Šta je novo?

Huawei GT/GT2/GT2e/GT2 Pro

To sto si stavio je samo za HarmonyOS, gt2 to nema. Ja se razmisljam koji smart watch, Huawei deluju i dalje najbolji za ulozen novac, Xiaomi su mi ok, ali ne lezi mi nista njihovo. Samsung ima tu opciju za poruke ali baterija je zaista neprihvatljiva.

Nisam ni mislio na stare modele
Da, Samsung je sa baterijom katastrofa inace mi se ni izgled ne dopada tako da ce definitivno biti neki Huawei serije 3,sada koji zavisice i od trenutnog raspolozenja ahahaaha

Inace jedino ova tema ziva pa u njoj i pisem

Samsung Classic verzije su mi lepe, ali stoji da Huawei vise lici na sat i otmeniji je. Ali recimo gt2 classic kako sporo radi to je neverovatno. Uporedio sam sa nekim samsungom od pre X godina kada huawei nije ni imao smart satove, i radi 10x bolje. Ne znam kakav je slucaj sa Harmony, nisam probao. Mogao bih da skoknem do neke radnje da vidim.

Ne znam kako je ranije sta radilo iskreno nisam se ni interesovao za pametne satove
Ali posto sam ovu temu proucavao zadnjih mesec dana ,probao ,citao.itd definitivno ce.biti Huawei
Zeleo bih samo da napomenem da po meni najnolja kupovina ulozeno dobijeno je TicWatch 3 ,ali nesto mi se izgled ne svidja ali sat ima sve kao i najbolji primerci sem kvaliteta izrade
Kome fali novca preporuka za tu firmu

Ја сам задовољан са gt2 pro, али да сад купујем сад не бих узео смарт већ неки класични као нпр seiko 5

Nista nisi uradio bez Dik Trejsi momenta na sred ulice :D

Ne znam kako je ranije sta radilo iskreno nisam se ni interesovao za pametne satove
Ali posto sam ovu temu proucavao zadnjih mesec dana ,probao ,citao.itd definitivno ce.biti Huawei
Zeleo bih samo da napomenem da po meni najnolja kupovina ulozeno dobijeno je TicWatch 3 ,ali nesto mi se izgled ne svidja ali sat ima sve kao i najbolji primerci sem kvaliteta izrade
Kome fali novca preporuka za tu firmu
HONOR Watch GS Pro je dobar izbor za 100-130e.

Jel se dobija nesto zanimljivo sa gt2 pro u odnosu na gt2 classic? Uzeo sam gt2 pro, ali deluje da je sve isto sem bezicnog punjenja. I one kao modove za vezbanje ima dodatne

Neverovatno koliko im je pala cena od kad su bili novi. Mada i ne vrede tu pocetnu cenu, po meni. Nisu imali ni templates, a ni sad, za odgovaranje na poruke.

Koliko sam citao serija 3 pa na dalje ,ostali ostadose zaboravljeni
Tako da kome je to bitno i hoce dodatne funkcije .....
Mada se i dalje lomim izmedju huawei watch 3 i samsung 4 klasik 46mm

Koliko sam citao serija 3 pa na dalje ,ostali ostadose zaboravljeni
Tako da kome je to bitno i hoce dodatne funkcije .....
Mada se i dalje lomim izmedju huawei watch 3 i samsung 4 klasik 46mm
na tvom mestu bih kupio GT 3 PRO galaxy svaki dan punjenja baterije pa i mobilni mi drzi duze bateriju sa svime ukljucenim

Šta znači da je zaboravljen uređaj? Koliko 5o nije dobio update? Meni je stigao pre 2 meseca, u maju. Ne znam odakle to da je zaboravljen, jedino ako treba na 10 dana da šalju.
Više od 5m nije dobijao update, trenutna verzija je tu sigurno 5m, ako ne i više, jer model koji imam nekako uvek među prvima dobija update, pogodio se takav model...
A i kada dobije ažiriranje - ništa spacijalno...
Ne treba na 10 dana da šalju, nema mesta za ironiju ovde i takav govor, komentarišemo svi i iznosimo mišljenja i stavove...

na tvom mestu bih kupio GT 3 PRO galaxy svaki dan punjenja baterije pa i mobilni mi drzi duze bateriju sa svime ukljucenice
Velika mi je cifra za njega
Da imam vise kesa pre bih uzeo huawei watch 3 pro
Za samsung se lomim jer ce najduze imati apdejte a i guglov je softver

@StefanR90 Treba voditi racuna da se pisu istinite stvari zbog ljudi koji citaju. Ovako deluje da sat nije godinu dana dobio update, a poslednji za gt2 kod mene stigao u maju negde, znaci max je mesec i nesto pre toga izasao. Izvinjavam se na ironiji, ali manje je to stetno nego iznositi netacne tvrdnje. A to sta se dobijalo, zavisi od update-a kao i za sve. Ogromna je razlika od kada sam ja kupio svoj, dosta stvari je dodato i bolje izgleda sat. Mislim da je i dalje izuzetno dobra kupovina s obzirom na cenu, i novi su nesto dzabe, svakako ne bih razmisljao za istu cenu da uzmem Xiaomi, makar i prestali da rade update. Ovde se pominju update-i:

Više od 5m nije dobijao update, trenutna verzija je tu sigurno 5m, ako ne i više, jer model koji imam nekako uvek među prvima dobija update, pogodio se takav model...
A i kada dobije ažiriranje - ništa spacijalno...
Ne treba na 10 dana da šalju, nema mesta za ironiju ovde i takav govor, komentarišemo svi i iznosimo mišljenja i stavove...
A šta bi trebalo tačno da se ažurira? Ne kapiram pošto gt 2 pro radi savršeno, baterija ubija i drži kao prvog dana, lep dizajn, elegantan i casual u isto vreme.

Ja bih voleo odgovaranje na poruku na bilo koji način i da hvata GPS brže, na mom primerku nekad hvata i po ~5 min GPS.

Odgovaranje na sms sa sata?🤣🤣🤣
A zasto ne? To mi je bitnije od poziva i merenje otkucaja srca. Isto tako mozes da se smejes na merenje koraka na satu ili stresa, ali koriste ljudi. Ja sam jos na S2 Classic satu napravio templejte koje sam svakodnevno koristio, tipa "Vozim sad, zovem ubrzo" ili "U prodavnici sam, zovem te za par minuta", a cesto sam i isao reply pa kucao kratke poruke da ne bih uzimao i palio telefon.
Sad imam GT2 Classic 46mm, GT2 Pro, i posto vidim da stize na trojku ta funkcija, mozda cu i njega uzeti. Svakako planiram jedan od ova dva da zadrzim, dosta mi jedan.

Gde da kuckaš po satu brate mili? Idete u krajnost kao mora odmah da se odgovori ne može da se sačeka 5min. Sms na satu ne može nikako da bude bitniji od poziva jer nam smisla.

Kada razgovaras sa ljudima o licnim preferencama moras da kazes da tebi nesto nije bitno, a ne da postavljas svoje misljenje kao jedino ispravno. Bukvalno sam na satu od 40ak mm kucao poruku, uz recnik i predloge, odlicno je radilo. Tastatura je bila kao na staroj Nokiji, lako se kucalo. Ja odgovaram odmah na poruke, ne cekam 5min. Ako sacekam 5min, mozda vise ne odgovorim na nju :poop:
Meni licno izuzetno korisna opcija i rado je se secam. Znaci mi da ne moram da otkljucavam telefon za svaku poruku, a smanjim i vreme provedeno na telefonu i sansu da mi nesto odvuce paznju.

Ako krenes tim, putem, mozes isto reci PA ZASTO MORAS DA VIDIS NOTIFIKACIJU ODMAH STO NE MOZE ZA 5 MINUTA :)

Odgovaranje na sms sa sata?🤣🤣🤣
Da, zapravo se ispostavilo kao veoma korisno. Retko koristim SMS, uglavnom Viber i naš interni komunikator. Imam tačno 5 templejta. Plus sam poruke tako formatirao, da primalac zna da sam odgovorio sa sata i ne kuca dalje ako nije hitno.

Posle 8 meseci bez mogućnosti javljanja na poziv na satu, mogu da kažem da mi ta opcija nijednom nije zafalila.
U nekoliko situacija kada bih se možda i javio na satu, poziv sam odbio odgovarajućom template porukom i nijednom nisam pomislio "što ne mogoh sada da se javim".
A opet, dok sam imao GT2 PRO, nekoliko puta se pokazala baš korisnom. Ali sada da biram, definitivno bih uzeo odgovaranje na poruke ispred odgovaranja na pozive.

Мени више значи да могу да разговарам преко сата него да одговарам на поруке, мада најбоље да може оба.

^ baš zato postoje različite opcije (proizvođači, modeli), pa kome šta odgovara.

Ja sam svoj GT2 promenio, jer su mi se promenile potrebe. Dok sam ga koristio na naprednu pametnu narukvicu, bio je super. Kada sam napravio plan treninga i krenuo sa 3-4 treninga sedmično, jednostavno je nedostajalo previše opcija.

Evo 8 meseci, kad god vidim GT2 kod sestrića na ruci, pomislim da ima dobar sat, a onda se setim koji sat nosi i odakle mu :)

Za to vreme, napravio sam lep napredak u treninzima i potpuno sam siguran da me GT2 ne bi ispratio u tom poduhvatu. Naravno da bih mogao i bez sata, ali mi je toliko stvari olakšao, da je nezamislivo.

Krajem meseca trčim prvi zvanični Trail u životu, organizator nam poslao GPX fajlove koje GT2 ne otvara. Nisam siguran da ću da koristim tu mapu u toku trke, očekujem dobro označen teren, ali sam juče odradio trening sa malo većom distancom i malo većom visinskom razlikom, da znam šta me očekuje. Posle treninga, pogledam grafikone i shvatim da se u velikoj meri poklapa sa mojim subjektivnim osećajem na treningu, ALI nadjem i mesta gde mogu da popravim stvari.

A šta bi trebalo tačno da se ažurira? Ne kapiram pošto gt 2 pro radi savršeno, baterija ubija i drži kao prvog dana, lep dizajn, elegantan i casual u isto vreme.
Par stvari konkretno, na GT2:
Sleep tracking radi odlično, ali ako sednete ubrzo nakon sna (stolica i kafa, auto, bilo gde) i umirite otkucaje srca računa kao da ste nastaviki san;
GPS ume da promaši samo tako, trčim po sredini Nišave koja nije mala, pritom nema objekata koji bi ometali signal;
Ponavlja obaveštenja do besvesti, ukoliko ne pročitaš odmah na telefonu ili ne izbrišeš sa sata obaveštenje. To ume da izludi, naročito kad si u gužvi;
Ne prikazuje obaveštenja uvek, propustim važnu poruku ili obaveštenje, to se ranije nije dešavalo a uspelo im je da i to pokvare;
Ima još sitnica i ovo je dosta. Izgled još uvek fenomenalan, to je veliki plus, i baterija drži solidno 8-10 d.
Poprilično sam u huawei ekosistemu, od telefona, sata, vage itd. Nema potrebe da niko "brani" ili pak promoviše uređaje ovde, samo iznosimo mišljenje. Generalno, imam utisak da se održavanje Huawei uređaja ubrzo svodi na formalnost, takvi su i ranije bili, a osobito nakon događaja sa GMS servisima.
Dok je uređaj nov sve se unapređuje sve pršti i kad se pojave novi uređaji prethodni se ubrzo zanemaruju, takva je poslovna politika, da bi korisnici kupovali nove uređaje.

Nazad
Vrh Dno