Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Znaci mrka kapa za neke gume bez krampona za 27.5?
Mada sam video na nekim sajtovima u BG da imaju po neke od 500+ din ?
650b nisam znao da su 27.5, hvala @illidan

pa sobzirom da ovo neces probusiti, ustedeces na krpljenu i unutrasnjim gumama :)

pogledaj na CB

Ima li kod nas guma za 27.5 (spoljasnje) koje su ravnije tj kao City fazon, jer ove na mom su mtb za svugde, a ja redje idem u gudure, 90% je grad?

Da li ima veze sirina felne ili je to univerzalno? Da li moze neka 700xy da pase na moj tocak?

Ako se neko bolje razume da mi to pojasni, zamolicu lepo :geek:
Double fighter su ti naj city gume za 27.5 sto ces naci kod nas a i generalno.

Ovo ti je neka budzet varijanta koja je ok za grad. https://sportzona.rs/shop/biciklizam/delovi/gume/guma-spoljasnja-27-5x1-95-k1118-bk-kenda/

Meni je muka kada vidim koje cene guma su kod nas, o kvalitetu da ne pričam.
Srećom, imam neku rodbinu u DE, kako neko od njih bar jednom u tri meseca dolazi ovamo, maltretiram ih sa vremena na vreme da mi donesu gume i još ponešto od opreme.
U poslednjoj turi, sad pred sezonu sam bio poručio, spoljašnje, unutrašnje, silant i naki alat iskoštali me cca 63€. Kod nas samo dve spoljnje koštaju više od toga.

P.S. pristojna 27.5-ca za 1.500din??? Ja nisam za to da me guma za bajs košta više od gume za auto, ali ... Brate, nhf, vozi poniku ...

Poslednja izmena:
Itekako.
Ne toliko po gradu, ali ako ideš iole dužu turu van ....

Pa ne bole dlanovi, nego imam osecaj da mi je lakse da vozim kada se oslonim na njih nego da drzim normalno rukohvate. Mada i sam moj posture je u losem stanju, trebace malo vremena da se naviknem. Ledja mi nikako nisu ispravljena u trenutnom polozaju.
ako zelis da sedis uspravno dok vozis bicikl onda nisi trebao da uzmes mtb :) na njemu se sedi pognuto ka napred, ne drasticno kao na drumskom. za laid back polozaj ti treba neki hybrid, touring bicikl :)
P.S. pristojna 27.5-ca za 1.500din??? Ja nisam za to da me guma za bajs košta više od gume za auto, ali ... Brate, nhf, vozi poniku ...
kvalitetena guma za auto kosta mnogo vise od kvalitetne gume za bajs

recimo ako pogledamo pirelli p zero
za bicikl je 80eur za auto je 200eur

osim ako ne poredis kvalitetnu gumu za bicikl sa najjeftinijom za auto?

edit: kupiti jeftinu gumu sa aliexpressa. bolje da sam sebi ubacis drvo u tocak dok vozis (meme) :)
guma ti je najbitniji deo na biciklu na kome nikad ne treba stedeti

Poslednja izmena:
@BokiPK Dao bi ja 5000 za jednu gumu, ali odakle, ne zivim u Nemackoj i sl. vec u Srbiji...
Tako da gledam da bude neka prihvatljiva cena za bicikl koji vozim 3-4 meseca, zato i ne bih dao vise od max 2000 za jednu...

Npr samo da je jos uza, manji otpor pri kotrljanju itd. mada je i ova bolja opcija od krampona po ulici

Ma nisam ni hteo da budem ispravljen, nego sam mislio da tako treba, a ja sam svakako vec grbav od silnog sedenja, tako i da moze, bila bi teza misija. :D

osim ako ne poredis kvalitetnu gumu za bicikl sa najjeftinijom za auto?
bas tako, poredi gume u istom kvalitetu pa vidi kako stoji stvar.

Gume birajte prema tome koliko kilometara prelazite godisnje.

ako prelazite malo i guma od 1000 dinara ce vam zavrsiti posao jer se ni ne moze puno puta busiti u tih 1000km

Ako vozite puno onda obavezno guma sa zastitom bar srednje klase (one su preko 20eur) inace ce krpljenje da kosta vise nego da ste kupili odmah skuplju gumu.

Ako vas zanimaju performanse onda ide jos skuplja guma a takva opet ne traje dugo ...itd.

@BokiPK Dao bi ja 5000 za jednu gumu, ali odakle, ne zivim u Nemackoj i sl. vec u Srbiji...
Tako da gledam da bude neka prihvatljiva cena za bicikl koji vozim 3-4 meseca, zato i ne bih dao vise od max 2000 za jednu...

Npr samo da je jos uza, manji otpor pri kotrljanju itd. mada je i ova bolja opcija od krampona po ulici

marathon se jako tesko buse, addix compound

20eur je shipment i naravno carina ako predje 50eur (50 eur u kome nije uracunat shipment, znaci ako kupis dve gume od 20eur to je ukupno 60eur sa troskovima slanja, ali carina nece naplatiti svoje, osim ako otvaraju pa naplate pdv na otvaranje :D)

ako imas nekoga u DE da narucis na njegovu adresu i neku semu da se posalje od njega do tebe onda je jos jeftnije :)

Naravno da nemam :D
Steta sto kod nas nema slican sajt s velikim izborom....
A trebace jer sve vise ljudi vozi bicikle

svasta toga nema kod nas, nazalost.... kad smo jad i beda

Gde uzimate aktivni veš? Konkretno mi trebaju podgaće ili šorc sa jastučićima, ali nemam pojma šta da uzmem i gde. Na KupujemProdajem ima svega, ali ne znam šta je dobro.

Nevezeno za bicikl, svakako mi treba aktivni veš za košarku, ali ni za to ne znam gde da se snabdem. Lancast mi je sumnjiv, cene su dosta niske. Da li je neko ima iskustva sa tim proizvodima?

11.000€ na gomili... i to placas preko firme, sa bruto plate, na rate, firma pokriva i do 40% razlike cene, zavisno kakav ima ugovor sa prodavcima. U ceni rate je i godisnje servisiranje pokriveno, kao i potrosni delovi.
Lako je tako kupovati skupe bajkove, jer ne osetis...

IMG20220513112143.jpg

Gde uzimate aktivni veš? Konkretno mi trebaju podgaće ili šorc sa jastučićima, ali nemam pojma šta da uzmem i gde. Na KupujemProdajem ima svega, ali ne znam šta je dobro.

Nevezeno za bicikl, svakako mi treba aktivni veš za košarku, ali ni za to ne znam gde da se snabdem. Lancast mi je sumnjiv, cene su dosta niske. Da li je neko ima iskustva sa tim proizvodima?
Ja sam kupio onaj gel uložak za cca 1000 din i ušio ga na bokserice.

aktivni ves sam uzeo samo gornji deo Northwave u Planet BIke.
a kupujem isto tamo biciklisticke, Look brend, imam odlicno iskustvo sa njihovim uloscima (nisu jeftini), takodje i njihove dresove uzimam.

kupio neke bokserice sa uloskom sa aliexpresssa, nosio dve voznje i bacio koliko je udobno....

uloske naravno, zato se i zovu biciklisticke :D

Scott su isto odlican kvalitet

Skoknuo sam malopre, pošto živim na 100 metara od PB u Bulevaru. Imaju Northwave u mojoj veličini (XL), ostalo ne. Uzeću ih sledeće nedelje, sad su već bili zatvoreni kad sam upao (prošlo 19h, mislio sam da rade do 21).

dobre su Northwave, imam i njihove jedne :)

kvalitetena guma za auto kosta mnogo vise od kvalitetne gume za bajs

recimo ako pogledamo pirelli p zero
za bicikl je 80eur za auto je 200eur
Ja znam šta je kvalitetna guma, P Zero nije najskupllji u bajs svetu, a nije ni za poređenje.
Imao sam Kleber Hydraxer, made in Germany, plaćene manje od 60€/kom. 205/55/16 W. Sada imam Hankook Ventus Prime 3, plaćene takođe manje od 60€/kom, ista dimenzija, samo brzinski index V. Kleber su preterale više od 50,000km, ostala šara preko 5mm.
Pireli ni Mišelin nisu bollje u toj klasi, plaćaš samo ime i to mnogo više.

Na mtb bajsu original Specialized, nakon toga nazovi kontinental - pih. razočaran. Speci nisam mogao da nađem nigde, inače koštaju skoro 50€/kom.
Na treku Schwalbe CX Comp Cross-Reifen, original, kupljeno u DE za ~ 18€, kod nas duplo skuplje.

Slažem se, ali i stojim iza toga da ne treba guma za bajs da košta kao za auto. Realno, između 2 i 3 hiljade je korektno. Izvikani kont je made in China.
Inače ove gume što si naveo su OK, samo što ih odavno nema, još manje po toj ceni.

P.S. Kada bi znali koliko je proizvodna cena i najskupljih gume za bajs ... veroavtno bi kolektivno otišli da obesite one koji su formirali prodajnu cenu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno