Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, ali možeš im tražiti da te skinu sa liste, tj. da te više ne zovu za takve ponude.
Ja sam se jednom pobunio i operaterka mi je to predložila, kaže poštuju.
+1 za ovo. I mene su stalno zivkali, mesečno barem jednom da mi nude cash kredit 50 hiljada, 90 hiljada, i tako neke random cifre, iako imam kod njih dosta veće iznose i u RSD i EUR, pa sam jednom rekao da me više ne zovu sa takvim ponudama, i zaista nisu od tada.
Cao drustvo.
Imam jedno pitanje, pa ako ste voljni da me posavetujete. Uskoro putujem izvan srbije zbog posla na odredjeni vremenski period (konkretno amerika). Koristim usluge mobi banke od osnivanja, nikakve probleme nikada nisam imao. Citajuci vasa iskustva ozbiljno sam se zabrinuo da li da ostanem kod njih za vreme mog radnog angazovanja. Progresiv+ mi je zaista odlican, prvenstveno jer je naknada 0 za placanje u inostranstvu i generalno meni je njihov app sasvim zadovoljavajuci. Ali kada procitam sve sta su drugi doziveli, poceo sam drugacije da razmisljam. Plasim se da kada odem za to vreme dodje do neke ozbiljne promene u njihovom radu i ja bukvalno izvisim s obzirom da nisam u srbiji.
Dvoumim se izmedju intesa hit plus ili da ostanem u mobi?
Sta mislite?
Nemoj ovo prihvatiti kao neki savet, ali eto samo da kažem šta ja radim: imam račune i kartice u više banaka, konkretno 3 u ovom trenutku. Ima tu više razloga za to, ali generalno svaka banka ima svoje neke mane, pa nikad ne možeš biti 100% siguran da ti se kartica neće blokirati baš kad bi ti hteo da je koristiš, bez obzira da li je Mobi u pitanju ili Intesa. Debit karticu Mobi banke jesam i ja već koristio u Americi i Kanadi i svugde je radila bez ikakvih problema, čak i na mestima gde su rekli da debit kartice ne rade kod njih (npr. u avionu), ali opet to ne mora nužno da znači da ti nećeš imati probleme... Pa sad budi pametan :)

Poslednja izmena:
Kada se oogresi 3x pin na atm u inostranstvu sa mc debit nkarticom mobi banke, da li banka daje comansu za oduzimanje pri narednom ponovo pogrešnom pokusaju, ili samo odbije trx?

+1 za ovo. I mene su stalno zivkali, mesečno barem jednom da mi nude cash kredit 50 hiljada, 90 hiljada, i tako neke random cifre, iako imam kod njih dosta veće iznose i u RSD i EUR, pa sam jednom rekao da me više ne zovu sa takvim ponudama, i zaista nisu od tada.

Nemoj ovo prihvatiti kao neki savet, ali eto samo da kažem šta ja radim: imam račune i kartice u više banaka, konkretno 3 u ovom trenutku. Ima tu više razloga za to, ali generalno svaka banka ima svoje neke mane, pa nikad ne možeš biti 100% siguran da ti se kartica neće blokirati baš kad bi ti hteo da je koristiš, bez obzira da li je Mobi u pitanju ili Intesa. Debit karticu Mobi banke jesam i ja već koristio u Americi i Kanadi i svugde je radila bez ikakvih problema, čak i na mestima gde su rekli da debit kartice ne rade kod njih (npr. u avionu), ali opet to ne mora nužno da znači da ti nećeš imati probleme... Pa sad budi pametan :)
Hvala na odgovoru.
Burazer ima u isto tako u nekoliko banaka racune, ali nije korisnik mobi. On me uglavnom savetuje da ugasim racun u toj kako on kaze 'nepostojecoj' banci. Imam par drugara koji su u mobi banci, a znam i od rodbine nekoliko njih. Niko nikada problem nije imao. Ne znam sta cu, dodje mi da ih nazovem i pitam nesto u fazonu da li mozete da mi garantujete da u narednih godinu dana nece doci do neke promene u vasem radu jer planiram da vas koristim preko.
Raiffeisen mi se ne isplati kada nisam u srbiji. Kontam da otvorim u intesi ili sto ti kazes ovako 2 racuna. Uh, samo kad pomislim na nekoliko kartica u novcaniku 🤯

citam po internetu da intesa cim ubacis karticu u bankomat u stranoj drzavi ti blokira sve racune i kartice kao "bezbedonosni feature", ostavi te bez para u nedodjiji dok se ne vratis u zemlju da licno odblokiras racune, cirkus

Ja samo da updatujem moj slucaj, pisoa na portalu za kradju 75din niko ne odgovara nedelju dana...
Pisao email stigao odgovor da je verovatno problem do paypal bio ... odgovorim da im sajt tad nije radio i zato ni transakcije nisu isle, stize sledeci email da su 3 transakcije odbijene zbog mog limita
Naravno posaljem im screen shot a su moji limiti postavljeni na 4x vise i d anije to problem jer je nakon sat vremena iz 4tog puta transakcija prosla, naravno ne odgovaraju

Nema gore banke od ovih lopova i lazova, dok im je gazda bio telenor radili su super, sad je ovo cist bezobrazluk i lopovluk
Promeni banku

Ipak da javim da su mi nakon nedelju dana odgovorili i priznali njihovu gresku u nestabilnosti sistema, mozda citaju ovaj forum, a mozda su i odlucili da malo bolje rade posao

Данас је ваљда био последњи дан до ког морају да изврше cash back у вези mastercard-ове акције. Мени и даље нису послали ништа, коме да пишем приговор за ово?

Šta se desava kada se na bankomatu pogreši pin 3x? Jel mora nešto da se odblokirava ili?

Данас је ваљда био последњи дан до ког морају да изврше cash back у вези mastercard-ове акције. Мени и даље нису послали ништа, коме да пишем приговор за ово?
Да се исправим, легло ми је још пре скоро месец дана, али ја то нисам видео јер ови генијалци из Mobi bankа изгледа селективно бирају кад ће да те обавесте путем мејла о приливу и трансакцијама, а када не. Тек сад видим из листе прилива да је легло, па проверите и ви којима није (односно мислите да није легло)…

• Adds to story
Reagovanja: mnt
Да се исправим, легло ми је још пре скоро месец дана, али ја то нисам видео јер ови генијалци из Mobi bankа изгледа селективно бирају кад ће да те обавесте путем мејла о приливу и трансакцијама, а када не. Тек сад видим из листе прилива да је легло, па проверите и ви којима није (односно мислите да није легло)…
Kako pre mese, na koji datum su odradili uplatu?

Ako pričamo o akciji za online placanja Mastercard karticama sa ukupnim iznosom preko 3000, akcija je trajala ceo Jun i napomenuto je da ce biti uplaceno u roku od 30 dana. E sad, da li računaju 30 dana nakon akcije ili od trenutka kada se ispuni uslov. Ja sam jos pocetkom Juna ispunio uslov i nista jos...

Ja sam ih danas pitao šta se dešava sa tim, pošto je pisalo da će uplata biti izvršena 15 dana od dana poslednje kupovine koja kvalifikuje za Cashback. Baš ću da vidim šta će mi odgovoriti.

lol, sada mi stigao mejl, imam neku deviznu štednju kod njih, ccc
"ovim putem Vas obaveštavamo da raskidamo Ugovor uz poštovanje otkaznog roka od 15 (petnaest) dana. Sa datumom isteka navedenog roka, sredstva sa Vašeg štednog računa će zajedno sa pripadajućom kamatom, biti preneta na Vaš tekući račun u Mobi Banci"

Napravi nov stedni nalog i prebaci tamo novac.

• Like
Reagovanja: mnt
Meni legao cashback 6. juna, ne znam kako tako rano. I nije 1000 dinara, nego 1010 dinara iz nekog razloga.

A ne stiže mejl izgleda zato što tehnički tip transakcije je chargeback, a ne regularna transakcija...

Ja sam pre neki dan gledao i izgleda da ne ispunjavam uslov. Isto važi i za suprugu, koja je takođe u Mobi.
Računao sam da plaćanje hrane karticom preko aplikacije Glovo/Wolt/Mr.D i sl. potpada pod ovo, ali po tipu transakcije u okviru liste transakcija u aplikaciji ne izgleda tako - posmatra se kao POS plaćanje.
Kada to izuzmemo, imam 2 transakcije a ne neophodne 3, i zato ništa od cashback-a.

Poslednja izmena:
Isto nisam dobio cashback, placao sam racun za MTS, vise kupovina preko Ananas-a, kupovina karata za voz. Kada stavim filter internet transakcija placanje Ananasu se ne vidi kao placanje na internetu a od voznih karata vidi se samo prva karta, ostale ne. Pretpostavljam da je u pitanju trik sa sitnim slovima, pisalo je da se priznaju racuni za komunalne usluge i operatere, pretpostavio sam da je Ananas internet prodavnica jer sam platio karticom preko interneta ali izleda da nije....

Platio sam infostan, yettel mobilni i yettel internet, jos ce ispasti da sam kvalifikovan za ovaj cashback?

Sad gledam, Drivego se uopste ne vidi kao internet placanje..

Kod mene Drivego plaćanje ne radi ako je isključeno internet plaćanje u podešavanjima kartice.

Isto nisam dobio cashback, placao sam racun za MTS, vise kupovina preko Ananas-a, kupovina karata za voz. Kada stavim filter internet transakcija placanje Ananasu se ne vidi kao placanje na internetu a od voznih karata vidi se samo prva karta, ostale ne. Pretpostavljam da je u pitanju trik sa sitnim slovima, pisalo je da se priznaju racuni za komunalne usluge i operatere, pretpostavio sam da je Ananas internet prodavnica jer sam platio karticom preko interneta ali izleda da nije....
20.7. se pojavili uplata na tekucem. Transakcije su bile sredinom juna.

MC povracaj novca, Mastercard, IZNOS/VALUTA 1.010,00 RSD

Da li je moguce da mobilna aplikacija za iOS nema Face id autentifikaciju kao opciju? Gledao svuda ali ne nadjoh.

Da li Mastercard debit kartica Mobi banke podržava beskontaktno podizanje keša na bankomatima, znači ne mislim na mcash nego na PayPal funkcionalnost.

Podržava beskontaktno podizanje na bankomatima, ali to nema veze sa PayPal-om. Pretpostavljam da si mislio na PayPass...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno