Šta je novo?

Huawei GT/GT2/GT2e/GT2 Pro

Da, zapravo se ispostavilo kao veoma korisno. Retko koristim SMS, uglavnom Viber i naš interni komunikator. Imam tačno 5 templejta. Plus sam poruke tako formatirao, da primalac zna da sam odgovorio sa sata i ne kuca dalje ako nije hitno.

Posle 8 meseci bez mogućnosti javljanja na poziv na satu, mogu da kažem da mi ta opcija nijednom nije zafalila.
U nekoliko situacija kada bih se možda i javio na satu, poziv sam odbio odgovarajućom template porukom i nijednom nisam pomislio "što ne mogoh sada da se javim".
A opet, dok sam imao GT2 PRO, nekoliko puta se pokazala baš korisnom. Ali sada da biram, definitivno bih uzeo odgovaranje na poruke ispred odgovaranja na pozive.
E za template se slažem i to bi bilo korisno.
Par stvari konkretno, na GT2:
Sleep tracking radi odlično, ali ako sednete ubrzo nakon sna (stolica i kafa, auto, bilo gde) i umirite otkucaje srca računa kao da ste nastaviki san;
GPS ume da promaši samo tako, trčim po sredini Nišave koja nije mala, pritom nema objekata koji bi ometali signal;
Ponavlja obaveštenja do besvesti, ukoliko ne pročitaš odmah na telefonu ili ne izbrišeš sa sata obaveštenje. To ume da izludi, naročito kad si u gužvi;
Ne prikazuje obaveštenja uvek, propustim važnu poruku ili obaveštenje, to se ranije nije dešavalo a uspelo im je da i to pokvare;
Ima još sitnica i ovo je dosta. Izgled još uvek fenomenalan, to je veliki plus, i baterija drži solidno 8-10 d.
Poprilično sam u huawei ekosistemu, od telefona, sata, vage itd. Nema potrebe da niko "brani" ili pak promoviše uređaje ovde, samo iznosimo mišljenje. Generalno, imam utisak da se održavanje Huawei uređaja ubrzo svodi na formalnost, takvi su i ranije bili, a osobito nakon događaja sa GMS servisima.
Dok je uređaj nov sve se unapređuje sve pršti i kad se pojave novi uređaji prethodni se ubrzo zanemaruju, takva je poslovna politika, da bi korisnici kupovali nove uređaje.
Meni na gt 2 pro ne ponavlja obaveštenja. Mislim da ima opcija za to da se ukloni.
Ma kakvo branjenje bilo kog brenda pa nismo u obdaništu🤣. I treba da se kritikuje samo ja još u nekom svom korišćenju nisam doživeo da mi nešto baš lošije radi ili zafali mada kada pročitam tvoju listu mana onda je sasvim opravdana kritika.
Da, takva politika je sve više zastupljena kod mnogih brendova u svim sferama nažalost.

Ne mora da se kuca poruka na velikoj tastaturi, možda je i lakše da se kuca kao na starim telefonima preko numeričke tastature, to bi stalo lakše na ekran. A ne bi bilo loše i da može da se šalje glasovna poruka kao odgovor, to je možda lakše napraviti. Ali svakako ne očekujem takav update da dodje na GT2 pro, čini mi se da je to to.

GT2 46mm i Health aplikacija na S21 su na engleskom, bez obzira što je sistemski jezik telefona srpski. Kako to promeniti? Probao sam Health aplikaciju sa Gplay, Huawei App store i modovanu, uvek isti rezultat😔

Jel nikome sem meni ne smeta sto je nakon update-a u nekom trenutku totalno poremecena srazmera opcija na satu? Recimo kad spustis odozgo za podesavanja, sve je odseceno. Ovako je pre bilo a sad je gornji deo odsecen

1658158344346.png

GT 3 pro mi se svidja mnogo ali je i dosta suplji od GT 2 pro , ali je ovaj gt 2 pro stvarno cool , počev oid izgleda , preko baterije i funkcija , uzivo je mnogo lepši nego na slici , a o update , ne vredi pricati , sada će ići update za watch 3 , 3 pro , gt 3 , gt 3 pro , ali neka ovaj samo ok radi i svi zadovoljni
koristim ga na s22 u i sve se poveze
i meni je gornji red ikona zasečen malo manje od pola , ali ne smeta mi
uostalom sve je stvar ukusa sta se kome svidja

Moguce da nisi pre koristio, ali nesto su lepo zahebali nekim update-om. Udji u opcije i skroluj tako da ti workout bude na vrhu. Stajace na sredini a gore crno prazno. Tako nije bilo pre, i nema logike tako da bude, nijedan UI ni na jednom sistemu nema prazno toliko. Zamisli odes u settings u telefonu i stojiti dva prsta prazno i crno :)
Nije sad stvar ukusa nego neke prakse, ne radi se tako da bude odseceno u default poziciji.
Ne bavim se UI dizajnom ali ovo je neki common sense.

Sve si rekao.
S tim što je gt2 već zaboravljen, ažuriranje nije dobio ne sećam se od kada.

A titanium telo i safirno staklo?

Takođe, zanimljiva teorija da je bitnije odgovoriti na poruku preko fona nego javiti se iako ljudi kad je hitno zovu, ne šalju poruke. A radi se o tome da mi njima trebamo jer oni nas zovu/pišu nam.

Takođe, zanimljiva teorija da je bitnije odgovoriti na poruku preko fona nego javiti se iako ljudi kad je hitno zovu, ne šalju poruke. A radi se o tome da mi njima trebamo jer oni nas zovu/pišu nam.
Pomešao si gt2 i gt2 pro...

S obzirom da pomenuti sat radi na BT, to znači da je telefon negde u blizini. Nekoliko metara. Kada telefon pozvoni, na satu vidiš ko zove i možeš da pretpostaviš da li je hitno ili ne. Da li se boriš da dodješ do telefona i javiš ili odbiješ poziv sa "zovem te uskoro" ili "zovem te uskoro, ako je hitno, zovi opet".

Mada u praksi ljudi SMS ne vide odmah, pa često zovu opet I pre nego što so pročitali poruku.

Imam od skoro gt2 pro. Sta znaci tamo gde su koraci ona stoperica i onaj cikica sa podignutim rukama?

Cikica pokazuje koliko puta si se obradovao u toku dana, a stoperica meri koliko dugo drzis ruke u vazduhu dok vices jupi :)
Salu na stranu, i mene zanima to. Mislio sam da cikica mozda oznacava koliko puta si ustao? A stoperica nemam pojma.

Čikica sa podignutim rukama je verovatno broj sati od kako si budan. Na mom watchface je to bio čikica pored kreveta.

Čikica sa podignutim rukama je verovatno broj sati od kako si budan. Na mom watchface je to bio čikica pored kreveta.
Čikica sa podignutim rukama označava koliko sati u toku dana je korosnik bio aktivan, mislim da moraš u toku sat vremena da se krećeš minut (ili verovatnije - najmanje 5m, ne sećem se podatka pročitao sam negde) kako bi registrovao aktivnost i dodao +1.

• Like
Reagovanja: PJ
Tako je, ali je kod mene verovatno uvek bio jednak broj, jer retko imam 1h da ne ustanem. Osim kada duže vozim.

Active hours: This ring represents how many hours you have been stood up for during the day. If you have walked for more than 1 minute in an hour, such as for 1 minute between 10:00 and 11:00, this hour will be counted as an active hour. Sitting for too long is harmful for your health.

Jel i vi imate par sekundi lag kada se javljate? Ja sad koristim gt2 pro, i vidi se da je kvalitetniji, ali meni lično lepši običan sivi classic :D
Možda bih prešao na watch4, ako neko ima nek se javi za zamenu, ili čak i za gt2 classic

Jel i vi imate par sekundi lag kada se javljate? Ja sad koristim gt2 pro, i vidi se da je kvalitetniji, ali meni lično lepši običan sivi classic :D
Možda bih prešao na watch4, ako neko ima nek se javi za zamenu, ili čak i za gt2 classic
Taj lag je klasičan za huawei satove.
Kod mene kada je telefon povazan sa gt2 ima lag od 2-3sek. Kada nije povezan sa satom telefon nema lag pri uspostavljanju poziva.

@StefanR90 Ček, kako uspostavis vezu kada sat nije povezan sa telefonom?

Znam inače za lag, ali se pre par update nije toliko primećivalo.

Aha, jasno sad. Mislio si odlazni pozivi a ne da nije povezan.
Isto i meni

Jel može da se promeni vreme na watch face-u u 24h format?

Nisam primetio lag.

Otkud odjednom mjerenje krvnog pritiska na gt2 pro? Nisam to imao do sada... Jutros mi se pojavila ta opcija, do duše koristio sam sat u Turskoj na moru, da možda nisam tamo to aktivirao? Hahaha :D

Otkud odjednom mjerenje krvnog pritiska na gt2 pro? Nisam to imao do sada... Jutros mi se pojavila ta opcija, do duše koristio sam sat u Turskoj na moru, da možda nisam tamo to aktivirao? Hahaha :D
Gde se nalazi ta opcija? Da li ti je bio neki update ili se samo pojavilo bez update? Ubaci sliku :)

IMG_20220725_152445.jpgScreenshot_2022-07-25-15-23-47-643_com.huawei.health.jpg
Apdejtao mi se jutros samo hms core i aplikacija zdravlje i tada se ovo pojavilo. Sad ne mogu da provalim kako opet da uradim merenje pritiska, kao da ga je automatski izmerilo ne znam ni ja kako :D Sad sam kao zakazao za 19h merenje pa ćemo da vidimo radi li to :D

Da i meni je došlo posle update današnjeg.
Screenshot_20220725-103735_Health.jpg
Ne može traži eksterni uređaj. A i logično.

Prilozi

• Screenshot_20220725-104107_Health.jpg
    Screenshot_20220725-104107_Health.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 12
Isao sam u settings i odradio update za Huawei Health ali nemam tu opciju. Mozda sto ne koristim huawei telefon.

Koristim Samsung. Svejedno je budalaština kao i ovo merenje temp kao onom "utokom" koja maši za sve pare tako da se ne bih opterećivao.

Koja je verzija Health aplikacije sada sa tim blood pressure? Meni je nakon update-a 12.1.6.320
Slazem se za nepreciznost. Kod kuce imam taj pistolj za merenje temperature, kupio kao zbog bebe, mnogo lakse. Masi i do 2 stepena, znaci beskorisno. Temperaturu vode je doduse dobro merio.

Nazad
Vrh Dno