremensku prognozu, a na drugoj stranici imam taj MTS-ov. Pošto su napravili tako da mora da se razvuče i po visini(dubini) ume da bude veći. Ne znam koliko to utiče.
Glupo pitanje: šta su gestures?
NOVA launcher sam stavio jer fabričkom ponekad treba nekoliko sekundi da učita logoe aplikacija.

@liman
imam vremensku prognozu, a na drugoj stranici imam taj MTS-ov. Pošto su napravili tako da mora da se razvuče i po visini(dubini) ume da bude veći. Ne znam koliko to utiče.
Glupo pitanje: šta su gestures?
NOVA launcher sam stavio jer fabričkom ponekad treba nekoliko sekundi da učita logoe aplikacija.
Skloni MTS widget i vidi kako radi bez njega.

Je l' imao neko slučaj da mu se određene aplikacije ne prikazuju u podešavanjima gde bi trebalo da se ugasi dark more za pojedinačne aplikacije i može li to da se reši nekako?
Koristim dark mode, ali u pojedinim aplikacijama se jako mutavo ponaša, pa moram da ga isključujem za njih.

Meni se to desilo kada sam prešao na MIUI 13 i nijedan update do sada to nije rešio. Na MIUI 12 je radilo kako treba.

Meni se to desilo kada sam prešao na MIUI 13 i nijedan update do sada to nije rešio. Na MIUI 12 je radilo kako treba.
Ja sam i dalje na 12.5.14. i većina aplikacija ima tamo, ali evo nekih nema (slagalica) i praktično pre ulaska u app moram skroz da ugasim dark mode, pošto je sa istim nemoguće igrati.

Skloni MTS widget i vidi kako radi bez njega.
Posle nekih mesec dana korišćenja bez tog vidžeta može se reći da kamera radi bez štucanja.
Na žalost, i dalje telefon s vremena na vreme moram da restartujem.
Pored toga, i viber ume da zaštuca. Uopšte ne reaguje na poruke, ne prikazuje obaveštenja dok ne uđem u aplikaciju. I tako radi, odnosno ne radi, sve dok ne restartujem mob.

Dajte predlog za neku aplikaciju ako je moguće da zameni notification lampicu, ne vredi navikao sam na nju pa to ti je.
Probao aodnotify, deluje mi simpatično i da bih mogao da se naviknem na nju, ali se gasi posle par minuta. Sve pretresao od dozvola i isto se ponaša.
Da priupitam opet...

Na žalost, i dalje telefon s vremena na vreme moram da restartujem.
Pored toga, i viber ume da zaštuca. Uopšte ne reaguje na poruke, ne prikazuje obaveštenja dok ne uđem u aplikaciju. I tako radi, odnosno ne radi, sve dok ne restartujem mob.
Takođe i kod mene ista situacija od kada sam instalirao MIUI 13. Bukvalno na svakih par dana moram da ga restartujem, inače se toliko uspori da počne da gasni sve aplikacije iz memorije.
Da priupitam opet...
I mene interesuje.

Da priupitam opet...
Probaj da je zakljucas app u memoriju. Sveto trojstvo kod Xiaomi-ja.

1.zakljucati app u RAM
2.ukljuciti autostart za tu app
3.pod battery setovati na No restriction (takodje za tu app)

Da li je vraćen fingerprint unlock?

Novi MIUI update juče odrađen, piše security patches samo, ~90mb, ali dark mode per app sada opet radi :)

Dešava mi se u poslednje vreme da kad otključam telefon prstom čuje se zvuk da se otključa, ali ekran ostane crn. Dešava li se i kod vas?
Onda moram da pritisnem dugme da se zaključa, pa da opet stavim prst da se otključa i onda se razblentavi.

Dešava mi se u poslednje vreme da kad otključam telefon prstom čuje se zvuk da se otključa, ali ekran ostane crn. Dešava li se i kod vas?
Onda moram da pritisnem dugme da se zaključa, pa da opet stavim prst da se otključa i onda se razblentavi.
Dešava se i meni, otprilike 1-2 puta dnevno. Ne nervira me mnogo, mada bih voleo da nema tog bug-a.

Nijednom mi se to nije desilo posle godinu i po dana koliko ga imam.

Nije ni meni u početku, možda u poslednjih mesec-dva. Ne znam zašto. 5G NE verzija u pitanju.

Da pročitaš temu od početka?Ako ti je ciknuo fingerprint,javi.

Ne znam za @nidzesi, ali kod mene inače sve redovno radi, opcija za fingerprint mi je u podešavanjima. U nekih 95% slučajeva se otvori bez nekog zastoja, ali u ovih 5% se čuje zvuk da je otključan telefon ali ništa se ne pojavi na ekranu. Tek kad ponovo probam onda radi.

Video sam da su se neki žalili da im fingerprint opcija prosto nestane iz podešavanja ali to kod mene (a pretpostavljam i kod nidzesi) da kucnem u drvo nije slučaj. Možda je softver u pitanju, otkud znam.

Ista stvar. Samo se ponekad dešava da se čuje zvuk a ekran ostane crn, potpuno isto.

Da, primetih da sad sve radi kako treba. Nema kočenja, seckanja...

Da li da probam sa vraćanjem MTS gedžeta na početni? 😬

Pozdrav,
Nov sam na forumu, ali imam iste ili slične probleme sa Xiaomi 11 lite 5g kao i svi ostali.
Problem sa nestajanjem fingerprint senzora u softveru telefona sam prihvatio kao takav i krenuo da koristim Face unlock.
Ono što se dalje desilo sa telefonom jeste to da mi je dugme za otključavanje i zaključavanje telefona, paljenje i gašenje prestalo da radi.
Morao sam da u notifikacijama stavim prečicu za zaključavanje ekrana, npr. pre nego stavim telefon u džep.
Ukoliko želim da otključam telefon moram dva puta da kucnem po ekranu i onda putem face unlock-a otvorim željenu aplikaciju.
Dakle, prvo je u softveru nestala opcija za otisak, pa sam radio factory reset, a nakon toga je i dugme prestalo sa radom.
Izvinjavam se ako je već pisano na tu temu, čitao sam do neke 20 stranice, pa sam prekinuo.
Da li se još nekome to desilo?
Konkretno, da dugme izgubi svaku funkciju.
Unapred hvala na odgovoru.

Daleko od toga da to treba da bude rešenje, ali ja bih na tvom mestu otključao bootloader i flešnuo xeu rom.Kod Xiaomija to ne poništava garanciju. Šljaka samo tako.

Vrh Dno