Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

I ja sam završio celu stvar oko tastera za otključavanje. Meni stigao deo sa Alija. Dao drugaru koji drži servis. Za pola sata zamenio. Radi odlično. Nudio sam ženi da joj promenim fon, ali nije htela ni da čuje. Navikla se bila da double tap za otključavanje ekrana. Jedini realni problem koji je imala je bio oko pravljenja screenshota ekrana. To joj treba zbog posla.
 
Zar ne moze da ukljuci u telefonu opciju da pravi SS sa tri prsta kada povuce od gornjeg dela ekrana prema dole.

 
Xtra. Nisam ni znao za ovo. Sad znam još par fora:)

Inače, svaki Xiaomi/Redmi/Poco mora da ima neku falinku. Žena je imala Redmi 7, RN8T, RN9P, RN10P i sada Mi 11 Lite 5G. I svaki je imao neki zajeb (a svi do jednog problem sa proximity senzorom). Ali generalno, uz sve nedostatke, bili su (više nisu) best bang for the buck.

I dalje stojim pri stavu da je Mi 11 Lite 5G i pored ovog zeza sa fingerprint senzorom, jedan od best buy telefona prošle (ako ne i ove) godine. Jedan od najboljih fonova koje sam probao generalno. Kako radi, kako leži u ruci, ekran...Zaokružen proizvod. Prošlu godina je donela Mi 11 Lite 5g, Redmi Note 10 Pro i Samsung A52s. Trio fonova koji su razvalili u srednjem segmentu. Tu mogu da dodam i Poco X3 Pro. Ove godine sve failovi. Počev od A53, RN11P i sl.
 
Poslednja izmena:
Ne znam, ja sam uzeo Mi 11 lite 5G NE posle mi A3 i iako je dosta bolji hardevrski, telefon se nekad tako vuče da je to strašno, a to je samo do softvera (A3 je čist android), tako da to mi je fail
 
Ja sam ga uzeo umesto A2 i baš je veliki upgrade, doduše flešnuo sam XEU rom tako da nemam tih problema.Ali me proksimity senzor ubi u pojam, prosto mi se ne telefonira. Probavao razne položaje, ali bar jednom upali ekran.
 
Ne znam, ja sam uzeo Mi 11 lite 5G NE posle mi A3 i iako je dosta bolji hardevrski, telefon se nekad tako vuče da je to strašno, a to je samo do softvera (A3 je čist android), tako da to mi je fail
Isti prelaz sam uradio, ako je to bitno... ali meni telefon leti bukvalno. Ne zna sta da ti kazem, los primerak, cak sam mu i ugasio da uzima onih 3GB rama, pa da ima 11GB. 8GB mi i vise nego dovoljno :)
 
Ma mislim najveći problem sam imao sa launcherom, sad sam instalirao nova launcher i uradio factory reset i sad je dobro
 
Kao što rekoh, svaki nedostatak Xiaomi fonova bi mogao da se oprosti, da su zadržali cenovnu politiku. Odnosno da su ostali jeftiniji od konkurencije. Ovako, poneti uspehom, podigli su cene skoro na nivo Samsunga. Nije bez razloga svaki Samsung bio za trećinu jeftiniji od Xiaomija. Ti ovakve gluposti (tipa proximitija) nećeš naći ni na najjeftinijim serijama Samsunga.
 
Jel Mi 11 lite 5G NE ima problem sa senzorom otiska prsta ili je to bilo sporadično?
 
Kod mene toplo-hladno. Ali nikako da odradim fabriku posle nadogradnje sistema.
 
Ja imam 5G NE verziju, Nisam primetio da je baterija nešto slabija nego što je bila na početku, iako je čini mi se uopšteno slaba. I dalje isti problem sa otključavanjem prstom, desi se ponekad da se ne upali ekran, ovako radi.
 
Izasao danas Decembarski update 80MB: Telefon Mi 11 Lite 5g NE 13.0.8.0
 
Posle godinu i pet meseca crko čitač otiska.Inače do sada nikakvih problema nije bilo.Počeo pre neki dan da teže očitava otisak prsta, restartovao sam telefon i opcija se u podešavanjima izgubila.Sutra ide na reklamaciju, uzet u A1.
 
Čuo sam te priče oko FP senzora i na jedno nisam našao odgovor a baš me zanima... Kako telefon "zna" da je FP crkao pa softver izbriše opciju?

Mislim ako crkne prosto ne reaguje, ne očitava, ali na koju foru softver isprati kvar?
 
Pa kada boot-uje telefon, ne ucita senzor i tako zna da je mrtav i jednostavno ne izbaci opciju u podesavanjima. Kod nekih Xiaomi modela, cesto zna da zaglavi u bootloop-u kada crkne senzor otiska i isti bude vreo na dodir. To se najcesce desava kod modela koji imaju senzor u on/off tasteru.
 
Posle godinu i pet meseca crko čitač otiska.Inače do sada nikakvih problema nije bilo.Počeo pre neki dan da teže očitava otisak prsta, restartovao sam telefon i opcija se u podešavanjima izgubila.Sutra ide na reklamaciju, uzet u A1.
Isti slučaj i kod mene danas...posle godinu i po dana bez problema
 
Nadam se da zamenski "senzor" nije istog kvaliteta, onda ništa nismo uradili.
 
Imam novi telefon, nije mi to problem...te stare uglavnom dajem deci...nego me mrzi da ponovo podešavam sve naloge, bekapujem, vraćam podatke i ostalo...
Ono što mi fali na novom telefonu je i to što ne mogu da isključim sliku na YouTube kao što to mogu na MIU-u...
Nadam se da je zamenski senzor boljeg kvaliteta zato što mi je ovaj telefon baš odgovarao potpuno i nisam imao nikakve zamerke do sada....stvarno sjajan uređaj
 
Ja sam na eu romu MIUI14 od prvog dana. :D
U početku je bilo sitnih problema, sada radi sve kako treba.
Konačno ne štuca kada prvi put spuštam ekran na dole (krastavac ne znam kako se to stručno kaže :D ). Baš glatko radi.
 
Nisam dosad primećivao, tj. do danas. Telefon sam jutros u 7 skinuo s punjača.
 
Nazad
Vrh Dno