Šta je novo?

Huawei GT/GT2/GT2e/GT2 Pro

To je ta verzija. Za bebe imaš one lepljive trakice i to je ok za brzinski. Naravno zna se gde se meri temp bebama. Kad se setim da mi de*ilana merila leti na 35c preko pištolja i dan danas ne verujem.
 
Sve jasno.
A za verziju ne znam sto meni ne izbacuje tu opciju. Nema veze, nije kao da bih koristio nesto specijalno, samo mi cudno.
Ono sto mi je zanimlivo, nisam znao da mogu da instaliram dodatne aplikacije na sat. Evo sad sam stavio digitron, to mi je bas korisno i falilo je.
 
Samo ovi telefoni podrzavaju. Imam tu opciju odavno. Na gt2 ne radi naravno. Mada i koji ce mi..
Screenshot_20220725-194813_Health.jpg
 
Ima kao mali lag animacija možda 1sek u pravu si.
 
Merenje temperature koze na zglobu nije isto kao merenje toplomerom ispod miske ili beskontaktnim meracem kalibrisanim da meri temperaturu cela (suvog cela, i samo cela, max 5 cm iznad koze i ni slucajno slepoocnice cija temp je 2-3 stepena visa od temp cela). Koliko sam negde procitao, normalna povrsinska temperatura koze na zglobu je od 32 do 34 stepena.
 
U Health aplikaciji se ide na Edit na dnu i onda se doda blood pressure. Samo na kineskom gt2 pro radi ako sam dobro pročitao negde.
 
U Health aplikaciji se ide na Edit na dnu i onda se doda blood pressure. Samo na kineskom gt2 pro radi ako sam dobro pročitao negde.
Da vidim da mogu ručno samo da se dodaju mjerenja, tipa ako si sam sebi mjerio pa upišeš podatke i unosiš redovno kao ako želiš.
Nije mi samo jasno kako mi je izmjerilo samo prvi put kad imam gt2 pro koji nema tu opciju
 
@eX1T Nije ti ni izmerio, nego si slucajno dodao defaultnu vrednost. Vidis valjda kad kliknes da dodas unos da je bas ta tvoja prva vrednost ponudjena :D
Mozda je i sam dodao prvi unos kao primer.
 
pre ovog update iz Huawi su mi rekli da ta opcija nije dostupna kod nas ni na jednom njihovom satu , a sada nisam pitao
mada mi se ono - blood pressure - pojavilo kada sam kupio sat pa sam ga sklonio posle obavestenja iz Huawei
meni totalno nebitno - ovo mi je velikiiiiii upgrade posle narukvica i meni je ok
 
Imam problem da skinem bilo koju temu za GT 2 Pro. Posto sam ranije imao Huawei mobilni iskoristio sam taj nalog da se ulogujem. U Huawei Health mogu uglavnom vecinu stvari da obavljam kako mi se cini sem da menjam teme i da potrazi update jer prijavi da ne valjda internet konekcija. Trazio mi da instaliram HMS Core sto sam i uradio. Ulogovao sam se na nalog i vidim da je to moj nalog. Kada kliknem na free themu da instaliram trazi ponovo login (Huawei ID), ulogujem se redirektuje se na crni ekran vidi se progress bar i vrati se nazad, dok themu ne skine.

Koristim Samsung A52s
 
skini huwei ap stor , pa onda healt alikaciju i sve ce biti ok
 
Pozdrav, razmišljao sam da kupim pametan sat, pa mi treba pomoć nekoga ko se više razume (ovo mi je prvi pametan sat).
Prvo sam razmišljao da uzmem Samsung Watch 4, alu mi baterija traje bas malo, ali mi je zato Huawei GT serija izuzetno zanimljiva.
Najviše mi se sviđaju GT2 Pro i GT3 model (obican ne Pro, Pro je van budžeta), ali nikako ne mogu da se odlučim koji je bolji, pa mi za to treba vaša pomoć.
Da li im stvarno baterija može da traje do 14 dana reklamiram uz neko normalno koriscenje (Always-on , povremeno trčanje i praćenje parametara), ako ne može 14, koliko otprilike može?
 
Da stvarno traje toliko ali bez always-on. Sa uključenim traje 4-5 dana.
 
Okretanjem ruke se uključi ekran, zaista lepo radi, tako da Always On i nije nešto neophodno.
 
Pozdrav, razmišljao sam da kupim pametan sat, pa mi treba pomoć nekoga ko se više razume (ovo mi je prvi pametan sat).
Prvo sam razmišljao da uzmem Samsung Watch 4, alu mi baterija traje bas malo, ali mi je zato Huawei GT serija izuzetno zanimljiva.
Najviše mi se sviđaju GT2 Pro i GT3 model (obican ne Pro, Pro je van budžeta), ali nikako ne mogu da se odlučim koji je bolji, pa mi za to treba vaša pomoć.
Da li im stvarno baterija može da traje do 14 dana reklamiram uz neko normalno koriscenje (Always-on , povremeno trčanje i praćenje parametara), ako ne može 14, koliko otprilike može?
Vec mesec ipo dana imam GT2Pro. Do tada Samsung Watch 46mm nekoliko godina ali zahvaljujuci pomracenju mozga nekog tamo lika na istoku, nakon apdejta na EMUI12 (P30 Pro), Samsung satovi vise ne rade sa Huawei mobilnim.
Posle ovog vremena koriscenja mogu samo da ti kazem da je prelazak sa Samsunga na Huawei bio korak unazad od nekoliko godina. Jedina stvar koju Huawei ima je trajanje baterije a sve drugo je kod Samsunga daleko ispred - sw, ui, mogucnost podsesavanja itd itd. Ukoliko ti ne smeta da punis sat svaki 3-4 dan, kad vec punis mobilni svaki dan, Samsung je sasvim druga liga u odnosu na GT2Pro. Ovaj moj ce na prodaju za par meseci kad mobilni bude dosao na red i nikad vise Huawei, u bilo kom obliku.
 
Wow nekoliko godina zanimljivo. Za ono što njemu treba gt 2 pro je daleko bolja opcija. A i verovatno većini ljudi.
Generalno što se tiče prednosti i mana na strani gt 2 pro su:
-Dizajn
-Baterija
-Cena
-Kompatibilniji sa uređajima (imao sam problema sa gear sport koji sada skuplja prašinu na pixelu konstantno diskonektovanje )
Glasine da će watch 5 ostati bez rotacionog bezel-a(realno "feature" koji je i odlikovao samsung satove) će poslati Samsung ne u drugu nego u treću ligu.
Realno ovakvi smart satovi treba prvenstveno da ostanu što više satovi, a ne merači pritiska, saturacije kiseonika, praćenja sna i ostalih totalno nepotrebnih budalaština.
 
Ja npr Samsung sat ne bih kupio ni da košta 1000 din, džaba njemu i milion funkcija kad su mi svi Samsung satovi ružni i ne bih ih zbog toga nikad nosio. Meni je dizajn na prvom mestu, na drugom baterija a tek na trećem softver. Gt2 pro koristim za trčanje i ponekad se javim preko njega i to mi je dovoljno.
 
Dizajn je subjektivna stvar, ono sto je meni ok, nekome nije i to nije za diskusiju.
Cena mi takodje nije bitna, +-100e za gadzet koji se koristi godinama je nebitna.
Ono sto pre svega cenim je prakticnost i korisnost uredjaja prema mojim potrebama. Samsung star xyz godina prikazuje sadrzaj svih poznatih mesindzera, Huawei samo WhatsApp. Razgovori preko sata sa Samsungom su mnogo bolji, kastomizacija sata je psovka u Huawei timu, Samsung tu sta hoces mozes da uradis. UI da i ne spominjem ali da ponovim, nebo i zemlja u korist Samsunga! Ne merim pritisak, kiseonik i ostale gluposti jer to satovi ne mogu ni priblizno da mere, nijedan! Medjutim reci da je rotacioni bezel jedini feature koji je Samsung odlikovao i da ako/kad to ukinu, da ce da propadnu, pripisujem vrucini ovih dana...
Da se dopunim, cim udjem u kola sat se diskonektuje sa mobilnog i nema nacina da istovremeno mobilni bude u vezi sa satom i kolima. To je tragicno smesno!
 
Praktičnost i korisnost prema bilo čijim potrebama se ogleda i u činjenici da ne mislim na punjač kada odem na dvonedeljni odmor.
Rotacioni bezel je jedini dobar feature koji ga je odvajao od ostalih brendova. I niko nije rekao da će propasti izbacivanjem dobrih stvari koje su krasile brend, ali će sigurno, ako se desi, naškoditi. Vrućinu možeš osetiti kada ga budeš punio 5-6 puta dok kao što to radi supruga svakog drugog dana i blizu je da ga baci u kantu😉
 
Koliko znam moze se kuckati sa svih poznatijih chat app
Slazem se da pametni sat vise treba da bude pomoc telefonu i modni detalj,nego merni uredjaj
Ali definitivno izgled i kvalitet izrade idu na stranu Huawei satova u svakom smislu
Drago mi je da svaki apdejt donosi nesto novo na huawei satovima ,tesko je.nositi se sa novim softverom ali gura to huawei sasvim dobro
Svaki brend ima svoj neki softver i sem samsunga i mobvoi modela ja ne znam da neko jos gura google softver
I ne mislim da je to neka mana vec odlicna stvar
Ako Huawei svoje satove ne bude zapostavio apdejtima bice oni odlicna kupovina godinama unapred
 
Ima tu i Huawei takmicara, Watch 3 seriju koja ima izgled i Android na svojoj strani (koji se prebacuje u GT mod tj LiteOS kome je to dovoljno) ali i dalje je to losije od Samsunga ali bar imaju dobru osnovu. GT 3/pro i Watch 3/pro su slicnih cena sad.
 
Znam ja sta @Marti hoce da kaze, i uglavnom je u pravu, sa tehnicke strane. Imao sam Gear S2 classic, sat od pre 7 godina i kada sam presao na GT2 seriju koja je pola decenije novija, nisam mogao da verujem koliko je zaista smece u tehnoloskom smislu. Osim sto GT2 nema bezicno punjenje (pro nije postojao kada je izasao gt2), satovi toliko ocajno sporo rade da je ne mogu da verujem da je neko to odobrio da tako izadje. Dakle, Samsung sat stariji POLA DECENIJE radi nemerljivo brze od tada najnovijeg modela Huawei sata koji u stratu nije ni bio jeftin bas.

I sad, zasto sam kupio Huawei? Pa zato sto se slazem sa time da sat prvo treba lepo da izgleda i da bude modni detalj pa tek onda komad tehnike, tako da sve ovo sto sam naveo mi nije bilo bitno kada pogledamo dizajn. Ono sto sam trazio je da moze da prima pozive i da ima zvucnik. Posto nije imao bezicno punjenje, baterija je bila bitna. Kada sat ima bezicno punjenje, baterija nije nikakav argument. Spustis dok se tusiras ili njashKe i on se dopuni. A ni na odmor ne nosis punjac jer moze preko mobilnog da se napuni, tako da ni taj argument odozgo ne pije vodu.

Uglavnom se vodim time da o ukusima ne treba raspravljati, ali zaista je smesno porediti dizajn samsunga sa huawei satovima, kao sto je smesno tehnicki porediti kada obrnemo uloge. Zato mmi je apsolutno nejasno kako ljudi koristi onaj apple kockasti i jos plate debele pare a lici na nesto sto se kupi detetu za obdaniste.
 
I sad, zasto sam kupio Huawei? Pa zato sto se slazem sa time da sat prvo treba lepo da izgleda i da bude modni detalj pa tek onda komad tehnike,

Možda neki Breitling ili Rolex ili Schaffhausen. Pametni sat je pre svega komad tehnike. Meni je na smart satu estetika bitna maltene koliko i kod aku šrafilice.

Ili skraćeno: svako od nas ima drugačije zahteve/potrebe.
 
Па ако се сат носи само на тренингу онда слажем се, естетика није битна уоште.
 
Možda neki Breitling ili Rolex ili Schaffhausen. Pametni sat je pre svega komad tehnike. Meni je na smart satu estetika bitna maltene koliko i kod aku šrafilice.

Ili skraćeno: svako od nas ima drugačije zahteve/potrebe.
Razumem sta hoces reci, slazem se, ali ipak je sat. Isto tako neko moze kupiti kod kineza za 3 dolara samo da bi video vreme, dok neko daje XXXX evra zbog estetike, pa zato smatram da je dizajn dosta bitniji kod necega sto se nosi kao aksesoar nego kod aku busilice. Aku b. ima voju svrhu, koliko njutna treba da ima da bi bila upotrebljiva pa bi bilo za nju suludo reci da ti je snaga odvijanja nebitna koliko ti je dizajn nebitan na satu. Ja mogu da kazem da mi nije bitna snaga busilice jer odvijam srafove na decijim igrackama, ali to nije neki generalni stav vecine :)

Sta znam, upadosmo u desgustibus loophole :D
 
Znam ja sta @Marti hoce da kaze, i uglavnom je u pravu, sa tehnicke strane. Imao sam Gear S2 classic, sat od pre 7 godina i kada sam presao na GT2 seriju koja je pola decenije novija, nisam mogao da verujem koliko je zaista smece u tehnoloskom smislu. Osim sto GT2 nema bezicno punjenje (pro nije postojao kada je izasao gt2), satovi toliko ocajno sporo rade da je ne mogu da verujem da je neko to odobrio da tako izadje. Dakle, Samsung sat stariji POLA DECENIJE radi nemerljivo brze od tada najnovijeg modela Huawei sata koji u stratu nije ni bio jeftin bas.

I sad, zasto sam kupio Huawei? Pa zato sto se slazem sa time da sat prvo treba lepo da izgleda i da bude modni detalj pa tek onda komad tehnike, tako da sve ovo sto sam naveo mi nije bilo bitno kada pogledamo dizajn. Ono sto sam trazio je da moze da prima pozive i da ima zvucnik. Posto nije imao bezicno punjenje, baterija je bila bitna. Kada sat ima bezicno punjenje, baterija nije nikakav argument. Spustis dok se tusiras ili njashKe i on se dopuni. A ni na odmor ne nosis punjac jer moze preko mobilnog da se napuni, tako da ni taj argument odozgo ne pije vodu.

Uglavnom se vodim time da o ukusima ne treba raspravljati, ali zaista je smesno porediti dizajn samsunga sa huawei satovima, kao sto je smesno tehnicki porediti kada obrnemo uloge. Zato mmi je apsolutno nejasno kako ljudi koristi onaj apple kockasti i jos plate debele pare a lici na nesto sto se kupi detetu za obdaniste.
Ne koristi se apple onedaybattery pametni sat toliko zbog funkcija, već je to sada bolest ekosistema. Imaju sjajan marketing i većina ljudi nema pojma ni zašto nosi te satove, ali znaju da imaju jabuku. Tako i njihove telefone koji su uzgred budi rečeno odlični. U pravu je i Marti donekle. O ukusima naravno ne treba raspravljati. Evo i moj omiljeni brend Citizen izbacio smart watch sa wear os i ne bih ga nikada kupio, jer sam to smeće od jedan dan baterije probao više puta i to jednostavnou ovom trenutku nije to. Za 600$ mogu da uzmem mnogo što šta.
 
Koliko god je tacno to da o ukusima ne treba raspravljati, ipak je pogesno jer kako bismo se onda zabavili, ponesto naucili, ili vazda i posvadjali da nije toga 🤣
Apple je prica za sebe, ne zelim da se nerviram po ovoj vrucini :D
 
Samsung je najbolji sa najgorom baterijom. Huawei briljira sa baterijom i to je to.
 
Nazad
Vrh Dno