Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

70 je tacno brzina kad uvek pocnem da razmisljam kako bi bilo dobro da nosim kacigu, sledeci put :) i koje ono gume imam na biciklu :)
Bukvalno :D
Sa Kenda Kadre(komodo) 60 TPI, 26x2.1 često sam se spuštao sa 70-72km/h, sa 29x2.1 74km/h, tu počinjem da kočim. Niz šumske makadamske staze bez problema do 50km/h. Juče i danas sa delimično blatnjavim gumama (posle šume) 65-67km/h, niz asfalt u lošem stanju.

Inače, veoma dobre niskobudžetne XC gume, i za asfalt ali i za lakši teren, šumske i makadamske puteve (što najviše i vozim). Robusne su i izuzetno teško se buše, poslednji put pre X godina, na veliki trn. Uz to su i dovoljno brze, sa dovoljno gripa u raznim uslovima, jedino nisu za ozbiljnije blatnjav teren (duboko blato) i mokre staze, ali takvih i nema mnogo u krajevima gde vozim. Mnogo bolje su se pokazale od Rubena/Mitas slične cene, isto važi i za CST koje sam nekada koristio, i to su sasvim solidne niskobudžetne gume, bolje i robusnije od Mitas. Inače sam pristalica korišćenja što kvalitetnijih guma na automobilu/suv (i u skladu sa potrebama i načinom vožnje), ali od ovih Kadre na bajsu ne odustajem pre svega zato što su se tako dobro pokazale pri mom načinu vožnje, ne kupujem ih samo zbog povoljne cene. Ne kažem da ne bih uzeo neke Maxxis ili slične skuplje XC, ali ove su mi za sada optimalne i iznad svih očekivanja.

Ko ne vozi off road a hoće dobre, brze niskobudžetne gume koje imaju dovoljno gripa na asfaltu i običnom makadamu, K1118 su se dobro pokazale u tim uslovima.
KENDA-K1118-MTB-Bicycle-Tire-Anti-skid-wear-Bike-tire-Mountain-Off-road-tyre-26-27.jpg

Ajd još malo da vas maltretiram, koje su bolje ručke od ovih dvoje

Uzeo sam da podešavam sic, kad otpustim šraf za amortizer, sic dobije blagi luft levo desno, kad stegnem šraf do kraja onda nema luftaIMG_20220515_194851.jpg

Poslednja izmena:
Pipnes ih negde uživo pa odlučis koje su udobnije. A šta je problem sa sicom, nisam nikada imao to ali zar ne pomeras onaj deo dole a ne to

Rekli mi neki ljudi da kad popustim ovaj šraf sa slike onda amortizer u sicu bolje ublažava truckanje, ja dobijem da se sic pomera levo desno, nista, zavrnem ga do kraja, ionako je amortizovanje minimalno

Ti amortizeri su glupost, amortizer u sticni a da valjda košta poprilično

U pravu si skroz, sad sam kao štelovao, isti osećaj na guzici 😀

Uzmi gel gripove, ja bi lično bez rogova ali ako ti trebaju/odgovaraju samo napred.
A za sedište, visinu podešavaš dole a onaj gore šraf što si slikao samo reguliše da li će amortizer da radi brže (otpušten šraf) ili sporije (zategnut šraf), kao "zec i kornjača" na nekim vilama, ni u kojoj varijanti ne treba da ljulja levo-desno...

Uzimam s rogovima jer mi odgovaraju a u sicu ima luft na samoj šipki gde je amortizer, ne bi trebalo ali ima, sve je rešeno zatezanjem

Moze neka preporuka za rute za izlet na nekih do 50km od beograda a da nije surov teren? Plan mi je da vikendom odem biciklom na turu pre zene i deteta pa da oni dodju kolima, znaci neko fino mestasce kao Obedska bara npr.

Sta znaci surov teren?
Nadam se da si mislio 50km u jednom pravcu, inace nema puno smisla.

Obedska bara nije bas neko zanimljivo mesto,
Ruma, smederevo, ralja, kosmaj, obrenovac, Ub, pancevo, fruska gora...

Naravno 50 km u jednom smeru. Vise me zanimaju neka izletista pored reke ili jezera.

Progar ili selo Biser? al nemoj preko Obrenovca, gadan put i krivine

To je onda krug od 100km :)

Progar i kupinovo su lepa sela ali tamo nema nicega, osim ako ne ides u svaleraciju

btw nauticko selo biser se nalazi u boljevcima a ne u progaru.
a ja bi svakako ipak preorucio pravac preko obrenovca jer ako nisi u dobroj formi vetroviti srem i banat ce te bukvalno unistiti ako ides sam a izmedju sela je bukvalno pustara kilometrima.

dodaj na spisak i stari slankamen, jako lepo mesto.

I Djovak je zamalo sebi izbio oko u Rimu (bar mislim) isto tako, samo je imao srece pa je promasio

A kakva je staza od Beograda do Sremske Mitrovice uz Savu? Neko mi reč da je išao tim putem, kaže da je dobro, ali nije redovni biciklista, pa nisam siguran da je u pravu.

ja ono sto mogu iz svog iskutsva sa pumpama da preporucim, Pro je Shimanov brend
kvalitetna, ultra kompaktna, izvlaci se crevo na kom je ventil pa je samim tim lakse pumpanje :)

ali i te mi deluju ok

Svaka mini pumpa moze da pumpa presta ventil (samo se okrene gumica)

Prvo gledaj da bude teleskopska,
pa da ima zakljucavanje na ventilu,
zatim super je ako ima crevce, manometar je na tom tipu pumpe apsolutno nepotreban jer je korisnije da bude kompaktna.

to je pumpa za nedaj boze, nije za stalno koriscenje.

Planiram da pazarim bajs, gledam 29", XL ram, bitno mi je da ima prednji amortizer, obe disk kocnice. U obzir dolaze polovni modeli.

Za oko mi je zapao ovaj model. Jel Bulls kvalitetan proizvodjac?

pa ok je, na CB je Sharptail 300eur bicikl :)

i ja takodje gledam 29ers sa XL veličinom Rama, da li je bolje uzeti neki polovan do 400 evra ili kupiti neki lošijeg kvaliteta novog?

da nije negde pukao ram, da amortizer radi ok, ostalo je sve lako podesivo, lako se da srediti. naravno prvo da ti odgovara za tvoje telo :)

Da li zna neko sta pogledati obavezno kod polovnog MTB bajsa i kako ga proceniti?
Realno puno toga bi bilo dobro pogledati ali, sve zavisi od primerka bicikla. Pakne dal su istrosene, dal je amortizer funkcionalan, dal su svi delovi citavi, dal ima lufta u glavam, kakve su gume dal su ispucale, istrosenost lanca ali to ne mozes bez alata. Svi su oni ulickani silikon sprejom da se sijaju tako da na oko izgledaju super.

1653502287853.png
Od ponedeljka u Lidlu.
Razmišljam da uzmem ovaj pošto mi onaj što sam uzeo prošli put ne odgovara pa hoću da probam nešto drugačije.
Jel ima neko možda?
Kakvi su utisci?

Nazad
Vrh Dno