Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Direkt na telo, ali ja obučem preko neki tanji šorc - ne volim ja to uz telo, volim kad leprša :D

Ja volim da mi sve uz telo, tada najbolje funcionise sam proces da materijal upije znoj a onda da ispari i da materijal bude suv. Naručio sam šorc, veličina XL, nekako su oni baš sa veličinama haos.

Pojavila mi se ultegra kurbla power za 200 evra. Da li se isplati turati?

yup :) i ima izbora za svakoga

Ja sam uzeo dva sorca uz koje se dobijaju pelene i tako i nosim. Gace sa uloskom (pelene) na golo dupe, a onda sorc sa dzepovima preko toga

Ne znam, meni bi bilo čudno. Valjda treba ići sve u uz telo zbog aerodinamike. Ako vozite opušteno i bez jurnjave, to je oke, da leprša.

Ja sam baš ispitivao sa majicom uz telo i sa majicom koja leprša, ta koja leprša je bila kao padobran 😁

Juče sam po prvi put kupio tiket za izvlačenje Milnerovog bajsa, zapravo dva tiketa za zadnja dva builda. Prvi već okinuo :). Sviđa mi se onaj zadnji drumaš :).

I prva busna guma posle 3 sezone (pre toga nisam ni vozio bajs) sto mu dodje prva busna guma od detinjstva 😃

Jednom prilikom sam u lidlu uzeo neku onu torbicu sto se kaci iza sedista, uz nju sam dobio set za krpljenje gume. Danas popodne planiram da skinem gumu i vidim gde je busna, pazljivo cu prvo da skinem i naduvam i kad vidim gde pusta, provericu i spoljnju na tom mestu da se nige negde neki trn zabo.
Imam i rezervnu gumu, ali bih nju sacuvao da je montiram dok vozim negde dalje od kuce, a ovu cu pokusti da zakrpim.
Samo me zanima kakva su vasa iskustva sa ovim setom sa slike, posto sam dobio samo flekicu bez ikakvog lepila. Za jedno sat-dva cu da odem i do dekatlona pa cu da bacim pogled kakvi su njihovi setovi za krpljenje.

Jednom prilikom sam uzeo komadic ove flekice i zalepio dusek na naduvavanje, onu stranu sa plišom i flekica je radila posao dusek nije pustao. Verujem da kad malo osmirglam gumu i stavim da ne bi trrbalo da bude problema obzirom da na flekicu posle spoljnja guma vrsi pritisak

Prilozi

• IMG_4761.jpeg
    IMG_4761.jpeg
    188.2 KB · Pregleda: 119
Ja ove godine idem na rizik, nosim samo vodu u prehranu. Bez alata za opravku guma.

Razmišljam da uzmem za svaku gumu Joe’s No Flats Super Sealant. Uvek sam više prefirirao da imam unutrašnju gumu.

Pošto planiran da peglam veće ture, verovatno ću i pored ovoga što se stavlja u gumu protiv bušenja, morati da imam alat i rezervnu gumu.

Немој се зезате (да не кажем заје*авате) и пичите туре од по 100км без резервне гуме, пумпе и воде за пиће. Мени се прошле године десило да су ми на тури од 100км отишле обе гуме у размаку од 5 км. Срећа па сам био на 3км од куће после другог бушења...
Исто тако сам једном приликом остао без воде. Једва сам допедалао до неке чесме.

Ја не користим више бутил гуме. Док сам имао њих, користио сам декатлон опрему за крпљење, и била је ок.

@MilanBre
samo ti ipak ponesi jednu rezervnu gumu i malu rucnu pumpu, i nadaj se da nikada nece tebi trebati.

ja godinama ne probusim gumu a onda dodje voznja i 4x probusim

Jedino ovako. Blokira mi flašu. Unutra guma, alat i pumpa.

Drugi način da torba bude napred..

Napunim obe flaše istom smešom i kada nestane u jednoj flaši, stanem, promenim flaše i nastavim.

Prilozi

• 20250531_121622.jpg
    20250531_121622.jpg
    157.8 KB · Pregleda: 77
  • 20250531_122035.jpg
    20250531_122035.jpg
    177.1 KB · Pregleda: 84
Стави мању флашу :)

Jedino ovako. Blokira mi flašu. Unutra guma, alat i pumpa.

Drugi način da torba bude napred..

Napunim obe flaše istom smešom i kada nestane u jednoj flaši, stanem, promenim flaše i nastavim.
joj bre...to je drumas, ne ide to na njega...
stoji mu ko piletu sise....

ne ide tolika torba na drumasa, stavi zadnju torbicu.
Ja rezervnu gumu nosim u bidonu za alat nemam ni zadnju torbicu
neki nose gumu ispod sedista ili vezu za sticnu zip trakom, ili zadnja torbica (najmanja, a ne najveca moguca)

za do 200km ti ne treba nista, osim vode i rezervne gume, sto manje stvari nosi, samo neophodno.

Postavio sam ti linkove da vidis primere

btw, i ove pedale dace bog da promenis i bice lep

joj bre...to je drumas, ne ide to na njega...
stoji mu ko piletu sise....

ne ide tolika torba na drumasa, stavi zadnju torbicu.
Ja rezervnu gumu nosim u bidonu za alat nemam ni zadnju torbicu
neki nose gumu ispod sedista ili vezu za sticnu zip trakom, ili zadnja torbica (najmanja, a ne najveca moguca)

za do 200km ti ne treba nista, osim vode i rezervne gume, sto manje stvari nosi, samo neophodno.

Postavio sam ti linkove da vidis primere

btw, i ove pedale dace bog da promenis i bice lep

Baš zbog toga vozim na rizik. Da je treking bicikl pa hajde.

Sada ću bacim pogled.

Meni je bitno da imam sve flaše sa vodom.

Dobra ideja to sa zip trakom. Alat i rezervna guma lagano. Ne volim ručne male pumpe, imamo žaomi koja je super ali glomazna i teška.

Pedale su stigle, čekam cipele i onda će biti cakun pakum..

previse komplikujes :)

IMG_2877.jpeg

uzivaj u prirodi :)

Fino ste vi meni odgovorili da taj lidlov set flekica ide bez lepka :)
Uzeo sam na kraju flekice u dekatlonu i lepak

A sto se tice moje gume nije bila busna, blago se odvrnuo ventil sto sam saznao na tezi nacin razmintirao sam sve i u lavoru skontao.. 😃

ja imam syncros samolepljive ali nisam nista pisao jer ih nikad nisam koristio, stoje u torbici.
takodje jedna tpu unutrasnja, co2 pumpa sa dve patrone, alat za vadjenje jezgra presta ventila i jedno rezervno jezgro, dyna plug jer vozim tubeless, multutool i polugice za skidanje/namestanje gume

Ne znam da li neko gleda od vas giro d italy, današnji dan je za udžbenike od strane Visma tima .

Kod mene ovaj tip torbice (nema mehanizam, obican cicak) sadrzi sledece

alat
gumu
pumpicu
https://vi.aliexpress.com/item/1005006187009072.html (slicna, nije bas taj model)

i samolepljive flastere za gume za tpu i obicne.
Stane i adpater za presta za svaki slucaj kao i rezervna jezgra za presta sa alatom za zamenu.
Nemam sad bolju sliku, ali cak ima mesta ispod radara
1748760542250.png

Naručio sam običnu malu pumpu ali sa crevom i manometrom. Ja sam imao malu pumpu i izgleda da je bila defektna i zato sam se razočarao u njih. Bacio na yt par pumpi i video da meni odgovara najviše sa crevom.

Naručio ovo. I ona će biti bezana za šic ili ako dodje sa nosačem, onda ću nešto da skarbudzim da ide odmah do nosača bidona.

Što se tiče torbica, odlučiću danas. Svidja mi se ovo što si ti predložio.

Prilozi

• Screenshot_20250601_085906_Chrome.jpg
    Screenshot_20250601_085906_Chrome.jpg
    89 KB · Pregleda: 85
Danas sam lagano izbacio dva kila iz sebe.

Pre treninga l carnitin 25 ml. (Sagorevač masti)

U toku treninga, pojeo dve energi čokoladice, bananu, energy gel.

Od tečnosti 1.5 litra hidrostara.

Na vagu stajem kada ono dva kg manje nego jutros.

Nisam se nešto ni preterano znojio ali sam pio tečnost, ipak sam pošao u periodu kada je najjače sunce.

L karnitin sam popio 20 minuta pre treniga i prvih 60 km sam vozio bez prehrane i vozio sam kao lud 27.5 km/h što je za mene ekstra. Posle 60 km sam počeo da jedem i dešava se pad perfomansi, najviše zbog trnjenja stopala i ramena. Čak mi u šakama bili trnci.

Stajao sam nekoliko puta kako bi stopalo moglo da diše.

Na kontu unete visine, težine i vožnje, oko 4000 kalorija otišlo.

Posledice pada sa bicikle... Samo je traka stradala, ostalo sve radi kako treba.
Da li traka mora da se menja, ili da je nekako prikrpim/ojačam, I teram dalje?
Hvala na savetima!

Prilozi

• IMG20250601114353.jpg
    IMG20250601114353.jpg
    156.3 KB · Pregleda: 44
  • IMG20250601114412.jpg
    IMG20250601114412.jpg
    203.4 KB · Pregleda: 39
  • IMG20250601114423.jpg
    IMG20250601114423.jpg
    144.3 KB · Pregleda: 41
ja bih zamenio, nije skupa.
da je nesto manje tipa 1cm poderotina pa da i vozis ali sada ce krenuti vrucine, vise se znojis, svasta ce se tu skupljati :)

Nazad
Vrh Dno