Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

prodavali sa profitom, pitanje je sa novim cenama sirovina i komponenti koliko profita ostaje... mada ko ih šiša neka posluju sa minusom 😁

Microsoft krece da nudi family paket i cene ce biti jako povoljne.
Nadam se da ce i Sony da ponudi nesto slicno.

Oni su rekli da nije dozvoljeno stackovanje starih pretplata, ali ako pusti da istekne onda moze ponovo da unese kod koji je negde nasao jeftinije pa da doplati za bolji tier
Ček bre, sad mi ponovo nije jasno.

Imam PS+ godinama, ističe mi 19.09, pustim da istekne, 20.09. kupim Essential koliko me košta nadogradnja na Extra ili Premium?

Po mojoj nekoj logici koštalo bi 100USD, dakle isto kao da sam odmah kupio Extra.

Naravno razumem šemu, pustim da istekne, pa nađem PSPlus za 45EUR na nekom sajtu umesto za 60EUR, pa onda taj nalog nadograđujem, ali i uz tu kombinaciju ne može Premium za 80USD.

U toj kombinaciji izadje te 85 :D
Koliko god da si platio vaucer + 40usd doplate za Extra tier

Ja sam negde procitao da ako sada aktiviras stari ps plus kod, moze da se konvertuje ili u 9 meseci ekstra ili 6 meseci premium. Ako moze tako onda super, jel probao ko? Za cetrdesetak dolara dobijem 9 meseci ekstra. Imam sad premium i stvarno mi ne daje nista posebno sto bi opravdalo cenu, pogotovo sto sam one kvalitetnije ps3 igre sve odigrao

PS5 | Gray Camouflage Collection:

Da li je moguce da na PSN store moze da se kupuje karticama samo iz zemlje na koju je nalog napravljen ili ima neki nacin da se ovo zaobidje? Krv sam propisao bukvalno da bih na kraju uzeo gift card od 20 dolara samo da bih uplatio subscripciju. Igrom slucaja kupio sam PS5 na tajlandu pa sam mislio da je najbolje da se registrujem na Singapore da bih claim Horizon Forbidden West igru koja je dostupna samo za azijske zemlje (Taiwan,Singapore,Hong Kong, Thailand etc) Na storeu ne moze da se menja lokacija a koliko vidim po netu ispada da samo moze da se kreira novi account ako hocete da menjate zemlju? Prosto ne mogu da verujem da je kompanija kao sto je Sony nesto ovako sebi dozvolila, da sam znao da je ovakvo cimanje iskreno bih uzeo Xbox.

Je li bolje uzeti premium ili extra?
Zavisi sta zelis, sa extra dobijas katalog sa oko 600 aktuelnih igara, mozda i manje nisam brojao. Sa premium dobijas pored pomenutog kataloga i katalog sa starim igrama sa konzola. pre PS4ke. Iako nisam igrao te stare igre mnogo je vremena po meni proslo da bi ih igrao na PS5 pogotovo uzimajuci u obzit da nisam ni sve na PS4 igrao...

Igrom slucaja kupio sam PS5 na tajlandu pa sam mislio da je najbolje da se registrujem na Singapore da bih claim Horizon Forbidden West igru koja je dostupna samo za azijske zemlje (Taiwan,Singapore,Hong Kong, Thailand etc)
Na šta misliš pod "claim" i "dostupna samo za azijske zemlje"?

Na offgamers sajtu ja već dve godine kupujem dopune za Singapurski nalog (nisam obnavljao PS+ od maja 2022. ali sam kupovao igre - dopuna za acc, pa kupovina igre). Sve plaćam preko PP i kod stiže za par minuta.

Na šta misliš pod "claim" i "dostupna samo za azijske zemlje"?

Na offgamers sajtu ja već dve godine kupujem dopune za Singapurski nalog (nisam obnavljao PS+ od maja 2022. ali sam kupovao igre - dopuna za acc, pa kupovina igre). Sve plaćam preko PP i kod stiže za par minuta.
Obzirom da je PS5 iz te regije, dobio sam voucher kod koji sam mogao redeemovati samo na nekom od tih storova. Meni paypal odbija uz neki besmislen razlog kao i karticu, koju apsolutno svuda u svetu koristim najnormalnije. U principu, ja samo zelim da imam tu subscripciju na godinu dana, koji je najlaksi nacin po tebi obzirom da si na istom regionu?

Nijedan način plaćanja, pa ni PayPal ne prolazi ako se zemlja kartice i PS naloga ne poklapaju. Jedini način zaobilaženja je kupovina Gift kartica.

Da li je samo do mene ili Ragnarok ima "vibe" ekspanzije?

Na sve to izlazi i za prethodnu generaciju konzole pa je tehički ograničen.

Da li je samo do mene ili Ragnarok ima "vibe" ekspanzije?

Na sve to izlazi i za prethodnu generaciju konzole pa je tehički ograničen.
Ima, jer se direktno nastavlja na prethodni deo... mada gledajuci Atreusa u trejlerima , deluje kao da je proslo godinu dve, jer deluje starije.

Da je neka druga igra/fransiza u pitanju, mozda bi mi to i "smetalo" dok kada je GoW u pitanju, pre svega ovaj novi iz 2018, nemam nista protiv. :)

Bice isto kao i za Horizon drugi deo, ne ocekuj neke drasticne promene u gameplay-u, grafici, mehanikama..
Znaci samo nova prica, neke sitnice promenjene itd..

Kome se svidja prvi deo, igrace i ovo, da vidi nastavak price, za ostale je beamisleno da se nadaju necemu..

Ja ocekujem 90% istu igru kao prvi deo, a iskreno i nema mnogo razloga da je menjaju, odlicna je.

Za mene je ovo svakako day 1 kupovina. Oproban recept u novijem pakovanju, nema greške.

Da li danas izlazi update koji daje 1440p podrsku, da se skinem sa beta verzije ?

koji je najlaksi nacin po tebi obzirom da si na istom regionu?
Па написао сам ти. Сајт:

Иначе, и даље је у Сингапуру 100SGD PS Extra, у односу на US где је 100US$.

Разлика је сада у 3000 дин (била је 4000 летос - инфлација :p)

Obzirom da je PS5 iz te regije, dobio sam voucher kod koji sam mogao redeemovati samo na nekom od tih storova.
Супер deal. :)

Meni je God of war jako dosadna bila i nedorečena. Nema akcije niti boss fight kao u starim igrama. Kao da su uzeli last of us 1 i stavili druge modele. Priča je kako kažu mlaka. U 3 remaster delu je kidao glave bogovima sada se muči sa nordijskim. Znam da nije popularno ali nadam se da je ragnarok dosta bolji. Ovo šetaj klik klik klik šetaj klik klik klik je pomalo smarajuće makar za ženu od 32 godine. Ne kažem da drugi moraju da misle isto što i ja.
Days gone je npr potcenjena igra dosta i šteta što nema nastavka.

Meni je God of war jako dosadna bila i nedorečena. Nema akcije niti boss fight kao u starim igrama. Kao da su uzeli last of us 1 i stavili druge modele. Priča je kako kažu mlaka. U 3 remaster delu je kidao glave bogovima sada se muči sa nordijskim. Znam da nije popularno ali nadam se da je ragnarok dosta bolji. Ovo šetaj klik klik klik šetaj klik klik klik je pomalo smarajuće makar za ženu od 32 godine. Ne kažem da drugi moraju da misle isto što i ja.
download.png

Poštujem mišljenje ali nećemo se ovoga složiti.

Pa bas u tome i jeste poenta, Kratosa iz grcke mitologije i iz nordijske nije isti. Ovde je otac, koji pokušava da izbegne konflikt na početku i koji skriva svoj pravi identitet.
Kidanje glava će tek da sledi, ja očekujem i da će ovo biti trilogija.
A da fali akcije, isto opet ne mogu da se složim. Ova je više story driven igra, to je ono sto je mene odusevilo iako i u starijim delovima priča je bila dobra.

Tako da moguće da nisi ti bas shvatila novi GoW, ili jesi ali na neki svoj način.

Kao sto reče pecavuk, necemo se sloziti… ni po jednoj stavci. Osim da će Ragnarok biti bolji, ja se ne nadam… mislim da hoće.

Valkire su bosovi, ali vecina ljudi ni ne odigra igru detaljno da ih primeti :)
Takodje u main prici bosova ima na svakom cosku, svi oni dzinovi su bosovi (doduse svi su slicni), zatim onaj ogromni zmaj, pa Torovi sinovi Magni i Modi, a potom i Baldur za kraj.

I kako nema akcije, mogu da razumem svaku drugu zamerku ali da nema akcije ne mogu :D

Pa bas u tome i jeste poenta, Kratosa iz grcke mitologije i iz nordijske nije isti. Ovde je otac, koji pokušava da izbegne konflikt na početku i koji skriva svoj pravi identitet.
Kidanje glava će tek da sledi, ja očekujem i da će ovo biti trilogija.
A da fali akcije, isto opet ne mogu da se složim. Ova je više story driven igra, to je ono sto je mene odusevilo iako i u starijim delovima priča je bila dobra.

Tako da moguće da nisi ti bas shvatila novi GoW, ili jesi ali na neki svoj način.

Kao sto reče pecavuk, necemo se sloziti… ni po jednoj stavci. Osim da će Ragnarok biti bolji, ja se ne nadam… mislim da hoće.
Gledao sam intervju sa ljudima koji stoje iza cele pricr i rekose da nece biti trilogija kao sto je bila u Grckoj iz razloga sto im ovim tempom treba 10g da zaokruze trilogiju jer po igri uloze 3-4g na razvoj

Edit: ipak je 15g :D

Nazad
Vrh Dno