Šta je novo?

Huawei GT/GT2/GT2e/GT2 Pro

Evo meni gorepomenuti Huawei Watch 3 pro posle nedelju dana na 49% ali ga ja koristim kao sat koji prima notifikacije (povezan sa telefonom samo dok sam napolju, skidam sa ruke kad sam kuci, automatsko pracenje kojecega iskljuceno, AOD iskljucen). Recimo Samsung Watch 4 44mm u tom rezimu koriscenja mi je znao izdrzati od 2.5 do 3 dana. Verujem da bi sa Watch 5 pro uspeo 5-6 dana.

Meni je sve uključeno i nosim ga dok ne krenem na spavanje baterija i dalje posle par godina između 12-14 dana.

Imam 2 meseca i koji dan gt 2 pro. Primetio sam da strasno laze po koracima. Svakodnevno predjen po njemu 12000 i vise a realno kada sam merio sa mob to bude oko 7000 koraka prosek. Aj da kazem tamo vamo sto mi je na ruci ne bi smelo vise od 1500-2000.
Na bazenu, sirina 6,7m bazen. Ukljucio workout za plivanje. Preplivao par putamo kada ono pokazuje mi 150m da sam preplivao.
Takodje predpocetak workouta gps nikada ne pronalazi i ako na kraju pokaze kroz Health lokaciju gde sam trcao.
Devojka ima gt3, po stanu malo seckanje, odemo zajedno negde, skoro isti broj koraka napravimo njoj npr pise 1500 dok meni 3500.
Je li ima neko slicne probleme?
Firmware je 11.2.9.12

Vodi racuna da se koraci sa sata i koraci koje skonta telefon u Health aplikaciji na neki nacin analiziraju i dobijes neku vrednost koja je uvek veca nego sto je zabelezeno na satu. Ovo se moze resiti tako sto Health aplikaciji zabranis da koristi body senzore na telefonu pa ce uzimati samo sa sata.

Takodje gt3 ima najbolje senzore i algoritme od svih GT satova pa i od watch 3 serije tako da verujem da bolje analizira predjene korake.

Ne trebam ti napominjati da niza osoba napravi vise koraka od vise osobe za isti predjeni put.

Ne trebam ti napominjati da niza osoba napravi vise koraka od vise osobe za isti predjeni put.
Aj na stranu sto mu devojka najverovatnije nije visa od njega (posto on pravi vise koraka od nje) ali jedino da bude visok 55cm pa da ima preko duplo vise koraka. Ne moze razlika da bude 1500 i 3500.

Mozda jedan razlog za vise koraka bude ako nesto belezi u kolima mozda ako vozi, ne znam. Nisam nesto obracao paznju.

Meni je GT2 u kolima brojao samo off road vožnju, sa dosta truckanja. Na asfaltu nikada nisam primetio da je nešto dodao.

Razlozi za veliki višak koraka, može da bude aktivnost sa velikim brojem ponavljanja malog broja koraka. To zbuni uređaje.

Što se tiče poređenja dva uredjaja, može da se desi da je tvoj uređaj dobro merio, a njen nije, jer ne znamo koliko ste zaista prešli.

Ako se setiš, probaj jednom da izbrojis 100 koraka, pa vidi kako se ponaša.

Kad smo kod tog računanja na različitim uređajima, poznanica 180+ cm, koristi neki sat bez GPS, distancu računa pomoću pedometra. Kad god smo trčali zajedno, ona ima manje kilometara. Ispostavilo se da joj je korak u aplikaciji ispod 80cm (podešeno za šetnju), a devojka u intervalima gazi preko 115cm 😀

Коначно стигао данас, на први поглед изгледа брутално. Није уопште толико тежак као што причају, мада сам ја навикао на класичне сатове што би рекли од "пола кила" па ми овај дође лаган. Пошто нема одвојене теме за GT3 /Pro мораћемо да кукамо овде ако не дај боже затреба😂

Prilozi

• 20220816_141829.jpg
    20220816_141829.jpg
    115.5 KB · Pregleda: 81
  • 20220816_142056.jpg
    20220816_142056.jpg
    107.6 KB · Pregleda: 79
  • 20220816_145807.jpg
    20220816_145807.jpg
    127.3 KB · Pregleda: 79
Lep sat, nek te lepo sluzi. Mada ja preferiram silikon..

Ja sam sa apple watch prešao na GT2 Pro prije pola godine.
Gotovo nestvarno da zaboravim kad sam ga napunio, nikad ne mogu da se sjetim koliko je prošlo od zadnjeg punjenja :D
Po meni drzi najmanje 2 nedjelje... Definitivno best buy i dalje za taj novac
Ista prica, evo sad gledam 22% baterije a ne mogu da se setim uopšte kad sam ga poslednji put punio. Što se baterije tiče ja vise nego prezadovoljan

Vodi racuna da se koraci sa sata i koraci koje skonta telefon u Health aplikaciji na neki nacin analiziraju i dobijes neku vrednost koja je uvek veca nego sto je zabelezeno na satu. Ovo se moze resiti tako sto Health aplikaciji zabranis da koristi body senzore na telefonu pa ce uzimati samo sa sata.

Možeš li, molim te, objasniti gde u aplikaciji ovo da se isključi!? Ne snalazim se...

Ubedljivo najbolji sat koji sam do sada imao, GT 2e. Sta je on sve preziveo i dalje gura i on i baterija.

Uspeo, hvala puno!

Razlika u ceni 18k izmedju gt2 i gt2 pro. Jel vredi te pare za pro verziju?

To pitanje se cesto postavlja na forumu pa skoro na svim temama
Na to pitanje najcesce niko sem onoga ko pita nema odgovor
Sve zavisi od tebe ,znas im karakteristike ,znas razliku,pa sam odluci
Svaki drugi odgovor je subjektivna stvar svakog clana foruma ponaosob
Nekome 18k nije mnogo,nekome jeste i tako u krug

Ne vredi.

Koje su im mane? Vidim da vas dosta ovde koriste, pa ako hocete da napisete, ako ima neku ozbiljnu falinku. Jel muzika na bt slusalicama dobro radi?

Коначно стигао данас, на први поглед изгледа брутално. Није уопште толико тежак као што причају, мада сам ја навикао на класичне сатове што би рекли од "пола кила" па ми овај дође лаган. Пошто нема одвојене теме за GT3 /Pro мораћемо да кукамо овде ако не дај боже затреба😂
Čestitam :)

Znam da nisi imao mnogo vremena, ali koliko ti za dan potroši baterija pri prosečnom korišćenju?
Kako si primetio da se ponaša?

Čestitam :)

Znam da nisi imao mnogo vremena, ali koliko ti za dan potroši baterija pri prosečnom korišćenju?
Kako si primetio da se ponaša?
Не знам тачно, али јуче поподне је имао 51%,сад је на 40%
Ажурирања је било гомилу јуче, био сам увече на трчању, спавао сам са сатом, тачније нисам скинуо откад сам га упалио.
Овако на први поглед ми делује да је батерија неуништива, невероватно колико траје(наравно ако је Aod искључен или стављен да се пали само када окренеш руку да погледаш сат) рекао бих 10 дана минимум оваквог коришћења...
Само да додам пошто су неки имали проблема у аутомобилу, данас добијем позив током вожње, најнормалније звони и телефон и вибрира сат и показује ко ме зове, мада се ја јављам и зовем преко волана у колима...

Takodje gt3 ima najbolje senzore i algoritme od svih GT satova pa i od watch 3 serije tako da verujem da bolje analizira predjene korake.

Mislis na physical activity da ne dozvolim da Health app koristi?
Ima smisla da je do toga. Jer uporedno i dalje koristim Samsung health i vidim da obracunava priblizan broj koraka koliko bi i trebalo.
Tako da je moguce da nije bas najbolje sinhronizovano pa sabira sto je health obracuna sa detektovanje satom.

Jeste, telefon uzme informacije od senzora sa telefona i ono sto je sat skupio i uradi odredjenu analizu i izbaci ti neki broj. Taj broj nije puko sabiranje ove dve vrednosti vec postoji neki algoritam koji oni koriste.

E sad ako zabranis Health app da fizicki pristupi senzoru telefona, verijem da su pametno napravili i da se vise ne koristi taj algoritam (gde bi imao 0 za vrednost sa telefona) vec prosto prikazu vrednost sa sata (a mislim da i nestane ono info dugmence u gornjem desnom uglu).

Dobio sam neki update od 75mb malopre. GT2.

Ovo mi je prvi pametan sat. Evo koristim ga mozda 1h i prvi utisci su mi smesni dok sam ga podesavao, sedeo sam na jednom mestu, a pise da sam presao 272 koraka. U kolima sam bio nekih 20 minuta i tu mi je racunao 17, koraka, aj tih 17 nije puno. Jedno pitanje za Deezer, da li moze da se instalira na sat, pa da koristim sa slusalicama?

Možda ti je sinhronizovao broj koraka sa onim što si pre toga prešao, a izmerio je telefon.

^upravo to, povuko podatke sa telefona sto si se mrdao :)

Ne mogu da stavim kontakte, ustvari mogu samo 10 ljudi koji su mi u favourite. Jel moze da se ubaci ceo imenik?

Nazad
Vrh Dno