Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako nije tako kad lepo pise na njihovoj stranici
"Poziv ka kontakt centru je besplatan za sve korisnike Yettel mreže dok se za ostale mreže kao i za pozive iz rominga - poziv naplaćuje u skladu sa tarifnikom operatera."

Ako si postpejd korisnik svi pozivi ka Call centru MOBI banke 063/9005 su besplatni, jer to nije broj iz specijalne numeracije i ni jedan operater ne bi smeo da naplaćuje pozive ka 063/xxxx brojevima i toj mreži...

Pa nisam postpejid korisnk, nije mi potrebno, imam 1500 minuta dzabaka fiksni, 200 minuta dzabaka prema inostranstvu, za mob koristim wi-fi konekciju i placam neki akcioni paketic za sms i razgovor kad nisam na wi-fi konekciji

Ovo je tako teska prevara call centar ne mozes da uradis nista nema opcije da postavis pitanje operateru, navodni chat sa http stranice opet kvaka mora da se registrujes tj. da se prijavis za koriscenje njihovih usluga. Kako god okrenes ako zelis nesto da pitas moras da im das svoje podatke i time si upao u zamku, dokopali su se tvojih podataka i mogu da te posle terete za sve i svasta.

Brate stani i izbroj do 10, koja crna prevara...

Odaberes opciju od 1 do x koju ti izdiktira automat koja ima veze s tvojim problemom, kad udjes u tu opciju uvek je na kraju 0 za operatera, cak mislim da i bez biranja neke od pocetnih opcija posle par sekundi automat ponudi 0.

Neko je kupio Redmi 9c ili je hteo da aktivira na tom uredjaju app Mobi banke a greškom je dat tj. pogrešno upisan mejl (koji je vrlo sličan mejlu tvoje žene) i odatle je sve pocelo.

@Lanikor

hvala, sacekao sam i stvarno ima opcija 0 za operatera i onda sledi cuveno svi operateri su zauzeti moracete duze cekati da vam se operater javi i onda lepo cacka caka idu impulsi.
Neko je kupio Redmi 9c ili je hteo da aktivira na tom uredjaju app Mobi banke a greškom je dat tj. pogrešno upisan mejl (koji je vrlo sličan mejlu tvoje žene) i odatle je sve pocelo.
Ok, ali kao se to ponavlja, meni nije stigao jedan mail nego 3, prvo jedan, pa drugi u kome se trazi klik na link za ativaciju, normalno nisam kliknuo, treci mail u kome se kaze da je aktiviram redmi 9c. Ako je taj dao pogresan mail, tj mail moje zene ko je kliknuo na aktivaciju, ja nisam

Chat sasvim lepo radi.

Ok, ali kao se to ponavlja, meni nije stigao jedan mail nego 3, prvo jedan, pa drugi u kome se trazi klik na link za ativaciju, normalno nisam kliknuo, treci mail u kome se kaze da je aktiviram redmi 9c. Ako je taj dao pogresan mail, tj mail moje zene
Onda je očigledno da neko koristi taj mejl nalog i zna lozinki. Koji je mejl servis u pitanju? Gmail, yahoo, live?
Proveri na ovaj sajtt da li je procurela lozinka:

Onda je očigledno da neko koristi taj mejl nalog i zna lozinki. Koji je mejl servis u pitanju? Gmail, yahoo, live?
Proveri na ovaj sajtt da li je procurela lozinka:

Jeste provaljen je

Oh no — pwned!​

Pwned in 1 data breach and found no pastes (subscribe to search sensitive breaches)
MyFitnessPal: In February 2018, the diet and exercise service MyFitnessPal suffered a data breach.
Secam se dok sam dozvoljavao zeni da koristi moj kom stizali su joj mailovi od MyFitnessPal

@lega99 NIšta menjaj lozinku, stavi neku jaku sa slovima, brojevima i dodatnim znacima.
Proverio sam jos stosta , crnjak subtilte prosle godine kad sam stavio kodi ishakovali ih i pokupili brdo mailova i passworda. Sve sto je provaljeno je sa nekih sajtova koji traze registraciju, cerkin pass je provaljn sa anima jos davnih godina a ona jos prevodila filmove za njih.

Pa dešava se to, nažalost. Kad promeniš lozinku uključi još one dodatne zaštite tipa: verifikacija u 2 koraka, traženje provare preko broja mobilnog telefona, ili na drugu mejl adresu i šta već sve nude i ima.

Nasao sam za neki sajt da su im maznuli preko 700 milona e-mail adresa i passworda itd...

druze cime se ti opterecujes,promeni lozinku stavi velika slova brojeve i neki simbol,upali kao sto je gore receno two-setp verifcation. Posle toga mozes mirno da spavas

druze cime se ti opterecujes,promeni lozinku stavi velika slova brojeve i neki simbol,upali kao sto je gore receno two-setp verifcation. Posle toga mozes mirno da spavas
Normalno nemam bezvezni pass nego slova ,brojevi i spec znaci, otkud znam sta je zena tada kucala za taj sajt sa kojeg je dobijala mail. Ocito da je kuclala sve kaoi njen mail pa i password jer kako bi inace stiglo to na njen mail pa vrifikaovano itd. Neko je pazario ili pronasao tu bazu na netu i mislim da mu sluzi za slanje para na mail, malo je nemoguce da otvori tek tako bas takav mail i bas sa tim passwordom

Mnogo si lose razumeo celu situaciju i pored x objasnjenja.

Nebitna je tvoja sifra jer svakako taj verifikacioni mejl ne moze da se otvori bez logovanja na tvoj mejl i te sifre...

To sto je baza negde procurila ne znaci da je neko specijalno tebe odavde targetovao jer niko ziv ne zna sta ti sve imas na tom profilu niti ima pojma ko si, u kojoj si banci itd.

Ukratko - upali 2FA i opusti se

Dobio sam odgovor na prigovor od mobi banke. Klijent je upisao e-mail adresu moje zene, kaze nije namerno. Adresa je obrisana iz bancinih podataka.

Vidis kako se to sve brzo resi,bez puno panike samo :D

Pre 10 dana mi pustili mail da su mi poslali karticu , jos uvek nista ?
Sta se desava , ima neko slicno iskustvo ?
Do sada je uvek stizalo od obavestenja za max 3 dana.

Koliko je provizija na drugim bankomatima kad se dize novac? Da li je moguće sa tuđeg bankomata uplatiti novac na svoj račun ili uplata samo na Mobi bankomat?

Jel moze racun MB uz Pay Pal?
Može, po kursu od 112 dinara za evro PayPal konverzija+3% provizija za priliv na karticu.
Koliko je provizija na drugim bankomatima kad se dize novac? Da li je moguće sa tuđeg bankomata uplatiti novac na svoj račun ili uplata samo na Mobi bankomat?
Starter: 2%, minimalno 200 dinara, Progresiv: prvih 5 podizanja uključeno. Progresiv+: neograničeno bez naknade (uz prenos zarade).
Nije moguća uplata na tuđim bankomatima osim matične banke. Isto važi kod svih banaka i za uplatu/isplatu evra.

Može, po kursu od 112 dinara za evro PayPal konverzija+3% provizija za priliv na karticu.

Starter: 2%, minimalno 200 dinara, Progresiv: prvih 5 podizanja uključeno. Progresiv+: neograničeno bez naknade (uz prenos zarade).
Nije moguća uplata na tuđim bankomatima osim matične banke. Isto važi kod svih banaka i za uplatu/isplatu evra.
Jasno, hvala puno! 🙂🍻

• Like
Reagovanja: uji
Kakvi su kao banka? Vidim da su kao mob operater nacisto prsli kako im se ponašaju radnici i kakva je skupa ponuda.

Боља ти је опција да отвориш iRačun у Raiffeisen банци. Моби је била одлична раније, али су сада махом крш.

jel neko podnosio zahtev za keš kredit uz pribavljane dokumentacije preko e-uprave (znači bez cimanja i overavanja po firmi...)?

Боља ти је опција да отвориш iRačun у Raiffeisen банци. Моби је била одлична раније, али су сада махом крш.
iRačun je super opcija ako koristiš isključivo dinare. Ako imaš bilo kakva plaćanja u inostranstvu (uključujući i web), dosta je skupo.
Na papiru, lista usluga za Progresiv plus je odlična. Plaća se dodatno devizni račun (50 din/mes) ako je na njemu bilo prometa. Imaju uključeno Uniqa putno osiguranje, za celu porodicu.
Jel nešto previđam?
Koristim Intesu, i pizdim već dugo (posebno danas)

Jel sam ja lose video na sajtu da Dina kartice nemaju cip i nema beskontaktnog plaćanja ili to vazi za određene pakete osnovni i Lite?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno