Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pa upravo je to taj sto moras da oblizes ventil da bi ga otvorio da pijes.
Sto bi ga lizao?
I ne razumem sto bi tu pipu stavljao usta, pa nisi beba da cuclas flasicu;)
Stisnes flasicu i sipas vodu u grlo.
Pogledajte prilog 346052
Poklopac, ne lizem stroku. Grlic sirok, ne mora da se cucla, pije se kao iz flase. Moze i da se zaliva. Naravno, dovoljna je jedna ruka i voda nema nikakve mirise.
Ovo nije bidon za biciklizam, tu voda curi iz flasice i taj bidon je od krute plastike.

Bidon za bicikliste treba biti mekan sa pipom koju otvoris rukom stisnes i uspricas vodu u usta, nema sisanja flasice.

Ja prosle nedelje cekao suprugu i udjem u prvu prodavnicu i prodavac mi kaze: ne mozemo ti prodati samo padove, moras doterati bicikli na servis :):):)
Ako zna neko gde ima u NS da se kupi b03s bez servisa, nema u Fanatiku? :)

ja sam ih pre neki dan porucio online u probike-u... probaj tamo

To je model rucica, a ne kocnica. Ako su kocnice isto acera, onda su 395 ili 3050. U oba slucaja ti treba standardni pad B03S. Proveri da diskovi slucajno nisu za metal padove, mada je mala verovatnoca, pise na njima sigurno.
Imas svakako i alternativne proizvodjace padova (gorile i cuda), ali ne bih rekao da ce to napraviti veliku razliku pa bih uzeo ove preporucene.
Ne mogu da tvrdim, ali mislim da je shimano vremenom prelazio sa b01 na b02 pa a b03 tako da bi mozda svaki od tih odgovarao ako nadjes.
Da, u pitanju je Acera ali ja ne vidim model na njima uopste da pise. Mozda ipak odvucem u servis. Slao sam upit Capriolu da mi posalju tacno koje idu, u pitanju je 9.4 HDS, ali kontam mozda i oni pogresne izaberu.

Da, u pitanju je Acera ali ja ne vidim model na njima uopste da pise. Mozda ipak odvucem u servis. Slao sam upit Capriolu da mi posalju tacno koje idu, u pitanju je 9.4 HDS, ali kontam mozda i oni pogresne izaberu.
A na starim pločicama da li nešto piše?

Nisam ih skidao, nisam ovo nikad radio :) vidis pogledat cu ima li sta na njima. Tako je najbolje.

kada skineš, pazi da ne diraš ručice da ne bi morao da podešavaš ponovo.
Možda ćešš morati sa novim debljim padovima, ali u međuvremenu nema razloga da ti se slepe klipovi

Ja ne koristim bidon, koristim običnu flašu za vodu, stane mi u držač ona Jana sa cuclom i ima i onu pđastičnu zaštitu preko cucle ili hydroactive aqua viva i sl.
Ne pijem u pokretu nikad, uvek negde stanem sa strane pa se osvežim.

U svakom slucaju za nove pakne ako su stare bas istrosene moraces da stisnes klipove unutra.

Inace danas sam odlucio da voskiram lanac, i odradio sam pa cu videti kako je. Oduvek sam hteo da probam, ako mi se ne svidi lako je oprati

Mozes li malo pojasniti "moraces da stisnes klipove unutra"? Znaci kada ih izvucem, pakne, mislis da ce se oni klipovi izvuci ? Jedna je iz nekog razloga skroz potrosena, udara mi metal, druge ima 50%. Neravnomjerno sam ih izlizao.

Ovako izgleda ak osta znaci :D Na "papiru" pise samo Acera. NA samim kočnicama stvarno nista.

image.png

image.png

P.S. Cistim ga dva puta sedmicno ali nisam od zadnje ture, bile neke poplave pa cesta puna kamenčića.

nece se izvuci ako ne drzis par dana tako bez padova :) ako ima dosta lufta ulje ce polako da gura, nista strasno. ako se bas brines oko toga da ne moras bleed da radis mozes ubaciti neku plastiku izmedju klipova :)

@Glenn klipovi kako se pakne trose izlaze napolje da bude stalno isto odstojanje od rotora do pakni. Nista strasno uzmes npr šrafciger ili nesto pljosnato i stavis preko klipa i stisnes ga unutra.

Ne srafciger pliz. montiraci guma su plasticni i rade jednako dobar posao, cak i treba da se koriste kao poluge.

Kako god, ta plastika ne znam dal bas moze da stisne klip unutra, ja sam danas imbusom, posto sam sebi menjao, radi posao

Aha kontam, one su vec vani radi potrosenih pakni pa ih treba gurnuti kada dodju recimo nove.

imas na youtube-u gomilu klipova kako se to radi

Da da pogledao sam, na par montaza uzmu neki komad plastike pa vracaju nazad. Prvo sam i trazio na YT ali nisam naso svoj model.

Ja sam danas uzeo neke kineske pakne u vektoru. Nisu imali Shimano G03S koje idu u moje i iskreno ja ne vidim nikakvu razliku. 550 dindzi su shimano su 1000

Ja sam kupio sa ebay-a samo igrom slucaja plocice za bajs, link ispod, i top su. Jos sam dobio neki popust od ebay-a i izasle su me oko 3e za oba tocka. :D A planirao sam tih dana bas da uzmem Shimano, kostale su oko 1400 za jedan tocak, znaci oko 3500 bi me izaslo sa postarinom. Ovako 400 kinti. :D Koce ubijaju. Pre toga sam kupio neke kod onog Zareta sa Cikloberze, jer su ga svi preporucivali, covek je prevarant cist. Poslao mi je neko djubre, prvo su bile 1mm, mozda i vise deblje, uopste nisam mogao da ih ubacim u klesta, pa sam ih brusio po njegovom savetu i posle toga su sve vreme pistale kao lude. Rekao sam mu sve to, samo mi je rekao OK. Pokrao me je za 2000din plus postarina.

https://www.ebay.com/itm/325008301357

ja ne volim da se zezam sa gumama i kocnicama :)

Juče seo na svoj stari bicikl prvi put od kupovine novog pre mesec i po dana. Doslovno s konja na magarca, pa sad još više cenim svo vreme provedeno na starom, trebalo je voziti to po 40+ kilometara. :D

Juče seo na svoj stari bicikl prvi put od kupovine novog pre mesec i po dana. Doslovno s konja na magarca, pa sad još više cenim svo vreme provedeno na starom, trebalo je voziti to po 40+ kilometara. :D
xaxa i ja sam imao istu reakciju, al posle bi mi bilo okej. Svaki je razlicit na svoj nacin.

Kupio sam prvi bicikl, pa ako moze neka preporuka sta je "must" od opreme da se nosi uz bicikl, neka preporuka za mini pumpicu pored sebe, neka torbica/futrolica itd

realno treba samo dobra volja :)

Ja cesto vozim da ne kazem svaki dan po Bg-u 20+ km i nosim samo vodu i imam stop svetlo pozadi ako zatreba . To je to.
Ne nosim nista vise iz razloga jer ima i biciklista i servisa dosta usput ako zateba.

Kupio sam prvi bicikl, pa ako moze neka preporuka sta je "must" od opreme da se nosi uz bicikl, neka preporuka za mini pumpicu pored sebe, neka torbica/futrolica itd
Voda. u torbici: 200 dinara, mala pumpa, pribor za krpljenje guma tiptop ili slicno da ima one 2-3 plastike za skidanje i stavljanje gume, rezervna unutrasnja guma (da ne moras krpiti na licu mesta), ako ti je quick release tocak onda ne treba kljuc.
Za planinu 2 bonzite, 2-3 vode, majica da se presvuces, ja bi poneo i imbus kljuc za svaki slucaj.

Poslednja izmena:
.... da li su

FC-TY301 42/34/24T i lanac z50 kompitabilni..? hvala

Vrh Dno