Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Znam da jeste, ali zelim bre novu grafiku, PS4 grafika me smorila... Posebno za ove jake eksluzive koje dobijamo na kasicicu..

Ok, pošteno, sa tim se slažem. Mislim da tek od 2023. možemo da očekujemo to, polako se normalizuje dostupnost konzola.

Evo neke liste naslova koje će biti next-gen only i koje bi trebale da se pojave u 2023-2024.

Final Fantasy XVI
Forspoken
A Plague Tale: Requiem
Pragmata
Dead Space remake
Alan Wake II
Gotham Knights
Marvel’s Spider-Man 2
Marvel’s Wolverine
Suicide Squad: Kill the Justice League

A šta je onda PS6? Ako je PS5 next-gen. Po meni čim se nešto nađe u prodaji postaje current-gen a sve ono što mu je predhodilo postaje last-gen
Sve je to marketing. Next-gen je marketinška kovanica isto kao npr. 4K UHD kod televizora.

pa sta je onda ps5 nego current gen? stvarno sta nije jasno 😂

Next-gen je marketingski trik da se stvari bolje prodaju. Sve sto izadje je current gen. I imas last gen.

Jedino moze izaci naslov koji pomjera granice koji je zaista next generacija video igara. Kao sto je to Microsoft Flight Simulator ili tehnologija spajanja servera, server meshing, kao sto to pokusavaju za SC. Ali next gen stvari mogu da funkcionisu samo na PC-u. Logicki jer koliko god nesto dobro radilo na konzoli, na PC-u ce bolje radi mnogo jacih komponenata.

Konzole nisu niti ce ikada biti next gen. Termin se jedino moze koristiti prije izlaska. Next gen, u odnosu na PS5 ce biti PS6. I to je to.

Ja jedino cekam 4K 60 FPS igre ali mislim da ce to doci tek sa PS7. Tada ce na kutiji vjerovatno stajati 32K 4D world.

michael-richards-mindblown.gif

Poslednja izmena:
To gen oznacava generaciju konzola i ovo je deveta generacija konzola. Nekada je taj skok bio dramatican a sada kao sto vec vidimo bez toliko naglih skokova jer se i taj pojam generacija lagano gubi uporednim razvojem za vise generacija.

Slicno se moze reci i za rezoluciju, (4k60/HDR je PS4 pro podrzavao/gurao jos 2016te btw) gde uz razne rekontruktivne metode Nvidia, AMD, sad i Intelove, kao i od samih developera endzina (Epic - TSR) i slicno i taj pojam fiksne ili native rezolucije odavno nema bas tog smisla o kom se govorilo u proslosti.

Kum uzeo premium, kako šerujemo naloge pa imam i ja pristup njegovoj pretplati. Kvalitenije AAA igre koje su dostupne uz premium tipa RDR2, Ghost Of Tshushima i slično (kojih je btw vrlo malo) sam već od prije imao kupljeno, ostalo bukvalno i posle sat vremena razmišljanja nisam imao želje ni da probam... :D

Nije Sony lud... :)

Kum uzeo premium, kako šerujemo naloge pa imam i ja pristup njegovoj pretplati. Kvalitenije AAA igre koje su dostupne uz premium tipa RDR2, Ghost Of Tshushima i slično (kojih je btw vrlo malo) sam već od prije imao kupljeno, ostalo bukvalno i posle sat vremena razmišljanja nisam imao želje ni da probam... :D

Nije Sony lud... :)
Pa tako i meni djeluje kad pogledah listu, returnal i bloodborne me ne interesuje jedino bih mozda miles moralesa odigrao.

Pa eto samo taj MM te izadje skuplje nego doplata sa Essential na Extra, a usput mozda probas jos nesto..

Meni je ekstra leglo, Returnal je bio super, sad cepam AC Valhalla a posle me ceka Demon Souls

Ako mogu da pitam na ovoj temi; da li neko igra BF4, ima li igraca? Kontam uzeti PREMIUM a poprilicno je skup, pa da ne bacam pare.

Možda nije popularno mišljenje ali igrati Battlefield (4) na konzoli je kao da bokserskom rukavicom hvataš mrava za dupe. Ako imaš iole kršten PC igraj na njemu. Lično iskustvo.

Poslednja izmena:
Možda nije popularno mišljenje ali igrati Battlefield (4) na konzoli je kao da bokserskom rukavicom hvataš mrava za dupe. Ako imaš iole kršten PC igraj na njemu. Lično iskustvo.
Ne kontam, zasto ?

Zaboravih da postujem, bio prošle nedelje PS Plus 12 meseci USA 39,99USD na cdkeys, što je ok obzirom da je prethodnih meseci bio 49.99USD.
Ja uzeo da produžim pretplatu, iako hejtujem PS Plus poslednje godine.

Sad vidim i dalje je na nekom popustu, ali manjem, sad je 44,99USD, što je i dalje bolje od 59,99USD koliko na zvaničnom PSN sajtu.

Žao mi je što nisam odmah postovao info, možda je bilo zainteresovanih.

Ako mogu da pitam na ovoj temi; da li neko igra BF4, ima li igraca? Kontam uzeti PREMIUM a poprilicno je skup, pa da ne bacam pare.
Ja sam nekada igrao imam oko 600 sati. Imam prijatelja koji igra i dalje kaže uvek imaš servera sa Operation Locker,ovih premium mapa slabo ima

Imali da se pronadju EA play vauceri za mesec dana pretplate? Prosle godine sam uzimao na Amazonu, a sad nalazim samo za PC i Xbox

Ima da se uzme direktno kroz PS za 4.99

Nazad
Vrh Dno