Moji prvi utisci su dobri. Super je igračka, mnogo je udobniji od switcha.
Nisam nešto puno igrao ali kao proizvod deluje odlično, čvrsto i kvalitetno.
Čak je i software na zadovoljavajućem nivou.
Definitivno vredi, ja sam uzeo najjaču varijantu ali pretpostavljam da je i najjeftiniji podjednako dobar. Svakako sam moj "premijum" matirani ekran "zaglosovao" zaštitnim staklom ali mislim da vredi i samo zbog SSSD-a.
Naravno više bih voleo besprekorno windows iskustvo da mogu i GoG i druge biblioteke da koristim ali sumnjam da je u njihovom interesu da se to desi jer su ovako napravili donekle ekskluzivu.
Meni lično nije mnogo velika upotrebna vrednost jer i ako igram nešto u zadnje vreme igram samo na TV-u a tu mi već desktop i switch pokrivaju potrebe.
Deck je super za avion npr ali i tu bih radije da ne zamaram oči

Svakako mi deeluje da je Deck kao handheld idealan za platforme i starije igre koje su i pravljene za manje rezolucije (gde veličina ekrana na Decku nije problem). Recimo Evoland sam probao i super je - tako nešto mi se baš igra u handheld modu.
U vezi prethodne diskusije zaustio sam da kažem da Deck ni na koji način neće uticati na moju kupovinu igara (u smislu da neću da prestanem da kupujem) ali sam onda shvatio da sam zbog Deck-a već kupio Witcher 3 za Steam (a imam ga na već GoG-u i Switch-u) i Prince of Persia, a uzeću i Resident Evil bundle verovatno. Tako da nisu u Valve-u budale što su išli sa pristupačnom cenom.