Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Dodali su još jedan heat pipe. Ako su temperature iste sa istom bukom ventilatora, onda je sve OK.
"New PS5 model pulls around 20-30 watts less during gaming, while still delivering around the same amount of noise and heat output."

Dodali su još jedan heat pipe. Ako su temperature iste sa istom bukom ventilatora, onda je sve OK.
"New PS5 model pulls around 20-30 watts less during gaming, while still delivering around the same amount of noise and heat output."
Da undervoltovali ga, kažu da je buka i odvod toplote isti, a šta je sa performansama?
Ovo će da gori samo tako...
I drugo, nisu oni nikakavi altruisti, podigli cenu konzole, a štede na materijalu i smanjuju proizvodnu cenu...

Pisao sam i kod prve revizije, šest-sedam godina su dizajnirali i projektovali verziju 1000 PS5 konzole, i sad u poslednjih godinu, godinu i po doživljavaju "proviđenje" i shvataju da su inženjeri preterali sa veličinom hladnjaka i pojedinim ostalim "kvalitetnim" komponentama. Kako da ne? Suštinski ih zabole za korisnika, hoće li uređaj goreti ili ne, hoće li izgurati dan preko garancije ili 10 godina (ustvari mole boga da izgura samo dan preko garancije i sve čine da tako i bude)...

Slažem se da štede na materijalu a na sve to su povećali cenu konzole što je pilićarski potez. Što se mene tiče ne bih nikada jurio prvu reviziju jer će za 2 godine npr. izaći Pro.

Ispade ovu generaciju Xbox "the good guy."

U pogresnu crkvu ste nasli da se molite. Korporacija uvek i iskljucivo gleda svoj interes, sve sto deluje drugacije je samo privid zato sto se u tom trenutku ne vidi pravi motiv koji je kao i uvek sto veci profit i naravno moto 21 veka ušteda a naravno da generise veci profit.

Ovde je najvise pitanje dal ovaj 1200 ojadjeni ima iste performanse ili je your sakacen i po pitanju performansi. Vise se bojim da ce starije revizije dobiti downclock update da bi ispalo da nova verzija nema pad performansi shodno sakacenju i kako je to najbolja revizija ikad.
Naravno sve to mogu da podrze trenutnom energetskom agendom smanjenje potrosnje za 10-15% (cudno li bas u tom opsegu nova rev trosi manje) i da kazu da su uspeli da urade downclock bez uticaja na performanse

I dođemo na to da se smenjuju u ciklusima.

Nintendo bukvalno najgori, ne samo oko samog hardvera. Da je do njih i da to može da prođe, Switch bi bio online only sa 10 drm-ova i 150 praćenja navika korisnika.

kako nismo, emulatori rade posao... mada sam i SNES istopio od igranja 90ih

uh i ja... bar 3 komada, bukvalno istopio :D

Ubacih juče Patriot Viper VP4300 od 1TB, e sad sam miran sa 1.67TB. :)

Moze preporuka za neke PS5 igre kojih nema na PC, uzeh konacno radi horizon, koje igram trenutno ali bih posle nesto probao isto

Nema ih mnogo a da nisu na PC.

Ghost of Tsushima
The Last Of Us Part II
Returnal
Bloodborne

Možda bolje da uplatiš ps plus pa doplatiš za extra - onda imaš dosta igara dostupno.

Imam jailbreakovanu konzolu PS4. Sad me interesuje kako uzeti igru na nju a ne ******* jailbreak a da istovremeno je aktiviram na accountu, da bih je mogao igrati na PS5? Racunam ustedecu 10e tako svaki put

Imam jailbreakovanu konzolu PS4. Sad me interesuje kako uzeti igru na nju a ne ******* jailbreak a da istovremeno je aktiviram na accountu, da bih je mogao igrati na PS5? Racunam ustedecu 10e tako svaki put
Jedino sto meni pada na pamet je da je kupis preko svog naloga na Store-u… ali ne preko Sonija već preko browser-a na kompu ili preko njihove aplikacije.

Meh. Grafika skoro pa reciklirana od prethodnika. Bilo bi lepo da se vrate korenima i uvedu čerečenje protivnika i one button mini games kod bosov-a (pust nadanja znam)...
Engine je isti. Konstatovali smo da je ovo više ekspanzija ali da je odlično upakovana.
Novi gameplay su svi prihvatili. Mislim da će ga voze dok ljudima ne dosadi. Mada ko zna možda obrnu krug pa se vrate korenima.

Steta sto sam prodao PRO, izgleda da PS5 jos nije vredan kupovine... Sve igre su pravljene za PS4, PS5 prednost 30fps-vise...

Nije to mala prednost, da ti kažem odmah. Mislio sam da mi je nebitno dok nisam probao :D

Nazad
Vrh Dno