Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Poštovani,

Omogućen je prihvat plaćanja putem Google Pay-a za one koji imaju tu uslugu aktiviranu. Za korisnike iz Srbije Google wallet još uvek nije omogućen, što bi značilo da ovu uslugu mogu trenutno da koriste samo stranci, tačnije kupci koji dolaze iz drugih zemalja.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
Raiffeisen banka a.d. Beograd

Zvuči neverovatno da Mobi nešto inicira, već godinama su u nekom zimskom snu po pitanju inovacija. Voleo bih da izguraju to, ali isto tako da uvedu i Apple Pay.

Mobi-ju se više isplati da bude prva GPay podržana banka u Srbiji nego da razvija svoju Android NFC app. Što se Apple Pay-a tiče rade na tome...navodno biće do jula...ima nekih problema ali izguraće oni to uz podršku MasterCard-a.

@Syntaur pitao si u temi o Apple Pay-u pa ti odgovaram ovde. Preko svojih kontakata u Mobi banci dobio sam info da je banka zainteresovana za uvođenje GPay-a, da je pokrenula projekat i razgovor sa MasterCard-om. Naravno sve je to još uvek u nekoj inicijalnoj fazi ali je bitno da se priča pokrenula.

Ali ništa od GPay-a ako se ne javi 50 klijenata banke koji će da testiraju. Valjda će uspeti;)

Nisam klijent ali ako treba da se testira otvoriću neki osnovni paket 👍

@Zulu 92 u vezi GPay-a u ProCredit-u..
Znači banka je već ostvarila kontakt sa Google-om u vezi uvođenja GPay-a.. pominješ već testiranje...da li to znači da je banka već obezbedila sve tehničke preduslove za uvođenje ove funkcionalnost? Ako testiraje prođe kako treba kada je realno očekivati zvanično lansiranje?

@Zulu 92 nadam se da najkasnije do kraja godine a možda i pre uvodite GPay. Javi kada krenete sa testiranjem 👍

@Zulu 92 Pa zar nemate u centrali na Nbgd dovoljno ljudi za testiranje ili svi imaju iPhone i koriste Apple Pay🤣

@Zulu 92 Slažem se...nemamo mi još razvijenu kulturu plaćanja telefonom a kamoli satom. Nadam se da projekat neće propasti zbog nemogućnosti prikupljanja dovoljnog broja onih koji treba da testiraju uslugu.

Ja sam se navikao na Gpay, da nemam neke radnje gde moram da koristim posebne kartice ne bih ni nosio novčanik više.

Džaba kada ga naše banke ne podržavaju...nadam se da će ProCredit biti prva.

U Norveškoj, samo sam hteo da napišem da je vrlo praktična usluga, pa me čudi da ljudi neće ni da probaju.

Naravno da hoće ali nije ponuđeno klijentima makar odabranima već zaposlenima u banci...Nije mi logično da zaposleni nisu baš voljni da testiraju kada ProCredit može biti prva banka u Srbiji koja će svojim klijentima ponuditi Google Pay što bi verovatno bila super stvar za njih jer bi eventualno privukli nove klijente kojima je GPay zanimljiv...
Sa druge strane dosta banaka u Srbiji ima već svoje Android NFC mob app pa im možda GPay neće biti toliko zanimljiv da ga implementiraju.

Pa ne bih rekao, onda mogu da koriste guglovo resenje i ne moraju da razvijaju svoj softver. Jeftinije za banku.

U Unicreditu valjda Apple i Google pay resenja se ocekuju u Q4 ove godine. Mislim da i oni traze testere za oba OS.

@wifininja od prijatelja iz Unicredita ciji kolega radi u odboru ili grupi za uvodjenje i unapredjenje digitalnih usluga banke.

Ja koristim već više od mesec dana garmin pay i izuzetno sam zadovoljan. Novcanik sve više ostavljam kuci i mogu bukvalno izaci iz kuce i otici u prodavnicu sa satom. Odziv aparata je isti kao i sa karticom tako da su mi do sada 100% prolazile naplate.

Placanje satom ili telefonom je odlicna stvar

Nazad
Vrh Dno